Ursula Mursu (Kuuilma-sarja)

  • Nafisan hahmo Kirjoittaja
  • Nafisan
    Teknovelho
    Tasolla 46
    92.35

29.06.2022 19:31 #1 :: Nafisan
Ursula Mursu (Kuuilma-sarja)

myrtti-ja-noitatukka-ursula-mursu.jpgUrsula Mursun lastenromaani Myrtti ja noitatukka on riemukas avaus uudelle Kuuilma-lastenkirjasarjalle. Seikkailullinen romaani on maailmankuvaltaan moderni, vaikka satumainen tyyli muistuttaakin perinteisistä saturomaaneista.

Myrtti pääsee viettämään syntymäpäiviään Riemulaiturin huvipuistoon tätinsä kanssa. Hauska päivä saa yllättävän käänteen, kun kummitusjuna ei palaakaan laiturille vaan vie Myrtin maapallon sisälle Kuuilmaan. Myrtti ei saa laitetta palauttamaan häntä huvipuistoon, joten takaisin pääsemiseksi on keksittävä jotain muuta. Niinpä Myrtti lähtee tutkimaan noitien asuttamaa Kuuilmaa uskollisen ystävänsä muurahaiskarhupehmo Fuugan ja muovisen dinosauruksen kanssa. Jotenkinhan Kuuilmasta on päästävä takaisin kotiin?

Kirjaa suositellaan yli 5-vuotiaille ja se sopii hyvin sekä ääneen luettavaksi että jo itse lukevalle lapselle. Sopivan mittaisiin lukuihin jaettu kirja sopii hyvin esimerkiksi iltasatulukemiseksi ja mielikuvituksellista, rikasta tekstiä on miellyttävää lukea. Ja vaikka Myrtin seikkailuissa on paikoin hieman hurjiakin käänteitä, on maailma kuitenkin lempeä ja tarinassa on paljon leikillistä huumoria.

Apila Pepitan värikäs kuvitus tukee hyvin kirjan tarinaa. Lähes jokaisella aukeamalla on jokin kuva, mikä viehättänee erityisesti nuorempia lukijoita ja auttaa pysymään tarinan imussa.

Kokonaisuutena Myrtti ja noitatukka on ihastuttava seikkailutarina, ja samalla se osoittaa, kuinka lastenkirja voi liikoja selittelemättä olla inklusiivinen. Myrtin tarina saa syksyllä jatkoa Myrtti ja kudelmataika -kirjassa.

- Linnea Peurakoski

Kumma kustannus 2021 - Risingin tietokannassa.

Valvojat: RinjaEmelie