- Mitä unta näit viime yönä?
- Satama / Fiktiivi | Tänään 00:41
- Lukupiiri / HourglassEyes | 21.03.2023 08:11
- Lukuhaaste: Popsugar 2023
- Lukupiiri / HourglassEyes | 21.03.2023 08:02
Viimeisin kirjahankinta
On tullut hankittua lähinnä tietokirjallisuutta, mutta kaunon puolelta ostin Susanna Clarken kirjan Piranesi. Hienoa saada häneltä uutta luettavaa. Ennen tuota olisi tosin lukujonossa jokunen kirjastosta lainassa oleva romaani, eikä lukutahti ole kovin ripeä, joten en tiedä, milloin pääsen Piranesia lukemaan. Arviolta joskus.
Tänään päädyin ihan sattumalta kirjaostoksille, kun huomasin kirjakaupan edessä lapun, jossa luvattiin kaupanpäällisiksi ostoksista lippu kirjamessuille. Ostin paikallishistoriaa käsittelevän teoksen, josta oli nähnyt mainosta. Minusta on mukavaa, että näkemillään paikoilla on historiaa, ja vielä mukavampaa, jos siitä itsekin jotain tietää. Tai ainakin kuvia on kiva katsella. Sain messulipun.
Viimeisin kirjahankinta
Pitäisi kai tehdä vähän useammin päivityksiä tähän lankaan, jotta lista ei kasvaisi niin pitkäksi, mutta tuossa kuitenkin kaikki edellisen kommenttini jälkeen hankitut kirjat. Ostin aikaisemmin kesällä kunnon satsin Vaskikirjojen nettikaupasta ja loput ovat peräisin huutonetistä tai eri kirpputoreilta/divareista pitkin parikkalaa ja imatraa jne.
Greg Bear: Darwinin radio
Novellikokoelmat
Steampunk - Silintereitä ja siipirattaita
Jaakko Alamikkula: Praedor - Kuninkaan kotka
Erkka Leppänen & Petri Hiltunen: Kirotun maan ritari
Praedor - Kahden maailman seikkailijat (toim. Erkka Leppänen)
Praedor - Tarinoita Jaconiasta (toim. Erkka Leppänen)
Sarjakuvat
Jill Barklem: Tiheikön väen kootut kertomukset
Kari Kallonen - Petri Sarjanen: Ristiretki
Tobias Schneebaum: Ihmissyöjien kylä
Thorleif Sjovold: The viking ships in Oslo
Etelä-Karjalan Maakuntayhdistyksen vuosikirja 2019: Itää vai länttä? Varhaisia kristillisiä vaikutteita Etelä-Karjalan arkeologiassa
Gummerus Kustannus Oy: Kaikki nuudelit kulhossa! Ramen-, soba-, udon- ja muita nuudelireseptejä
Sembach - Leuthäuser - Gössel: Huonekalumuotoilu
Novellikokoelmat
Steampunk - Silintereitä ja siipirattaita
Jaakko Alamikkula: Praedor - Kuninkaan kotka
Erkka Leppänen & Petri Hiltunen: Kirotun maan ritari
Praedor - Kahden maailman seikkailijat (toim. Erkka Leppänen)
Praedor - Tarinoita Jaconiasta (toim. Erkka Leppänen)
Sarjakuvat
Kari Kallonen - Petri Sarjanen: Ristiretki
Tobias Schneebaum: Ihmissyöjien kylä
Thorleif Sjovold: The viking ships in Oslo
Sembach - Leuthäuser - Gössel: Huonekalumuotoilu
Sain kulumaan reilut viisi tuntia kirjamessuilla ihan vain kirjoja katselemalla, mutta hankinnat jäivät vähäisiksi. Koetin miettiä, olisinko vailla jotain kirjaa, jota olisi nyt ollut hyvä etsiskellä. Ei tullut kuitenkaan oikein mitään mieleen. Ilmeisesti omistan jokseenkin kaikki kirjat, jotka tällä hetkellä haluankin omistaa. En ole viime vuosina lukenut paljoa kaunokirjallisuutta, niin että olisi tullut mieleen lisää hankittavaa, ainakaan vanhemmista julkaisuista. Uudemmissa kirjoista jokunen haluttaa, mutta en jaksanut messuilta alkaa ostaa.
