Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Maija Haavisto: Adeno

  • max hahmo Kirjoittaja
  • max
    Kapteeni
    Taso: 46
  • Viestejä: 627
03.03.2017 19:19 - 03.03.2017 19:20 #1 : max
Maija Haavisto: Adeno kirjoittanut max

Maija Haavisto: Adeno

Osuuskumma 2016 - Risingin tietokannassa

Julkaisuhistoriansa perusteella Maija Haavisto on suoranainen kotimaisen kirjallisuuden Howard Hawks, joka on verrattain lyhyen kirjailijanuransa aikana ehtinyt ahertaa jos jonkinlaisten genrejen ja teemojen parissa LGBTQ-aiheista sairauksiin, niin fiktion kuin tietokirjallisuudenkin saralla. Monipuolinen kattaus, yhteisenä nimittäjänä ilmeisesti lähinnä Haaviston omat intohimon kohteet.

Adeno on Osuuskummaan liittyneen Haaviston ensimmäinen scifiromaani. Teos sijoittuu 2050-luvun Suomeen, jossa flunssa on taltutettu suurin ponnistuksin. 2020-luvulla keksittyä vita-lääkettä saa jo useissa mauissa yhtä vaivattomasti kuin virvoitusjuomaa. Vitan uskotaan mahdollistavan ihmisten elämän jopa 200-vuotiaiksi asti. Adenon päähenkilö on lautapelitutkija Aava, joka saa ystävältään Suvilta flunssan tämän laistettua vitan käytöstä.

Adenossa on loistavaa tragikomiikkaa, etäisesti humoristiselta vaikuttavaa lähtökohtaansa myöten. Johanna Sinisalon Auringon ytimen tapaan lukijan hymy kuitenkin hyydytetään useaan otteeseen. 2050-luvun Suomessa "sairastuminen on epäonnistumista, pahemman luokan epäonnistumista". Flunssassa luettuna Adeno käy kauhukirjasta. Cthulhu tuntuu etäiseltä ja lattealta, kun miettii mitä mörköjä limakalvoillamme on tämänkin flunssakauden aikana käynyt mönkimässä.

Lue lisää...
Viimeksi muokattu: 03.03.2017 19:20 Dyn.

Paikalla 2 jäsentä ja 23 vierailijaa
Karah Enola, Iivari
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455