Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)

 • Dragan hahmo Kirjoittaja
 • Dragan
  Riivaaja
  Tasolla 41
  24.61

21.10.2013 12:14 #1 :: Dragan
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)

Justin Cronin: Linnake

WSOY 2013 - Risingin tietokannassa

Justin Croninin Linnake on jatko-osa 2010 julkaistulle Ensimmäiselle siirtokunnalle. Kirjasarjan ensimmäinen osa kertoi apokalyptisesta taistelusta vastaan virusta, joka muutti kantajansa vampyyrimaisiksi olennoiksi, viraaleiksi. Ensimmäinen siirtokunta oli piristävä paluu postapokalyptisen vampyyriviihteen pariin hieman Richard Mathesonin hengessä.

Alkupuolella Linnake seurailee pientä selviytyjäjoukkoa, joka käy taistelua viruksen puhjetessa. Selviytyjäjoukon tarina jatkuu lähes sadan vuoden päähän, jossa ihmiset tekevät viimein vastahyökkäyksen viraalien rakentamaan linnakkeeseen.

Lue lisää...
Muokannut 21.10.2013 18:23 Hiistu

 • Eija hahmo
 • Eija
  Hornanhenki
  Tasolla 50
  66.56

04.01.2014 11:48 #2 :: Eija
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)
Luin Ensimmäisen Siirtokunnan kesällä 2010, jonka juoni oli todella koukuttava ja paksun kirjan lukemiseen ei kauaa mennyt. Linnakkeen sain loppuun vuoden alussa ja hyvin senkin tarina piti otteessaan.

Linnakkeen alussa on lyhyt katsaus Ensimmäisen siirtokunnan vaiheista. Varsinaisesti tarina alkaa vuosi Nollasta eli ajasta kun viraalit pääsivät valloilleen. Tätä jaksoa kesti noin kolmanneksen kirjasta ja ensimmäisen osan tapahtumien ei tarvitse olla mitenkään muistissa. Seuraavana on lyhyt jakso Texasissa sijaitsevan maanviljely yhdyskunnan tapahtumista 79 vuotta myöhemmin. Sitten päästään jatkamaan Ensimmäisen siirtokunnan jälkeisiä tapahtumia vuoteen 97, eli noin 5 vuotta myöhempään ajanjaksoon mihin Ensimmäinen siirtokunta loppui. Viimeinen osuus on rakennettu Ensimmäisen siirtokunnan ja kirjan kahden ensimmäisen jakson perusteella. Minua ei häirinnyt se, etten tarkasti muistanut kaikkia Ensimmäisen siirtokunnan tapahtumia. Osaltaan asiat olivat muutenkin pimennossa 5 vuoden kertomatta jääneen jakson vuoksi, mutta asiat selvisivät tarinan lomassa kyllä. Ainoastaan olisin toivonut, että olisin muistanut paremmin Wolgastin ja Anthony Carterin vaiheista.

Kuten edellinenkin osa Linnake on jännittävä, kerronta on erinomaisen sujuvaa ja hyvin kirjoitettua. Tarina on kuitenkin ”vain” viihdettä ja henkilöitä ei kovin omaperäisiksi voi luonnehtia (viittaan tässä lähinnä kirjan ensimmäiseen jaksoon). Tarina ei ole myöskään uskottava – liian kätevästi kaikki loksahtaa kohdalleen, sattumia on liikaa. Samoihin ongelmiin törmäsi jo Ensimmäisessä siirtokunnassa, mutta en antanut niiden häiritä lukukokemusta kummassakaan kirjassa. Lopputuloksena on oikein viihdyttävä lukupaketti ja ehdottomasti viimeinen osa on luettava, koska

Varoitus: Spoiler.

06.10.2014 17:16 #3 :: KiLLPaTRiCK
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)
Ensimmäinen siirtokunta luettu ja heti oli pakko aloittaa Linnakkeen lukeminen.
Vaikka pidinkin Ensimmäisen Siirtokunnan alusta enemmän kuin tulevaisuuden tapahtumista, oli kirja mielestäni todella koukuttava. Etenkin alussa esitellyt henkilöt tuntuivat todella eläviltä, oikeilta ihmisiltä, joiden ratkaisut ja tekemiset, olivat ne sitten kuinka typeriä tahansa, selittyivät jokaisen omasta näkökulmasta loogisilta tai vain sillä, että ihminen on erehtyväinen ja ajattelee yleensä vain itseään. Mutta niinhän se usein on, että jännityksen rakentelu ja tapahtumien pohjustaminen on mielenkiintoisempaa, kuin vastaaminen lukijassa heränneisiin kysymyksiin. Toivottavasti kolmas osakin suomennetaan nopeasti.

14.12.2014 15:17 #4 :: KiLLPaTRiCK
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)
Linnake luettu. ei ollut mielestäni niin hyvä kuin Ensimmäinen Siirtokunta.
Kolmatta kirjaa odotan silti innolla.

05.05.2015 21:09 #5 :: yeppis
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)

KiLLPaTRiCK kirjoitti: Kolmatta kirjaa odotan silti innolla.


Joo, näillä näkymin saa odottaa ainakin 2016 asti ja käännös menee (mun tuurilla) sitten varmaan 2017 puolelle - ensimmäinen osa oli NIIN hyvä, että ajattelin odottaa trilogian valmistumista ja lukea sitten koko setin putkeen kesälomalla. Toinen osa ollut siis korkkaamattomana kirjahyllyssä ilmestymisestään saakka!

Alkaa muistuttamaan yhden toisen sarjan tahtia... :huh:

 • Jussi hahmo
 • Jussi
  Arkkivelho
  Tasolla 62
  50.81

11.11.2016 22:10 #6 :: Jussi
Justin Cronin (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia)
Ensimmäinen siirtokunta on kääntymässä Fox-kanavan tv-sarjaksi. Deadline uutisoi asiasta:

deadline.com/2016/11/the-passage-vampire...ott-free-1201852728/

Valvojat: RinjaEmelie