Ostin yhden romaanin, antikvariaattiselta puolelta Orson Scott Cardin Kansanmurhan. Siistikuntoinen pokkari kympillä. Tämä pääsee ihan käyttöön, koska en ole lukenut. Kaksi aiempaa osaa Enderin seikkailuista luin joskus pari vuotta sitten, kun ensin tuli kirpputorilla vastaan ensimmäinen osa englanniksi ja sen luettuani lainasin jatko-osan suomeksi kirjastosta. Pidin niistä paljon, joten odotan myös Kansanmurhan olevan mieluisa lukukokemus. Myös nuo aiemmat osat olisi mukava saada omaan hyllyyn, mutta niillä on yleensä hintaa sen verran paljon, että odotan vielä, tulisiko joskus halvemmalla vastaan. (Ihmettelen, miten hinnoissa on niin iso ero, kun ei tämä kolmas osa muuallakaan tämän enempää maksa. Ekalla osalla toki voi olla kovempi kysyntä, jos joku haluaa esimerkiksi elokuvan innoittamana lukea myös kirjan... ja jotenkin periaatteellisesti vastustaa kirjastolaitosta tai jotain. Mutta Kuolleiden puolustaja on minulle mysteeri, mihin sen hinta perustuu, verrattuna tähän kolmanteen osaan. Keräileekö joku nimenomaan Ursan julkaisemaa scifi-sarjaa tai oliko niissä paljon pienemmät painokset vai häh?)
Lisäksi ostin niin ikään käytettynä kympillä pokkarin A Skeptic's Handbook of Parapsychology. 700 sivun mötkäle 80-luvulta. Minulla on pienimuotoinen kirjakokoelma aiheesta, koska... Noh, on hauskaa, että on pienimuotoinen kirjakokoelma jostain kyllin randomista aiheesta. Minusta aihepiiri on tieteenhistoriallisesti kiinnostava. Koen myös jollain oudolla tavalla rentouttavaksi, kun aiheesta ei oikeasti tarvitse tietää yhtikäs mitään. Se on nyky-yhteiskunnan silmissä kertakaikkisen turhaa tietoa. "Oikeita asioita" käsittelevää tietokirjallisuutta lukiessani minulla on aina jonkinlainen huoli, että pitäisi varmaan muistaa jotain lukemastaan tai tehdä vaikka jokunen muistiinpano, koska lukemaansa on yleensä jollain tavoin tarkoitus hyödyntää opinnoissa tai nyttemmin työssä. Siksi on kiva lueskella itseään kiinnostavaa tietotekstiä ilman mitään paineita, että sille tiedolle ikinä olisi muuta käyttöä.
Uutena ostin kaksi hyvässä alennuksessa ollutta tietopokkaria sekä joulukortteja ja Kamala luonto -kuvajoulukalenterin. Näin myös joulukalenterin, jossa joka luukusta saa jonkinlaisen kynän. Varmaan oiva valinta kalenteriksi, jos joku kovasti tykkää kynistä... Kaverille ostin joulupakettiin Harry Potter -karkkeja.
Messusaalis tältä vuodelta:
Elisa Kirjan messutarjouksista äänikirjana Matthew McConaughey: Vihreää valoa 6,90€
Messukeskukselta:
Stephen King: Kauhun vuodenajat 10€
Stephen King: Kauhun vuodenajat II 8€
Terry Pratchett: Suuri ajomatka 15 €
Rosinski, Dufaux: Kadonneiden nummien valitus 4: Kyle of Klanach 25€
Sekä messusaaliini kruunujalokivi: Terry Pratchett, Neil Gaiman: Hyviä Enteitä, vanha painos, täysin mint kuntoinen, tuskin edes avattu, 100€
Tämä oli iloinen yllätys ja täysin vastustamaton löytö!
