Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Kuvan lisääminen foorumiviestiin

 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Taso: 60
 • Viestejä: 3085
06.05.2014 19:06 - 07.05.2014 23:07 #1 : Hiistu
Foorumiviestiinsä voi lisätä kuvia kuvalinkin avulla.


Kuvalinkit saattavat hidastaa sivujen latautumista, joten niitä kannattaa käyttää säästeliäästi. Kuvien sisältö ei saa olla sivustolle sopimatonta. Kuvan lisääjän on huolehdittava, ettei riko tekijänoikeuksia.

Mikäli haluaa lisätä omalla koneellaan olevan kuvan, täytyy kuva ensin siirtää nettiin, esim. johonkin kuvapalveluun (esim. Photobucket). Kuvapalvelujen käytöstä voi tarvittaessa kysyä neuvoa foorumilla, esimerkiksi Galleriasta: Linkki.


Ohjeet kuvalinkin lisäämiseen:

(Kuvat saa suuremmiksi kuvia klikkaamalla. Punaiset soikiot ja nuolet lisätty kuviin.)


1. vaihe: Klikkaa "Kuvalinkki"-kuvakettaKuvalinkki lisätään viestiä kirjoittaessa, "Tekstinmuotoilua"-kuvakkeiden "Kuvalinkki"-kuvaketta klikkaamalla. Kuvake on hymiörivin yläpuolella olevissa kuvakkeissa, neljäs kuvake oikealta päin katsottuna.2. vaihe: Kirjoita kuvan osoite ja paina "Lisää""Kuvalinkki"-painikkeen klikkaamisen jälkeen avautuu kaksi tekstikenttää. Kenttään "URL" kirjoitetaan/kopioidaan suora osoite haluttuun netissä olevaan kuvatiedostoon.

Esimerkiksi.
Haluan lisätä kuvan valkotaustaisesta Risingin logosta. Tällöin EN kirjoita esim. tätä osoitetta: www.risingshadow.fi/mediat . Sen sijaan kirjoitan suoran osoitteen, josta näkyy pelkkä kuva: www.risingshadow.fi/images/mediat/risingshadow_logo_white.png .

Kenttään "Koko" ei tarvitse kirjoittaa mitään: foorumi pienentää kuvat automaattisesti foorumiviestiin sopiviksi. (Foorumiviesteissä näkyvät kuvat saa näkymään suurempina klikkaamalla niitä.)

Lisää kuvalinkki viestiin painamalla "Lisää"-painiketta.3. vaihe: Kuvalinkin koodi näkyy viestikentässä"Lisää"-painikkeen painamisen jälkeen viestikenttään ilmestyy kuvakoodi.

Viestiin voi kirjoittaa normaalisti muutakin tekstiä sekä ennen että jälkeen kuvakoodin, kunhan ei riko kooditekstiä.

Mikäli haluat lisätä viestiin useamman kuin yhden kuvan, lisää vastaavalla tavalla yksitellen uusia kuvalinkkejä.4. vaihe: Esikatselu ja viestin lähetysEnnen viestin lähettämistä voi vielä tarkistaa, toimiiko kuvalinkki. "Esikatselu"-painiketta painamalla viestikentän alle avautuu esikatselukenttä. Kuvalinkin lisääminen on onnistunut, mikäli esikatselussa näkyy haluttu kuva. (Huom! Kuva näkyy esikatselussa suurempana kuin oikeasti foorumilla. Esikatselun latautuminen saattaa kestää jonkin aikaa.)

Mikäli viesti on kunnossa, voi sen lähettää foorumille. Tarkista vielä, että lähettämäsi viesti näkyy kuten olit tarkoittanut, ja tarvittaessa muokkaa viestiä.
Viimeksi muokattu: 07.05.2014 23:07 Hiistu.

 • Aurelia hahmo
 • Aurelia
  Ratsumestari
  Taso: 25
 • Viestejä: 136
06.05.2014 21:23 #2 : Aurelia
Vastaus käyttäjältä Aurelia aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Kuvien siis täytyy olla jossain netissä jo näkyvissä ennen kuin ne voi lähettää tänne? Ja tälläiseen on siis olemassa omia sivustojaan, niinkö? Entä onko mahdollista, jos on omalla facebook-sivullaan kuvia niin lähettää kuvat sen kautta tänne?

"Anteeksi saat aina. Ei kai ole sulle sen helpompaa..."

 • Hiistu hahmo Kirjoittaja
 • Hiistu
  Varjovelho
  Taso: 60
 • Viestejä: 3085
07.05.2014 23:06 - 08.05.2014 09:53 #3 : Hiistu
Vastaus käyttäjältä Hiistu aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin

Aurelia kirjoitti: Kuvien siis täytyy olla jossain netissä jo näkyvissä ennen kuin ne voi lähettää tänne? Ja tälläiseen on siis olemassa omia sivustojaan, niinkö?


