George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)

 • Dragan hahmo Kirjoittaja
 • Dragan
  Riivaaja
  Tasolla 41
  5.30

26.02.2016 19:50 #1 :: Dragan
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)

George R. R. Martin: Jäälohikäärme

Kirjava 2016 - Risingin tietokannassa

Fantasian tämän hetken selkeästi suurimman ilmiön luoja George R. R. Martin julkaisi 80-luvun alussa sadun Jäälohikäärme Orson Scott Cardin toimittamassa kokoelmassa. Ennen Tulen ja jään laulun suurta läpimurtoa kirjoitettu tarina on valtaosan Martinin tuotannon tapaan jäänyt Suomessa vähälle huomiolle.

Sadusta julkaistiin uudistettu versio 2007 Yvonne Gilbertin kuvituksella ja nyt sadusta on julkaistu kolmas versio, jossa kuvituksesta vastaa Luis Royo. Luis Royolla on pitkä historia fantasian ja scifin kuvittamisesta ja hän lienee parhaiten tunnettu hieman pin-up-tyylisistä teoksista. Tässä kirjassa kuvituksessa ei ole säästelty: sadastakahdestakymmenestä sivusta tuntuu puolet olevan kuvittajan vastuulla. Tasapainossa on kuitenkin onnistuttu, sillä Royon usvamaiset piirrokset elävöittävät tarinan aivan omalle tasolleen.

Lue lisää...
Muokannut 26.02.2016 19:53 Dyn

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 66
  89.35

26.02.2016 19:58 #2 :: Dyn
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)
Tässä ketjussa voi tosiaan keskustella Martinin Jäälohikäärmeestä ja muusta tuotannosta, joka ei liity Tulen ja jään lauluun. Sarjalle puolestaan on suosionsa puolesta oma alueensa täällä .

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 57
  85.10

15.03.2016 08:40 #3 :: Emelie
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)
Olen lukenut Martinilta Tulen ja jään laulun ohella vain yhden novellin ja nyt sitten tämän Jäälohikäärmeen. Näiden perusteella alan hämmästellä, miksi en ole lukenut enempää hänen muuta tuotantoaan.

Jäälohikäärme oli ihastuttava tarina. Todella lyhyt ja nopealukuinen, mutta silti hieno kokonaisuus. Tarinassa oli pituuteensa nähden paljon hahmoja, mutta jokaisella oli paikkansa, ja juoni oli suoraviivainen, mutta samalla vahva. Käytin aika paljon aikaa kuvitusten katselemiseen (vaikka tarina uhkasikin aina välillä viedä mennessään). Kuvitukset olivat kauniita ja loivat todella hyvin tunnelmaa.

 • Jussi hahmo
 • Jussi
  Arkkivelho
  Tasolla 61
  60.27

29.11.2017 22:36 #4 :: Jussi
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)
Martinin vanhasta pienoisromaanista Nightflyers ilmestyy ensi kesäkuussa uusi, kuvitettu laitos . Kovakantisen kirjan pituudeksi on merkitty 192 sivua. Uuden painoksen julkaisija on Bantam, joka kustantaa Amerikassa myös Tulen ja jään laulua. Nightflyers on tyyliltään scifin ja kauhun yhdistelmä, ja voitti aikoinaan Locus-palkinnon (sekä pääsi ehdolle Hugoon).

Aliens meets Psycho with a chilling mystery set on a haunted spaceship in this illustrated edition of a classic novella, soon to be an original series on Syfy, by the #1 bestselling author of A Game of Thrones

When a scientific expedition is launched to study an alien race, the only ship available is the Nightflyer - a mysterious ship whose equally mysterious captain remains locked away, refusing to interact with his new passengers in person. Worse, the mission's telepath, Melantha Jhirl, senses a presence aboard the ship: dangerous, volatile, and alien. And then, one by one, the passengers start dying. Only Melantha - genetically enhanced and able to think three steps ahead of most of humanity - has a chance of figuring out the mystery... if she can stay alive long enough.


Nightflyers ilmestyi alun perin 80-luvulla ja löytyy nykyään Dreamsongs-kokoelmasta. Luin tarinan vuosia sitten ja tykkäsin. Miksi tällainen kuvitettu versio sitten julkaistaan? Vastaus löytyy lainaamastani esittelytekstistä: Syfy-kanava tekee kertomukseen pohjautuvan tv-sarjan. Martin bloggasi asiasta tällä viikolla. Sarjan pitäisi alkaa ensi kesänä, ja Netflix on hankkinut siihen oikeudet Yhdysvaltain ulkopuolelle. Ensimmäisellä kaudella on kymmenen jaksoa, ja budjetin luvataan olevan iso.

