Glen Cook: Musta komppania

 • Dragan hahmo
Dragan
Riivaaja
Taso: 40
 • Viestejä: 222
Dragan loi aiheen: Glen Cook: Musta komppania
18.08.2015 23:32 #1

Glen Cook: Musta Komppania

Vaskikirjat 2015 - Risingin tietokannassa

Tämä kesänä eeppisen fantasian ystäviä on hemmoteltu urakalla. Jokavuotisen Sapkowskin lisäksi Kirjava on kääntänyt Rothfussin Viisaan miehen pelon ja Vaskikirjat Glen Cookin Mustan komppanian ensimmäisen osan. Mustan komppanian alkuteos ilmestyi jo 80-luvulla ja on esimerkki siitä, miten hyvää fantasiaa menee ohi suomalaisten kustantajien silmien. Nyt synkempi fantasia on päässyt paremmin pinnalle ja Musta komppania käännetty suomeksi lukevien saataville.

Tarinan keskiössä on kirjan nimeä kantava palkkasotilaista koostuva sotilasyksikkö. Komppania on kaukana menneestä loistostaan: ennen tuhansia sotilaita sisältänyt armeija on kutistunut muutamaan sataan. Näiden joukossa on kirjan kertoja Puoskari, joka työnsä ohella pitää kirjaa Mustan komppanian tekemisistä.

Lue lisää...Viimeksi muokattu: 25.04.2017 20:33 : Jussi.

 • Dragan hahmo
Dragan
Riivaaja
Taso: 40
 • Viestejä: 222
Dragan vastasi aiheeseen: Arvostelu: Glen Cook: Varjot pitenevät
12.06.2016 15:31 #2

Glen Cook: Varjot pitenevät

Vaskikirjat 2016 - Risingin tietokannassa

Edellisenä vuonna alkanut Glen Cookin Musta komppania jatkuu kirjalla Varjot pitenevät. Kirjan alkuteos Shadows Linger julkaistiin vielä samana vuonna kuin sarjan aloittanut osa. Mustan komppanian tapahtumista on ehtinyt kulua muutamia vuosia. Komppania on silti yhä pohjoista hallitsevan julman velhottaren Ladyn palveluksessa ja sisällissota on edelleen käynnissä.

Varjot pitenevät sisältää kaksi juonilankaa, joiden selvänä kohtalona on kohdata. Toinen seuraa ensimmäisestä osasta tuttua Puoskaria, jonka Lady haluaa setvimään Kataja-kaupungin vieressä olevan kasvavan mustan linnan kohtaloa. Toinen juonilanka seuraa Shediä, Katajassa asuvaa majatalonpitäjää, joka on korvia myöten veloissa ja epätoivon partaalla. Yksi Shedin asiakkaista nimittäin on ensimmäisestä osasta tuttu Korppi, jolla on jokin keino ansaita suuria määriä rahaa slummimaisessa Katajassa. 

Lue lisää... • KiLLPaTRiCK hahmo
KiLLPaTRiCK
Hirviö
Taso: 24
 • Viestejä: 113
KiLLPaTRiCK vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta kompania
12.06.2016 23:35 #3

Toivottavasti suomentavat vielä kolmannenkin. Heti olen ostanut ja lukenut, kun ovat ilmestyneet.


 • Dyn hahmo
Dyn
Arkkivelho
Taso: 66
 • Viestejä: 3990
Dyn vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta kompania
13.06.2016 00:54 #4

KiLLPaTRiCK kirjoitti: Toivottavasti suomentavat vielä kolmannenkin. Heti olen ostanut ja lukenut, kun ovat ilmestyneet.


Jussi on tietokantaan päivittänyt, että Valkoinen ruusu ilmestyisi vuoden 2017 alkupuolella, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt tiedolle vahvistusta Vaskikirjojen sivuilta tai FB:stä. Tämän vuoden luettelossa sitä ei kuitenkaan ole.


This is hard, but that's how I wanted it.

 • Jussi hahmo
Jussi
Arkkivelho
Taso: 57
 • Viestejä: 1021
Jussi vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta kompania
28.06.2016 13:32 #5

Vaskikirjojen eilisessä uutiskatsauksessa sanotaan:

Glen Cookin Mustan komppanian kolmas osa Valkoinen Ruusu on ilmestymässä keväällä huolimatta odotettavissa olevista taloudellisista tappioista. Markus Harju jatkaa kääntäjänä.


 • KiLLPaTRiCK hahmo
KiLLPaTRiCK
Hirviö
Taso: 24
 • Viestejä: 113
KiLLPaTRiCK vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta kompania
09.07.2016 14:34 #6

Ostan heti, mutta en minäkään kymmentä hanki vain tukeakseni kustantajaa.
Todella ikävää ettei mene paremmin kaupaksi, mutta lyhyellä kierroksella Helsingin keskustan kirjakaupoissa jäi saldoksi 0 kpl Musta komppanja kirjoja eikä Itiksessäkään ollut yhtään myynnissä.
Vaikea myydä tai kenekään ostaan, kun ei ole hyllyssä hypisteltävänä.
Ei muuten ollut yhtään Abercrombien Ase itse tai Ennen hirttämistäkään.
Martinin kirjoja on ollut jokaikinen painos seitsemän vuoden ajan kaikissa kirjakaupoissa:)


 • Jussi hahmo
Jussi
Arkkivelho
Taso: 57
 • Viestejä: 1021
Jussi vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta kompania
25.04.2017 20:06 #7

Vaskikirjojen eilisen uutisen mukaan Valkoinen ruusu on ilmestynyt.

