Uusimmat keskustelut
Leikkinurkka
huhtikuu 22, 23:30
1142 viestiä | Skie
Teatteri
huhtikuu 22, 21:52
502 viestiä | Mustelmann
Ilmoitukset
huhtikuu 22, 21:32
67 viestiä | Omenavaras
× Esittele itsesi vapaamuotoisesti. Voit kertoa vaikkapa, millainen ihminen olet, mitä harrastat ja miten olet tänne päätynyt. Kirjoita viestin otsikkoon vain nimimerkkisi.

Adolfina Romanov

14.05.2018 15:40 #1 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Ja minä niin inhoan kommentoida viestiketjuja, jotka ovat jo ns. "autioituneet", mutta nyt ajattelin, että ehkä tämä olisi sopiva paikka suorittaa sellainen pienimuotoinen esittäytyminen. Onhan se hyvä, että joku käy välillä herättelemässä kuukausia/vuosia unohduksissa olevia ketjuja...

Mutta joku on saattanut huomata, että olen käynyt suht säännöllisesti heittelemässä satunnaisia kommentteja ympäri risingia, joten tämä viesti voi olla ihan hyvä idea sen suhteen. Joten:

Olen Adolfina Romanov, syksyllä 16 vuotta täyttävä tavallinen ihminen, joka ihastui risingiin ensi silmäyksellä. Olen ykkösluokan jaarittelija, murehtija, jossittelija ja valittaja. Simpukkapuhelimineni, teknologiakielteisyyksineni ja mieltymyksineni klassiseen kirjallisuuteen elän uskossa, että synnyin täysin väärään aikaan.Ennen oli niin paljon paremmin...

Ehdoton, ylivoimainen ja lyömätön lempikirjailijani on Aleksisi Kivi (vetoomus kaikille niille, jotka eivät Seitsemään veljekseen ole vielä tutustuneet: olkaa kilttejä ja edes harkitkaa!). Uskon vakaasti, että niin kutsuttu vanha kirjallisuus on nykyään pahasti aliarvostettua. Jos kaipaatte puhetta siitä, miten epäreilu Aleksis Kiven kohtalo oli, ja miten August Ahlqvist oli inhottava ja ilkeä vanha rusina, minä voin tulla pitämään!

Siinä olin minä pähkinänkuoressa. Todella todella hauska tutustua, rakkaat kansalaiset.
Tykkännyt: Piru Naiseksi

14.05.2018 16:03 #2 :: LordStenhammar
Adolfina Romanov
Noniin, tämä ulostulo antoi minulle tilaisuuden (jos se nyt tässä topikissa sallitaan?) hieman hehkuttaa lemppari suomalaista kirjailijaani Veikko Huovisen rinnalla, eli Aleksis Kiveä. 'Seitsemän veljestä' on tullut luettua sen seitsemän kertaa (heh), ja edelleen paras suomen kielinen romaani, mitä olen lukenut. Tarina on vetävä ja hauska, käytetty kieli äärimmäisen kaunista - kuin pitkää runoa lukisi -, ja tarinan henkilöt taitavasti omanlaisikseen muovattuja. Lisäksi löytyy kaikkia sisäkkäisiä tarinoita peikoista, miekkamiehistä ja hiisistä, joita veljekset kertovat toisilleen. Ne kanssa kiehtovat mieltä.

'Kullervo' -näytelmä kannattaa kanssa lukea. Lisäksi Kiven runot ovat niitä eniten omiin duuneihini vaikuttaneita runoja, heti siinä Eino Leinon ja vähän hiljattaimmin löydetyn Kaarlo Kramsun kanssa.
Muokannut 14.05.2018 16:07 LordStenhammar
Tykkännyt: Adolfina Romanov

16.05.2018 16:29 #3 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Kullervo ja koko runotuotanto on minulla kyllä kahlattu jo läpi. Kaikki itse asiassa viime talvilomaviikon aikana. Kyllä, Seitsemän veljestä on aivan huikea teos, oikeassa olet ♥ Aion luultavasti aloittaa Veljekset uudestaan sitten A.K:n päivänä. Siihen mennessä tavoitteeni on lukea sitten kaikki ne Kiven teokset, joita en vielä ole tutkinut. ja ohessa tietty tietokirjallisuutta aiheeseen liittyen... juu, voisin puhua tästä vaikka koko päivän.

Saa hehkuttaa aivan vapaasti!
Muokannut 16.05.2018 16:29 Adolfina Romanov
Tykkännyt: LordStenhammar

25.05.2018 07:54 #4 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Hyvää kansainvälistä pyyhepäivää kaikille risinglaisille!
Tykkännyt: Iivari

03.06.2018 17:05 #5 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Peruskoululaisilla on nyt siis kesäloman ensimmäinen päivä, joten paljon onnea vain kaikille heille (toivottavasti mahdollisimman moni on tyytyväinen todistukseensa).

Ne, jotka vielä odottelevat lomaa: sinnitelkää vielä hetki! Kaikkea hyvää loman odotukseen!
Tykkännyt: PercyJacksonfani

14.06.2018 09:45 #6 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Pääsin haluamaani lukioon mutten haluamalleni linjalle.

