Kesola & Piironen: Yö huutaa armoa

 • VMN hahmo Kirjoittaja
 • VMN
  Painajainen
  Tasolla 35
  43.50

02.11.2013 16:39 #1 :: VMN
Kesola & Piironen: Yö huutaa armoa

Hannu Kesola, Jussi Piironen: Yö huutaa armoa

Musta Ritari 2012 - lisätietoja kustantajan sivuilta

Suomalaisen piensarjakuvakustantaja Mustan Ritarin julkaisema Yö huutaa armoa on kahden suomalaisen tekijän noir-tyylinen rikossarjakuva, jossa Länsi-Italiaa kohtaa armoton sarjamurhaaja. Naiset ovat kauniita ja uhkearintaisia, veitset teräviä ja elämän kuluttaman etsivän on löydettävä murhaaja ennen kuin ruumiita kasautuu liiaksi. Parasta antia onkin kirjan alku, jossa kunnolla revitellään noir-meiningillä: kuvista voi lähes haistaa tupakan savun ja kuulla etsivän karheasti mörisevän ääneen.

Kirjan juoni porskuttaa vakaasti eteenpäin. Uhreilta ei säästytä eivätkä etsivät ole mitään alansa huipputekijöitä. Mysteeriä on hauskaa seurata sivusta, mutta mitä pidemmälle päästään, sitä enemmän alkaa tuntua, että juoni on varsin pinnallinen. Tapahtumat hyppivät haluamaansa suuntaan eikä montaakaan asiaa pohjusteta kunnolla. Tapahtumista haluaisi tietää tietää enemmän ja päästä syvemmälle rikosten sisään.

Lue lisää...

 • kespa hahmo
 • kespa
  Riiviö
  Tasolla 10
  27.57
10.11.2013 16:11 #2 :: kespa
Kesola & Piironen: Yö huutaa armoa
Kiitos näin käsikirjoittajan puolesta arvostelusta! Kritiikki osui varmasti ihan oikeaan ja siitä on hyvä ottaa opiksi. Alkuperäinen käsikirjoitus tehtiin muistaakseni jo vuonna 2008, joten aikaa siitä on jo kulunut ja käsikirjoittajan taidotkin toivottavasti kehittyneet eteenpäin.

Ensi vuoden puolella (maaliskuussa) onkin tulossa n. 100-sivuinen albumi rikollisten moottoripyöräkerhojen maailmasta. Sen julkaisee Crime Time (www.crime.fi) ja se sisältää taidetta mm. useammalta Marvel ja DC-comicsin piirtäjältä. Pari jatko-osaakin on tuohon sarjaan jo tuotannossa ja lisää infoa löytyy esim. Facebookista: www.facebook.com/ironknightsmc tai Twitterista @hannu_kesola
Mielellään siitäkin kritiikkiä aikanaan lukee.

Lisäksi tuotannossa on Suomeenkin sijoittuvaa rikossarjakuvaa, joten koitan pitää suomalaista rikossarjakuvaa parhaani mukaan pinnalla.
Muokannut 10.11.2013 16:15 kespa

 • VMN hahmo Kirjoittaja
 • VMN
  Painajainen
  Tasolla 35
  43.50

10.11.2013 16:53 #3 :: VMN
Kesola & Piironen: Yö huutaa armoa
Hienoa kuulla, että arvostelusta on ollut hyötyä! Kuten taisin mainita, potentiaalia tuntuu löytyvän, mutta ne viimeiset narut pitää vain sitoa yhteen. Innolla odottelenkin miten taidot ovat kehittyneet tästä, ei Suomesta turhan paljon sarjakuvan kanssa työskenteleviä löydy!

 • kespa hahmo
 • kespa
  Riiviö
  Tasolla 10
  27.57
10.11.2013 20:58 #4 :: kespa
Kesola & Piironen: Yö huutaa armoa

VMN kirjoitti: Hienoa kuulla, että arvostelusta on ollut hyötyä! Kuten taisin mainita, potentiaalia tuntuu löytyvän, mutta ne viimeiset narut pitää vain sitoa yhteen. Innolla odottelenkin miten taidot ovat kehittyneet tästä, ei Suomesta turhan paljon sarjakuvan kanssa työskenteleviä löydy!

Toivottavasti tulevat tuotokset päätyvät lukulistallesi. Oli tässä välissä oikeastaan monen vuoden tauko kirjoittamisessa, kun ei enää omakustantaminen liiemmin innostanut, mutta onneksi sitten iski idea tähän prätkäsarjikseen. Taustatyötä tuli tehtyä hirveä määrä, ja paperit täyttyivät eri juonikuvioista ja vaihtoehdoista, jotka ovat toivottavasti nyt hyvin mietittyjä ja paremmin pohjustettuja. Tietysti suuri sivumäärä antoi tilaa taustottamiselle eri tavalla.

Ja lopulta tarinan päätyminen noin isolle dekkarikustantamolle kaikkien Suomen eturivin dekkaristien rinnalle valoi uutta intoa ja uskoa tekemiseen. Yhdeksän kuukauden aikana syntyi neljään täyspitkään albumiin käsikirjoitukset, joista kolme on tuohon prätkäsarjaan. Tietysti vielä kestää kauan, että edes niistä ovat kaikki ulkona niin nyt on tullut taas pidettyä kunnon paussia kirjoittamisesta.

Valvojat: RinjaEmelie