Mustasta komppaniasta on suunnitteilla tv-sarja. Ladyn näyttelijäksi on kiinnitetty Eliza Dushku, ja tekijäpuolella on mukana David Goyer (mm. Da Vinci's Demons). Oikeudet kaikkiin kymmeneen kirjaan on hankittu. Deadlinen uutisen mukaan Glen Cookilta ilmestyy ensi vuonna 18 vuoden tauon jälkeen uusi Black Company -romaani Port of Shadows. Tämä kertoo tapahtumista sarjan ensimmäisen ja toisen osan välissä.

Jos tv-sarja oikeasti toteutuu ja osoittautuu menestykseksi, näkyy se varmasti Musta komppania -suomennosten myyntiluvuissa. Ehkä Vaskikirjat voisi tässä tapauksessa suomentaa Port of Shadowsin tuoreeltaan sen sijaan, että hyppäisi Books of the South -alasarjaan...


 • KiLLPaTRiCK hahmo
KiLLPaTRiCK
Hirviö
Taso: 24
 • Viestejä: 113
KiLLPaTRiCK vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta komppania
26.04.2017 12:33 #8

Ostoon menee heti.
10 kirjaa? Luulin, että olisi vain nämä kolme. Books of the South sarjaa nämä loput seitsemän? Suoraa jatkoa?Toivottavasti Vaskikirjat jatkaa näiden suomentamista. Jos ei, niin mistä kannattaa hankkia englanniksi?

Oikein Faith hankittu Ladyksi. Käy:)


 • Jussi hahmo
Jussi
Arkkivelho
Taso: 57
 • Viestejä: 1021
Jussi vastasi aiheeseen: Glen Cook: Musta komppania
26.04.2017 12:47 #9

Kolme suomennettua muodostavat alkuperäisen Musta komppania -trilogian. Tarinaa jatkava Books of the South on kaksiosainen alasarja, ja tätä seuraava Glittering Stone neliosainen. Lisäksi on The Silver Spike , joka ilmestyi Books of the Southin osien välissä. Se luokitellaan Wikipediassa spinoff-romaaniksi. Kun kaikki lasketaan yhteen, saadaan kymmenen kirjaa. Port of Shadows tulee olemaan yhdestoista.

www.risingshadow.net/library/series/222-the-black-company


Varmaan järkevintä hankkia suomentamattomat osat yhteisniteinä: The Books of the South , The Return of the Black Company ja The Many Deaths of the Black Company .


Viimeksi muokattu: 26.04.2017 12:52 : Jussi.

 • Dragan hahmo
Dragan
Riivaaja
Taso: 40
 • Viestejä: 222
Dragan vastasi aiheeseen: Arvostelu: Glen Cook: Valkoinen Ruusu
02.07.2017 09:38 #10

Glen Cook: Valkoinen Ruusu

Vaskikirjat 2017 - Risingin tietokannassa

Glen Cookin Mustan komppanian ensimmäinen trilogia on suomennettu kokonaan. Alun perin 80-luvulla julkaistu sarja on kerännyt paljon kehuja omaperäisyydestään. Nykypäivän lukijalle se tarjoaa edelleen mainion lukukokemuksen, joka on kestänyt aikaa hyvin.

Tarinan keskiössä toimiva palkkasoturiarmeija on keskellä aikamoista ongelmaa. Edelliset osat - ja kirjoja edeltänyt aika - eivät olleet Mustalle komppanialle lempeitä. Ensin pohjoiseen matkanneet palkkamiekat olivat helpon ja tasaisen palkkapussin perässä. Velhotar Ladyn antamana työtehtävänä oli kukistaa kansannousu, joka pyrki syöksemään hänet vallasta. Julmat työnantajat eivät ole Mustalle komppanialle mikään uusi asia, mutta kampanjan edetessä Ladyn tehtävät paljastuvat hankaliksi toteuttaa

Sattuman kaupalla palkkasoturiarmeijan yhteyteen eksyi sulkeutunut pikkutyttö Kullanmuru. Hän on kuitenkin paljon enemmän kuin mitä ulospäin vaikuttaa. Itseasiassa tilanteen muututtua huonommaksi hän on yllättäen paras toivo, mikä Mustalla komppanialla on. Musta komppania nimittäin joutuu hylkäämään työnantajansa ja ajautuu vastustamaan tätä. Kullanmuru vaikuttaa olevan uudestisyntynyt Valkoinen ruusu, henkilö, jonka on ennustettu rikkovan pohjoisen valtataistelun.

Lue lisää...Paikalla 3 jäsentä ja 69 vierailijaa
Emelie, punnort, Wind
Uusin jäsen: Sara
Jäseniä yhteensä: 7614