Messukeskukselta:
Stephen King: Kauhun vuodenajat 10€
Stephen King: Kauhun vuodenajat II 8€
Terry Pratchett: Suuri ajomatka 15 €
Rosinski, Dufaux: Kadonneiden nummien valitus 4: Kyle of Klanach 25€
Tämä oli iloinen yllätys ja täysin vastustamaton löytö!
En olekaan tähän ketjuun pitkiin aikoihin kirjoittanut. Kävin Helsingissä kirjamessuilla, ja vierailun aikana tuli poimittua useita pokkareita. Itse messuilta ostin vain kolme kirjaa – kaikki divarimyynnistä:
- Tim Powers: Declare (6 euroa)
- Gene Wolfe: Caldé of the Long Sun (4 euroa)
- David Drake: Time Safari (3 euroa)
Powersin kirjan kanssa vähän mietin, onko järkeä noin kalliilla ostaa käytettynä. Mutta pokkari on erittäin hyväkuntoinen, ja jos haluaa uutena hankkia, niin nettikirjakaupoissa hintana on noin 20 euroa. Pokkaria ei edes ole nykyään tarjolla, vaan ainoastaan isompikokoinen nidottu laitos. Declare voitti vuonna 2001 World Fantasy Awardin, ja olen pitänyt kaikesta Powersilta lukemastani.
Wolfen teos on neliosaisen The Book of the Long Sunin kolmas kirja. Kaksi ensimmäistä omistin ennestään. Draken Time Safari sisältää kolme toisiinsa liittyvää aikamatkustustarinaa.
Kierrätyskeskuksesta Kaisaniemenkadulta ostin neljä kirjaa:
- David Weber: Empire from the Ashes
- J.R.R. Tolkien: Tales from the Perilous Realm
- David Gemmell: Midnight Falcon
- David Drake & John Lambshead: Into the Hinterlands
Jokainen maksoi kaksi euroa. Weberin teos oli Helsingin-reissuni ainoa kirjaostos, joka ei ole pokkari vaan isompikokoinen "trade paperback". Empire from the Ashes on yhteisnide, joka sisältää scifitrilogian yksissä kansissa.
Tolkienin kirja koostuu kertomuksista The Adventures of Tom Bombadil, Leaf by Niggle, Smith of Wootton Major ja Farmer Giles of Ham. Olen kaikki kerran suomeksi lukenut – en koskaan alkukielellä – enkä omistanut yhtäkään.
Gemmellin romaani on neliosaisen The Rigante -fantasiasarjan toinen kirja. Luin sarjan aikoinaan kirjastosta lainaamalla ja tykkäsin kovasti. Olen hankkinut Riganten osia viime vuosina hitaasti omaan hyllyyn – sitä mukaa kun pokkareita on tullut halvalla vastaan. Midnight Falcon oli viimeinen puuttuva. Into the Hinterlands avaa The Citizen -scifisarjan, joka kertoo Yhdysvaltain itsenäistymisen tapahtumat uudestaan vieraalla planeetalla.
Kahdesta eri divarista ostin vielä nämä pokkarit:
- Robert A. Heinlein: The Green Hills of Earth (3 euroa)
- Jennifer Roberson: Shapechanger's Song (1,50 euroa)
Heinleinin kirja on novellikokoelma vuodelta 1951 ja osa miehen tulevaisuushistoriaa. Robersonin kohdalla pohdin ostamista. En ole lukenut naiselta mitään, ja voi olla, etten tykkää yhtään hänen kirjoistaan. Mutta paksua pokkaria myytiin noin halvalla, ja lisäksi se on kahden romaanin yhteislaitos. Shapechanger's Song sisältää Chronicles of the Cheysuli -fantasiasarjan kaksi ensimmäistä osaa.
Kaikki matkan aikana ostamani kirjat ovat englanninkielisiä. Olin ennestään lukenut ainoastaan Gemmellin Midnight Falconin sekä Tolkien-pokkarin sisällön, mutta jälkimmäisessä vain suomennoksina.
