Tähtifantasia-palkinnon 2023 ehdokkaat julkistettu

 • Thialfi hahmo Kirjoittaja
 • Thialfi
  Arkkivelho
  Tasolla 58
  0.57

19.04.2023 13:13 #1 :: Thialfi
Tähtifantasia-palkinnon 2023 ehdokkaat julkistettu
Vuodesta 2007 lähtien jaetun Tähtifantasia-palkinnon ehdokaslista on julkistettu. Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakama palkinto annetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle fantasiakirjalle. Vuoden 2022 teoksista on valittu ehdokkaiksi viisi fantasiakirjallisuuden monimuotoisuutta heijastavaa kirjaa.

• Mariana Enriquez: Yö kuuluu meille (WSOY, suom. Sari Selander) – Kauhufantasia kietoutuu saumattomasti osaksi yhteiskunnallista ja psykologista romaania. Kokonaisuus on yllättävä ja ravisteleva, samalla kiehtova ja inhimillinen.

• Marko Hautala: Kuolleiden valssi (Tammi) – Osuvaa ihmiskuvausta, tumman humoristista aikalaishistoriaa ja kauhun syviä pohjavirtoja. Varmaotteinen, tyylikäs novellikokoelma.

• Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet (Punainen Silakka, suom. Raisa Porrasmaa) – Aikamatkustusfantasia osoittaa, että ajattelu, kuunteleminen ja myötätunto ovat elämän todellista ydintä. Taidokkaasti kerrottu, lämpimän humanistinen teos.

• Marja Kyllönen: Vainajaiset (Teos) – Kainuulaista gotiikkaa ja syvällekäyvää kärsimyksen kuvausta. Omaperäinen romaani on ladattu täyteen sanojen mahtia.

• Jyrki Vainonen: Täytetyt (Aula & Co) – Hiljaa avautuva, kaunis ja kauhistuttava mysteeriromaani käsittelee yksinäisyyttä, minuutta ja elämänkulkua. Runollinen mutta selkeä kielenkäyttö on mestarillista.

Tähtifantasia-palkinnon asiantuntijaraatiin kuuluvat Tähtivaeltaja-lehden kriitikko Jukka Halme, kriitikko Aleksi Kuutio, Risingshadow.netin edustaja Osmo Määttä sekä kirjabloggaaja Niina Tolonen.

tahtivaeltajablogi.com/2023/04/19/uutise...dokkaat-julkistettu/
Tykännyt: haplotus

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 62
  13.74

19.04.2023 22:46 #2 :: Hiistu
Tähtifantasia-palkinnon 2023 ehdokkaat julkistettu
Nimetessäni parasta viime vuonna lukemaani kirjaa heitin ilmoille toiveen, että ehkä tämän vuoden parhaaksi lukukokemukseksi löytyisi jokin “kepoinen hyvän mielen kirja”. Luin viime kuussa tuon Enriquezin kirjan ja totesin, että eipä tainnut löytyä.  

Muita ehdokkaita en ole lukenut, joten voi siellä toki jokin parempikin olla. Ehkä.   
Muokannut 19.04.2023 22:46 Hiistu

Valvojat: RinjaEmelie