01.08.2018 12:37 #7 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Hei, minä täällä taas...

Joku on saattanut panna merkille, että minusta ei ole kuulunut mitään aikoihin. Siksi katson nyt viisaaksi suorittaa pienimuotoisen ja vaatimattoman kuulumistenjulistuksen. En siis ole tuupertunut helteen johdosta mihinkään pusikkoon ja vajonnut tiedottomuuteen.

Tänä aikana olen siis tehnyt kaikkea mahdollista (tavanomainen loma-aktiviteettini), kuten ostellut kirjoja, katsellut elokuvia, yrittänyt tavata Sinuhea eteenpäin (ei sytytä, luen sitä varmaan vielä vanhainkodissakin), uinut, saunonut, laajentanut ystäväpiiriäni, hankkinut ensimmäisen kosketusnäytöllisen taikalaatikon (siis matkapuhelimen), valinnut alkavan ensimmäisen lukiovuoden kurssit, matkustanut Latviaan ja Ruotsiin sekä Raumalle ja Tammisaareen, oppinut tekemään koreja koripallossa, rapsutellut koiranpentua ja maistanut maailman herkullisinta jäätelöä sekä sinisiä nallekarkkeja.

Ei sen kummempaa. Kun koulut alkavat, alan taas riivata Risingia vanhaan tapaan. Mutta sen sanon, että minulla on jo kova ikävä teitä kaikkia!

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Tasolla 60
  47.08

01.08.2018 14:02 #8 :: Hiistu
Adolfina Romanov
Kuulostaa mukavan aktiiviselta lomailulta. Onnea lukio-opintojen alkuun! :smile:
Muokannut 01.08.2018 14:03 Hiistu
Tykkännyt: Adolfina Romanov

10.10.2018 20:40 #9 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Haluan toivottaa kaikille aivan äärettömän hienoa Aleksis Kiven päivää.
Muokannut 18.12.2018 15:58 Adolfina Romanov Syy: Hups

18.12.2018 16:04 #10 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Siitä on aikaa kun viimeksi olen kirjoittanut tänne oikeastaan mitään. Vetoan että lukion alku oli erittäin kova isku mahaan (tai se tuntui siltä alussa) ja että olen ollut nyt koko ajan joko liian kiireinen, kiukkuinen tai väsynyt. Nyt kun alkaa loma (herttinen, perjantainahan on jo ensimmäinen kokonainen päivä) niin aion taas ryhdistäytyä ja koettaa palailla pikkuhiljaa tänne risinglaisten huomaan.

Ja tämä ulostulo ihan puhtaasti siitä syystä, ettei joku liiaksi ihmettele mitä tapahtui Adolfinalle.

 • Darkki hahmo
 • Darkki
  Arkkivelho
  Tasolla 79
  67.07

18.12.2018 16:15 #11 :: Darkki
Adolfina Romanov
Toi lukio voi olla alussa kova pala purtavaksi peruskoulun jälkeen, jotta omaksuu omat lukutahdit. Joululoma tuo onneks pienen hengähdystauon opiskeluun :)
Tykkännyt: Adolfina Romanov

08.09.2019 18:07 #12 :: Adolfina Romanov
Adolfina Romanov
Jospa kertoisin vähän omia kuulumisiani, niin tälle ketjulle tulisi taas vähän täytettä. Tämä Risingshadow on mukava sivusto aktiiviselle/suht aktiiviselle käyttäjälle: täällä saa kertoa hyvin yksinkertaisia asioita itsestään ja elämästään ja toisin kuin muilla nettifoorumeilla, on jopa toivoa siitä, että muut aktiiviset/suht aktiiviset käyttäjät käyvät niitä ajatuksella lukemassa. Ei sillä, että itsellä olisi mitään erityistä ajatusta niitä kirjoittaessaan.

Mutta niin siis.

Ilmoittauduin kotikaupunkini nuorisovaltuustoon. Se oli sellainen hetken mielijohteesta tehty päätös, johon vaikuttivat pikkutekijät. Ensin sitä mainosti valtuuston pj, joka on samalla luokalla kuin minä ja jonka kanssa silloin tällöin juttelemme. Sitten siitä puhui jotain oma äitini, jonka mielestä on jostain syystä hirveän hauskaa kun nuori on "poliittisesti valveutunut". Ja lopulta sitten näin kaupunkiuutisia lukiessani ilmoittauduin viimeisenä hakupäivänä, täytin hakemuksen. En mennyt mukaan hallitukseen, mutta olen varaedustajan kahdessa lautakunnassa. Eli käytännössä saan vain nimeni virallisiin papereihin sekä kunniaa tekemättä itse oikeastaan mitään muuta nyökyttelen ja viittailen joskus valtuustosalissa. Ihan kivaa, luulen.

Hämmennyn kyllä vähän, kun tarkastelen itseäni foorum-käyttäytyjänä. Joskus vetäydyn pitkäksi aikaa hiljaisuuteen ja joskus pidän kauden, jolloin kurkkaan tänne joka päivä (niin kuin nyt). Ja jos kommentoin, kommentoin kerralla kahteen tai kolmeen ketjuun. Hm.