- Tim Powers: Declare (6 euroa)
- Gene Wolfe: Caldé of the Long Sun (4 euroa)
- David Drake: Time Safari (3 euroa)
Kierrätyskeskuksesta Kaisaniemenkadulta ostin neljä kirjaa:
- David Weber: Empire from the Ashes
- J.R.R. Tolkien: Tales from the Perilous Realm
- David Gemmell: Midnight Falcon
- David Drake & John Lambshead: Into the Hinterlands
Kahdesta eri divarista ostin vielä nämä pokkarit:
- Robert A. Heinlein: The Green Hills of Earth (3 euroa)
- Jennifer Roberson: Shapechanger's Song (1,50 euroa)
Muokannut 09.11.2021 19:26 Jussi
En juurikaan osta nykyisin kirjoja hyllyyni, sillä keräilyn suhteen olen sekä rahallisesti että hyllytilan puolesta keskittynyt nykyisin lähes täysin sarjakuviin. Pari viikkoa sitten ostin kuitenkin Punaisen ristin Kontista Robin Hobbin The Soldier Son -trilogian avausosan Shaman's Crossing. Hintaa kirjalla oli neljä euroa ja se on isohko, pehmeäkantinen pokkari.
Taidan aloittaa kirjan piakkoin, sillä en ole lukenut pitkään aikaan Hobbilta mitään. Alunperin olin ajatellut jatkaa Realm of the Elderlingsin parissa sitten kun haluaisin taas lukea Hobbia, mutta tämä tuli hyvään saumaan vastaan, joten käy hyvin. En ole tutustunut kirjailijan muuhun tuotantoon kuin Realm of the Elderlings, joten olen hieman utelias tämän trilogian suhteen. The Liveship Traders on parhaiden lukemieni fantasiakokonaisuuksien joukossa, joten pidän kyllä Hobbin töistä, mutta en tältä trilogialta odota aivan yhtä paljon.
Muokannut 27.11.2021 22:48 haplotus
Viimeisin kirjahankinta
Tilasin itselleni Sipsikaljavegaanin kirjan, joka sisältää siis ohjeita vegaanisiin mättöruokiin. Kirja on erittäin osuva: syön 95 % vegaansesti, pidän oluesta ja mättöruoasta ja olen syksyn aikana hiljalleen innostunut ruoanlaitosta, joten uudet reseptikirjat ovat tervetulleita. Olen kokeillut jo vegenakkipiiloja, seuraavaksi ajattelin testata nakkijuustomakaronia. Kirjan miinus on vähäinen kuvien määrä. Haluaisin reseptikirjassa nähdä aina valokuvia valmiista ruoasta.
Kirjan tilaamisessa sattui pieni mutka, joka kääntyikin eduksi. Tilasin tuotteen ensin Bookyltä, mutta tuote olikin loppunut ja tilaus peruuntui. Löysin saman kirjan sitten Finlandia Kirjalta, puolta halvemmalla. Tämähän on silkkaa säästöä!
Tein pitkästä aikaa kirjahankintoja omaan hyllyyn, lähinnä houkutellakseni itseni lukutauolta pois. Laitoin Adlibrikseltä tilaukseen sekalaisen setin kirjoja, josko joku niistä inspiroisi uuteen lukuputkeen:
Emmi Itäranta - Kuunpäivän kirjeet
Taylor Jenkins Reid - Seven Husbands of Evelyn Hugo
Ali Hazelwood - The Love Hypothesis
Robert Galbraith - Käen kutsu
Kimmo Takanen - Tunne lukkosi
Bae Suah - Untold Night and Day
Leigh Bardugo - Six of Crows
Xiran Jay Zhao - Iron Widow
Joululahjaksi sain vielä nämä kirjat:
Robert Galbraith - Käen kutsu
Kimmo Takanen - Tunne lukkosi
Bae Suah - Untold Night and Day
Leigh Bardugo - Six of Crows
Xiran Jay Zhao - Iron Widow
Joululahjaksi sain vielä nämä kirjat:
Sally Rooney - Normaaleja ihmisiä
Madeline Miller - Kirke
Naomi Alderman - Voima
Elizabeth Gilbert - Tyttöjen kaupunki
Viimeisin kirjahankinta
Ostin Renny Harlinin viime vuonna ilmestyneen elämäkerran. Siinäpä ukko, jonka urasta on varmasti mielenkiintoista lukea. Eri asia tosin, milloin saan kirjan aloitettua.
