Kirjavan haastattelu

  • Sini hahmo Kirjoittaja
  • Sini
    Arkkivelho
    Tasolla 44
    93.54

19.01.2007 02:00 #1 :: Sini
Kirjavan haastattelu

Suureksi iloksemme uusi kustantamo, Kirjava, julkaisee tänä syksynä George R. R. Martininloistavan fantasiasarjan Tulen ja jään lauluavausosan Valtaistuinpeli. Kirjastossa on asiasta jo kovasti keskusteltukin, mutta mielestämme oli vielä aihetta tutustua lähemmin henkilöihin Kirjavan takana ja itse kustantamoon. Jan ja Satu suostuivatkin kesän lopulla ystävällisesti pieneen haastatteluun.

Image
Satu ja Jan Suokissa 2003
Esittelykierros: Kuka olet ja mitä haluat kertoa meille itsestäsi?

Jan Hlinovsky, 28 vuotta, toivottavasti kohta diplomi-insinööri. Harrastan lukemista, lautapelejä (erityisesti go:ta) ja tanssimista.

Satu Hlinovsky, 29-vuotias, viittä vaille maisteri (engl. fil.). Harrastuksiin kuuluvat ainakin lukeminen, kielet, musiikki – niin kuunteleminen kuin soittaminenkin – lauta- ja korttipelien pelaaminen, partio, ratsastus…

Mitä mieltä olette internetistä, esimerkiksi tällaisten fani-yhteisöjen luomisessa kuin Risingshadow tai eri kirjailijoiden fanien kokoontumispaikkana?

J: Internet on loistava tiedonetsimis- ja kommunikointiväline – on hienoa, että myös maantieteellisesti etäällä toisistaan sijaitsevat samanmieliset ihmiset voivat sen avulla vaihtaa mielipiteitä. Minä käyn päivittäin Babek Nabelissa ja Suomen Go-wikissä(harrastan tällaista hauskaa lautapeliä), ja usein tulee käytyä tietysti myös Risingshadowssa, Martinin fanifoorumilla, joskus myös Konnussa...

S: En vietä netissä yhtä paljon aikaa kuin mieheni, mutta ajoittain on kiva käydä lukemassa muiden mielipiteitä kirjoista, kirjailijoista tai vaikkapa käännöskysymyksistä, ja ehkä jopa vaihtaa ajatuksia. Siihen Risingshadowon ihan mainio foorumi.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie