Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Andrew Michael Hurley: Hylätty ranta

  • Dragan hahmo
Dragan
Riivaaja
Taso: 40
  • Viestejä: 222
Dragan loi aiheen: Andrew Michael Hurley: Hylätty ranta
04.03.2017 20:30 #1

Andrew Michael Hurley: Hylätty ranta

WSOY 2016 - Risingin tietokannassa

Andrew Michael Hurleyn Hylätty ranta on romaani, joka lienee mennyt viime vuoden julkaisuista monelta aktiiviseltakin kirjaseuraajalta ohitse. Kirjalle olisi varmasti kelvannut suurempi näkyvyys, sillä meriittejä Hylätyllä rannalla on. Se voitti Costa First Novel -palkinnon, joka myönnetään Isossa-Britanniassa vuoden parhaalle esikoisromaanille. Kirjan kanteen suosittelijaksi on eksynyt Stephen King. Lisäksi kirjasta on suunnitteilla elokuvakin.

Loney on Luoteis-Englannissa oleva kolkka, joka tuntuu olevan merkittävä vain harvoille ja valituille. Kirjan päähenkilöiden Tonton ja Hannyn katolilainen perhe uskoo, että paikallisen kappelin pyhällä vedellä on parantavia voimia. Perheen äiti toivoo, että paikalla tapahtuisi ihme ja Hannyn mykkyys parantuisi. Loney onkin täynnä erikoisia tapahtumia. Yliluonnollisia asioita tuntuu tapahtuvan kaikkialla ja yhteisön taustalla tuntuu olevan oikea salaisuuksien verkko.

Mikä kirjasta tekee hienon, on Loneyn tunnelma. Se on kauhuelementtien kliseekasa: synkkää ympäristöä, sortumassa olevia rakennuksia ja ihmisten ennakkoluuloja. Loney onnistuu kuitenkin yhdistämään kaikki elementit kerralla, ilman että se tuntuisi väkinäiseltä.

Lue lisää...Viimeksi muokattu: 04.03.2017 20:31 : Dyn.

Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Antero Stenhammar
Jäseniä yhteensä: 8768