Viimeisin kirjahankinta
Piti olla hankkimatta kirjoja tähän hätään, joten tein vain pieniä päivityksiä :D
Gabriel García Márquez
Rakkautta koleran aikaan
Kuulutetun kuoleman kronikka
Marquez on yksi suosikkejani, joten oli alennuksen myötä aika hankkia hyllyyn muitakin kuin Sadan vuoden yksinäisyys. Rakkautta koleran aikaan on vieläpä sellainen, jota en ole koskaan lukenut.
Haruki Murakami
Miehiä ilman naisia
Rajasta Etelään, auringosta länteen
Ja näin minulla on kaikki suomeksi käännetty Murakami hyllyssä, toinen suosikeistani
Tolkien
Keskeneräisten tarujen kirja
Ja tämän myötä paluu teini-iän suosikin täydentämiseen. Suosikkien kuukausi!
Viime kuun hankintoja, jotka olivat myös rakojen paikkailuja kirjahyllystä:
Miehiä ilman naisia
Rajasta Etelään, auringosta länteen
Tolkien
Keskeneräisten tarujen kirja
Ja tämän myötä paluu teini-iän suosikin täydentämiseen. Suosikkien kuukausi!
Viime kuun hankintoja, jotka olivat myös rakojen paikkailuja kirjahyllystä:
Henry Miller
Nexus
Charles Bukowski:
Auringon valo, tässä olen
Rakkaus on koira helvetistä
Amerikan matadori
Ostin tänään kaksi englanninkielistä, kovakantista fantasiakirjaa suosikkikirjailijoiltani käytettynä.
Olen jo jonkin aikaa selaillut Instagramia ja katsellut hienoja fantasiakirjakokoelmia siellä ja pieni kipinä kirjojen ostoon on sitä kautta taas iskenyt. Ehkäpä voisin jatkossa siis ostaa lisääkin kirjoja, enkä aina vain sarjakuvia. Ehkä kuitenkin kartutan mahdollista kokoelmaani sillä ajatuksella, että laatu korvaa määrän.
Toinen ostamistani kirjoista on Robin Hobbin Blood of Dragons, joka päättää The Rain Wild Chronicles -sarjan. Teos maksoi vain vitosen, joten ostamista ei kauaa tarvinnut miettiä. Kirjan lukemiseen voi tosin mennä kauemmin, sillä en ole edes aloittanut sarjaa. Taidan etsiä sarjan kolme aiempaakin osaa omaan hyllyyni.
Toinen ostamistani puolestaan on Robert Jordanin Knife of Dreams, eli Ajan pyörän 11. englanninkielinen osa. Tämä on juuri sopivasti se osa, joka on lukuvuorossa, joten varmaankin aloitan sen jahka saan loppuun kesken olevan Markku Henrikssonin Tähtilipun maan. Siinä tosin voi hetki mennä, koska olen tuskastuttavan hidas lukija töiden ja muun elämän vuoksi. Knife of Dreams maksoi vain 3.50, joten ostin sen empimättä, mutta hieman harmittaa ettei tässä ostamassani ole Darrell K. Sweetin taiteilemaa kansikuvaa. Vaikka juuri tämän osan kohdalla hänen tekemänsä kansikuva ei ole sarjan hienoimpia, luulen että päivitän kirjan toiseen versioon jos sellainen Sweetin kuvituksella tulee halvalla vastaan.
Nyt olisi vielä se vaikein, mutta kivoin vaihe jäljellä, eli löytää uusille kirjoille kiva paikka hyllystä.
Ostin suomalaisesta kirjakaupasta Andrzei Sapkowskin the witcher sarjan ensimmäisen osan maksoi pokkari versiona 10,95e.
Myöskin olen pitkään etsinyt Robin Hobbin Salamurhaajan oppipoikaa ja löysin sen suomennettuna Antikvariaatti netsitä pokkarina noin 10e plus postikulut.