Amazonin mukaan Nightflyersista julkaistaan samanaikaisesti myös nidottu laitos , joka on "TV Series Tie-in". Tämän version kansikuva on siis tv-sarjasta.
Muokannut 30.11.2017 18:04 Jussi

 • Jussi hahmo
 • Jussi
  Arkkivelho
  Tasolla 61
  60.27

15.12.2017 02:18 #5 :: Jussi
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)
Amerikkalainen Tor-kustantamo haluaa hyödyntää Nightflyers-telkkasarjan saamaa huomiota. Se julkaisee toukokuussa uuden pokkaripainoksen Martinin vanhasta Nightflyers -novellikokoelmasta nimellä NIGHTFLYERS: and other stories .

Minulla on kokoelman novelleista vain kaksi lukematta: Weekend in a War Zone ja Nor the Many-Colored Fires of a Star Ring. Kaipa tämä täytyy silti ostaa omaksi.

1) CLASSIC GEORGE R. R. MARTIN REISSUE IN TIME FOR SYFY CHANNEL ADAPTATION: Nightflyers is a cosmic horror story, part of George R. R. Martin's classic Thousand Worlds universe, and was nominated for a Hugo Award in 1981. This new mass market with fresh cover art, will be out just in time for the Nightflyers television show, which plans to air on Syfy in July 2018.

2) MORE MARTIN STORIES: In addition to Nightflyers, this book includes five classic George R. R. Martin science fiction stories, bringing added value for fans hungry for more fiction by him.


Mainitaan vielä se, että Windhaven ilmestyy kovakantisena sarjakuvasovituksena ensi heinäkuussa. Kustantajana toimii Bantam.

A full-color graphic novel adaptation of the first fantasy novel from the bestselling author of A Game of Thrones, co-written with Lisa Tuttle.


Muokannut 15.12.2017 03:07 Jussi

 • Jussi hahmo
 • Jussi
  Arkkivelho
  Tasolla 61
  60.27

21.01.2018 17:07 #6 :: Jussi
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)

Jussi kirjoitti: Amerikkalainen Tor-kustantamo haluaa hyödyntää Nightflyers-telkkasarjan saamaa huomiota. Se julkaisee toukokuussa uuden pokkaripainoksen Martinin vanhasta Nightflyers -novellikokoelmasta

GRRM paljasti uuden laitoksen kansikuvan blogissaan:On kyllä ruma kansi, odotin edes vähän tyylikkäämpää. Martin tykkää, hän käyttää kuvasta adjektiivia "gorgeous".


Maaliskuussa 2019 julkaistaan sarjakuvaromaani Starport . Tämä on sarjissovitus Martinin vanhasta (1993) tv-käsikirjoituksesta, jonka piti olla pilotti uuteen scifisarjaan. Jaksoa ei koskaan kuvattu. Sarjakuva on kovakantinen ja sen kustantaa Bantam.

Based on a TV pilot script written by George R. R. Martin and adapted and illustrated by Hugo Award-nominated artist Raya Golden, this bold and brilliant graphic novel adaptation brings Martin's singular vision to rollicking life. With all the intrigue, ingenuity, and atmosphere that made A Game of Thrones a worldwide phenomenon, Starport launches a new chapter in the career of a sci-fi/fantasy superstar.

 • Jussi hahmo
 • Jussi
  Arkkivelho
  Tasolla 61
  60.27

06.05.2018 21:56 #7 :: Jussi
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)

Jussi kirjoitti: On kyllä ruma kansi, odotin edes vähän tyylikkäämpää.

Brittikansi on huomattavasti parempi:Aion hankkia tämän, vaikka hinta on vähän jenkkipokkaria kalliimpi. Brittiversio ilmestyy myös nyt toukokuussa.

Tv-sarjan tarkkaa alkamispäivänmäärää ei ole vieläkään paljastettu.

19.03.2019 11:38 #8 :: KiLLPaTRiCK
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)
Luettuani Jäälohikäärmeen 2016 ajattelin lähinnä, miksi halvatussa tämä saatiin suomennettua ja painettua ja Laki trilogia on kesken? (vieläkin 19.3.2019. Eikös se ollut joulukuussa 2018 kohta matkalla painoon? Huutonaurua!)
Joutuuko tässä nyt pelkäämään, että mahdollinen Nightflyers suomennos hidastuttaan Kirjavan julkaisu tahtia?

 • TP hahmo
 • TP
  Kaartilainen
  Tasolla 18
  46.95

15.04.2019 00:40 #9 :: TP
George R. R. Martin: Jäälohikäärme (ja muu tuotanto)

KiLLPaTRiCK kirjoitti: Luettuani Jäälohikäärmeen 2016 ajattelin lähinnä, miksi halvatussa tämä saatiin suomennettua ja painettua ja Laki trilogia on kesken? (vieläkin 19.3.2019. Eikös se ollut joulukuussa 2018 kohta matkalla painoon? Huutonaurua!)
Joutuuko tässä nyt pelkäämään, että mahdollinen Nightflyers suomennos hidastuttaan Kirjavan julkaisu tahtia?

Tuskin sitä kolmatta kirjaa käännetään koskaan ja kirjava jostain syystä ei ole tehnyt kovakantista painosta Lohikäärmetanssista.

Valvojat: RinjaEmelie