Tuomas Hovi

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 66
  89.98

24.12.2015 00:46 #1 :: Dyn
Tuomas Hovi

Tuomas Hovi: Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula

Suomalaisen kirjallisuuden seura 2015 - Risingin tietokannassa

Turkulainen Tuomas Hovi on folkloristiikan tutkija, joka on käsitellyt väitöskirjassaan vampyyrikreivi Draculan asemaa romanialaisessa turismissa. Kuten hyvälle tieteentekijälle sopii, Hovi tuo tutkimustuloksiaan tutuksi suurelle yleisölle SKS:n julkaiseman tietokirjan muodossa. Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula valottaa kahden kiinnostavan henkilön, historiallisen ja fiktiivisen, taustoja ja yhteenliittymistä. Tiiviissä kirjassa käydään läpi niin historiaa, kirjallisuutta kuin populaarikulttuuriakin.

Kirja etenee aikajärjestyksessä ja aloittaa Vlad Seivästäjästä, joka hallitsi nykyisin Romaniaan kuuluvaa Valakiaa 1400-luvulla muutamaankin eri otteeseen. Ajankuva maan sisäisistä juonitteluista sekä sodista turkkilaisia ja unkarilaisia vastaan on raaka ja väkivaltainen eikä lupaa pitkiä hallituskausia Valakian ruhtinaille. Hovi nojaa tiukasti tunnettuihin faktoihin ja esittelee historiallisia lähteitä tiiviisti, mutta kattavasti ennen siirtymistään tarinoiden puolelle. Julmuuksistaan tunnettu Vlad Seivästäjä jätti jälkensä niin venäläiseen, romanialaiseen kuin saksalaiseenkin kansanperinteeseen.

Lue lisää...
Muokannut 24.12.2015 00:49 Dyn

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 66
  89.98

24.12.2015 00:56 #2 :: Dyn
Tuomas Hovi
Turismista ja Draculasta voi lukea lisää englanniksi Hovin väitöskirjasta, jonka pdf-versio löytyy täältä . Kiinnostuin tietokirjan ansiosta aiheesta siinä määrin, että pistän tämän ylös tähän muillekin kuin itselleni.

Valvojat: RinjaEmelie