Muokannut 20.06.2022 11:21 Puu
Viimeisin kirjahankinta
Ensi viikonlopuksi olisi tarkoitus mennä divarikierrokselle & Finnconiin pääkaupunkiseudulle, joten tässä kaikki alkuvuodesta hankitut kirjat, jotta eivät olisi sekoittamassa seuraavaa listausta.
Michael Crichton: Aikamatka
Kaari Utrio: Sunneva
Chet Williamson: Murha Cormyrissa
Tietokirjallisuus & sarjakuvat:
JP Ahonen: Belzebubs
Mikko Europaeus: Outoja otuksia, kummia kertomuksia - Uskomustarinoita Etelä-Karjalasta
Game of thrones - Valtaistuinpelin kulisseissa
Heikki Loikkanen: Sie ku oot niin lyyrillinen - Alakulttuuria Kutsetin metsämiehistä
Tuomas Myllylä: Pakanat
Henrik Tikkanen: Etruskeja metsästämässä
Sulo Siitonen & Tapio Pääkkönen: 90 v autoilua suur-ruokolahden ja rautjärven alueella
Michael Crichton: Aikamatka
Henrik Tikkanen: Etruskeja metsästämässä
Muokannut 05.07.2022 04:45 FreakyMike Syy: Typot veks
Finnconista tarttui mukaan
Stuart Turtonin Pimeitten vetten paholainen
. Tavallisesti en tykkää ostella kirjoja, kun tavaran omistaminen ahdistaa (jopa kirjojen siis!). Nyt halusin matkamuiston, tarjous oli hyvä ja Turtonin edellinen kirja sairaan hyvä, joten... annan itselleni hairahduksen anteeksi.
Svetlana Aleksijevitš - Neuvostoihmisen loppu
Valko-Venäjä päätti sensuroida Aleksijevitšin. Hänen kirjansa poistettiin kirjastoista ja kirjakaupoista. Tarkoitus olisi vielä tähdätä yksityiskoteihin. Aleksijevitš on yksi suosikeistani, joten pitihän sitä ostaa lisää.
Salman Rushdie - Saatanalliset säkeet
Kirja on ollut ikuisuuden ostoslistallani, mutta hankin sen viimein muutama viikko sitten, Rushdien puukotuksen jälkeen. Saatanalliset säkeet on niitä kirjoja, jotka ovat asettuneet lukulistalleni vuosiksi. Taitaa viimein olla aika lukea sekin.
Salman Rushdie - Saatanalliset säkeet
Viimeisin kirjahankinta
Yli seitsemän kuukauden aikaiset kirjahankinnat olivat hyllytilan puutteen takia pahvilaatikoissa lattialla, joten kun raivasin viime viikolla vanhoihin hyllyihin tilaa viemällä kaikki Tähtivaeltaja & X-men lehteni varastoon ja siirtämällä noin 40 seven/bazar-pokkariakin uuteen niitä varten tekemääni minihyllyyn, niin pystyin vihdoinkin listaamaan kaikki edellisen viestini jälkeen hommatut kirjat ja sarjakuvat, samalla kun laitoin niitä lopullisiin säilytyspaikkoihinsa ympäri taloa.
Suurin yksittäinen satsi tuli viime kesän Finncon viikonlopulta, koska kävin silloin perjantaina myös kampin/hakaniemen/kallion/sörnäisten suunnalla noin kymmenessä eri divarissa ja itse conissakin oli oikein mukava kirjavalikoima etenkin siinä yhteisessä kirppispöydässä. Erilaisia sarjakuvia löytyi viikonlopun aikana muistaakseni 20 ja kirjoja noin 35 kappaletta. Valtaosa oli onneksi pokkareita ja ohuita albumeita, mutta oli niissäkin raahaamista kun kävelin sunnuntaina majapaikasta rautatieasemalle kotiinpaluuta varten. Ei ollut sentään ihan niin iso kasa kuin 2017 vuoden worldconissa, jolloin oli melkein kokonainen viikko aikaa kirjojen etsimiseen.
