Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka

  • Dyn hahmo Kirjoittaja
  • Dyn
    Varjovelho
    Tasolla 67
    8.22

07.01.2012 02:43 #1 :: Dyn
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka

Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka

Gummerus 2011 - Risingin tietokannassa

Ranskalaisen Mathias Malzieun Sydämen mekaniikka on hullaannuttava ja hiukan hassunkurinen, vakavin sävyin viritetty steampunkfantasia. Tarinalla on suuret teemat: rakkauden ja mustasukkaisuuden koko kirjo, aikuiseksi kasvamisen ja luopumisen tuska, jopa elämänkulun vääjäämättömyys.

Päähenkilö Jack on siitä onneton pikkupoika, että koska hän syntyi sydän pysähtyneenä, hänen rintaansa jouduttiin asentamaan käkikello. Ihmisiä mielikuvituksekkailla lisäosilla korjaileva tohtori Madeleine adoptoi tikittävän pojan ja ryhtyy pitämään tarkoin huolta, ettei mikään ylimääräinen tunnekuohu vain sotke pojan herkkää elimistöä. Rakastuminen saa viisarit väräjämään, ja on siis täysin kiellettyä.

Kymmenvuotiaana Jackin elämä mullistuu aivan mahdottomasti, kun kuvankaunis mutta auttamattoman likinäköinen Miss Acacia onnistuu sykähdyttämään puista käkikellosydäntä. Siihen loppuu Jackin turvattu lapsuus. Poika ryhtyy etsimään jäljettömiin kadonnutta tyttöä, sillä ilman Miss Acaciaa Jackin elämästä ei tule enää mitään. Käyntiin päästyään juoni on yhtä suurta draamaa, ja nuoren rakkauden kaikki sävyt käydään läpi ennen loppua kilpakosijoineen kaikkineen.

Lue lisää...
Muokannut 09.10.2013 00:11 Hiistu

Valvojat: RinjaEmelie