Conin lisäksi niitä on tarttunut mukaan simpeleen kirjaston poistomyynnistä ja imatran/parikkalan/savonlinnan eri paikoista tai huutonetistä. Pari sarjakuvaa tulivat mesenaatti joukkorahoituskampanjoista ja käytin hyväkseni myös ainakin kolmen nettiantikvariaatin alennusmyyntejä joulun alla.
Aulis Aarnio: Kettu ja leijona
J. Pekka Mäkelä: Karsta
Juri Nummelin: Viimeinen Bjarmialainen
Arto Paasilinna: Rovasti Huuskosen petomainen miespalvelija
Mauri Paasilinna: Suomaalaiset
Kyösti Pietiläinen & Ville Kaarnakari: Legioonalainen Peters tarkka-ampujan tähtäimessä
John Maddox Roberts: Murha Tarsiksessa
Elaine Cunningham: Tulvaportti - Kuninkaita ja neuvonantajia Osa II
Elaine Cunningham: Velhosota - Kuninkaita ja neuvonantajia Osa III
Gordon R. Dickson: Erehtymisen taito
Gordon R. Dickson: Sotilas ei kysy
Gordon R. Dickson: Dorsai!
Dmitri Gluhovski: Metro 2033
Erika Vik: Seleesian näkijä - Kaksosauringot II
Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja
Juha Vuorinen: Tolppa-apina
- Novelli-antologiat yms.
Emmanuelle Arse: Olin avaruustaistolaisten seksiorja!
C.W. Ceram: Muinaisaarteita etsimässä
Maurice Sendak - Kirsi Kunnas: Mikko maitomies
- Tietokirjallisuus jne.
Risto Anttila: Laatokan Karjala - kadotettua kauneutta
Eero Autio: Karjalan kalliopiirrokset
Kristina H. Bergström - Maud Häggblad: Hopeantaonta - Opi tekemään kauniita koruja
Richard Bonney: The thirty years war 1618-1648
Gabriele Fahr-Becker: The art of east asia
C.J. Gardberg - P.O. Welin: Viipuri - kivestä rakennettu kaupunki
Erkki-Sakari Harju & Jussi T. Lappalainen: Kuninkaan tiekartasto suomesta 1790
Veijo Kaitanen - Esa Laukkanen - Kari Uotila: Muinainen Kalanti ja sen naapurit - Talonpojan maailma rautakaudelta keskiajalle
Kari Kallonen - Petri Sarjanen: Leijonamieli
Kari Kallonen - Petri Sarjanen: Purppurasydän
Björn Landström: Sininen tie - kymmenen kertomusta siitä, miten ihminen sinisiä meriteitä käyttäen löysi maan
Jari Lehtinen: Animen aika
Mervi Pasanen & Jenni Sahrama: Löydöstä muinaispuvuksi
Gary W. Priester - Gene Levine: Uskotko silmiäsi - 200 uskomatonta kolmiuloitteista piilokuvaa
Istvan Racz - C.F. Meinander: Kivikirves ja hopearisti
Emeli Mårtenson: Tee itse kehykset
Marja Salonen - Maria Laukka: Rudolf Koivu 1890-1946
Sulo Strömberg & Jussi Virtavuori: Kiveen hakattu historia
Colin F. Taylor - William C. Sturtevant: Suuri intiaanikirja - Pohjois-Amerikan alkuperäiskansat
Pekka Tuomisto: Rooman konsulit
Elaine Cunningham: Tulvaportti - Kuninkaita ja neuvonantajia Osa II
Elaine Cunningham: Velhosota - Kuninkaita ja neuvonantajia Osa III
Gordon R. Dickson: Erehtymisen taito
Gordon R. Dickson: Sotilas ei kysy
Gordon R. Dickson: Dorsai!
Dmitri Gluhovski: Metro 2033
Erika Vik: Seleesian näkijä - Kaksosauringot II
Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja
Juha Vuorinen: Tolppa-apina
- Novelli-antologiat yms.
Emmanuelle Arse: Olin avaruustaistolaisten seksiorja!
C.W. Ceram: Muinaisaarteita etsimässä
Robert E. Howard: Conan ja merirosvot