Kyllä. Koska kyseessä on kuvalinkki (eikä esim. kuvatiedoston tallentaminen tälle sivustolle), täytyy kuvan olla ensin sellaisessa kohteessa, josta sen voi linkittää. (Jos joku on huomannut jonkin muun tavan, jolla käyttäjät voivat lisätä viesteihin kuvia, kertokaa!)

Netissä on sivustoja, jotka ovat ihan varta vasten kuvatiedostojen tallentamista ja jakamista varten, sekä tietenkin muita yhteisöpalveluja jne. joihin kuvia voi laittaa. Niiden käytöstä kannattaa kysyä kokemuksia ja suosituksia esim. perustamalla Galleriaan ketju aiheesta.

Aurelia kirjoitti: Entä onko mahdollista, jos on omalla facebook-sivullaan kuvia niin lähettää kuvat sen kautta tänne?


En tiedä, saako Facebookin kuvia linkitettyä, en ole kokeillut. Kannattaa kokeilla! :smile: Kuvien lähettämistä (kuten muitakin viestiominaisuuksia) voi testailla esim. Hiekkalaatikko-ketjussa: Linkki.
Viimeksi muokattu: 08.05.2014 09:53 Hiistu. Syy: kirjoitusvirhe

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
08.05.2014 04:51 #4 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Facebookista voi linkata kuvia niin, että avaa ensin kuvan uuteen ikkunaan: hiiren oikealla näppäimellä klikkaa kuvan päälle ja valitsee "view image" tai mitä ikinä kieltä selaimesi puhuukaan. Url (eli osoiterivin 'osoite') muuttuu erinäköiseksi ja ohjaa sen jälkeen suoraan kuvaan. Tähän malliin:(Kuvassa on japanilais-kalifornialaisia nuudeleita alkuviikosta.)

This is hard, but that's how I wanted it.

 • Tero hahmo
 • Tero
  Teknikko
  Taso: 15
 • Viestejä: 30
08.05.2014 09:41 #5 : Tero
Vastaus käyttäjältä Tero aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
…ja tuossa on hyvä esimerkki, miksei kuvia kannata linkata Facebookista. Jos ei ole kirjautunut sinne, tuossa "Tähän malliin" -tekstin alla on vain tyhjää. Eli joko kuvan julkisuusasetukset eivät ole kohdallaan, tai tänään on sellainen päivä, jolloin Facebookin sisällöt eivät näy ilman kirjautumista (tuo tuntuu vaihtelevan aika satunnaisesti).

 • Iivari hahmo
 • Iivari
  Arkkivelho
  Taso: 47
 • Viestejä: 974
08.05.2014 10:22 #6 : Iivari
Vastaus käyttäjältä Iivari aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
En ole hoksannut moista ongelmaa, eikä nytkään ole kuva näkymättömissä vaikka erikseen kirjauduin pois testatakseni. Jännää, tuossa kuitenkin pitäisi olla kuvan aito url-osoite, ja sikäli kuin minä vähäisillä teknisillä tiedoillani ymmärrän, sen ei pitäisi voida vaihdella päivittäin...

"Kenellä on rohkeutta
pystyttää muistomerkikseen
lumilinna."
Pekka Kejonen

 • Darkki hahmo
 • Darkki
  Arkkivelho
  Taso: 78
 • Viestejä: 2751
08.05.2014 10:50 #7 : Darkki
Vastaus käyttäjältä Darkki aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Facebookin kuvat voivat olla yksityisiä tai julkisia. Jos käyttäjän kuva on tallennettu palvelimelle yksityisenä, niin kuvaa pääsee katsomaan joko rajattu joukko tai kirjautumalla facebookiin sisään. Julkiset kuvat käsittääkseni näkyvät kaikille. Facebook ei kuitenkaan ole se paras paikka tallentaa kuvia linkitettäväksi muille sivustoille ...

Luonnossa on lakeja, muttei sääntöjä

08.05.2014 14:41 #8 : Kuunliekki
Vastaus käyttäjältä Kuunliekki aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Minulle tuo Dynin kuva näkyy enkä ole edes ikinä rekisteröitynyt facebookkiin. Eli joko Dyn on muuttanut jotain jossain tai kuva ei tykkää Teron koneesta, mikä kyllä olisi outoa.

Pimeemmät alueet aina
kiinnostaa enemmän kuin valokeilan raiskaamat

08.05.2014 21:33 #9 : FreakyMike
Vastaus käyttäjältä FreakyMike aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Tässä on hyvin helppokäyttöinen palvelu mihin saa ladattua kuvia omalta kotikoneelta nimenomaan juuri foorumeille postaamista varten. postimg.org/

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
09.05.2014 07:22 #10 : Dyn
Vastaus käyttäjältä Dyn aiheessa Kuvan lisääminen foorumiviestiin
Facebookin kuvien pitäisi näkyä kaikille riippumatta mistään asetuksista tai kirjautumisista, jos ne linkkaa ko. tyyliin yksittäisinä kuvina. Jos linkkaan FB:n kehyksen kanssa, yksityisyysasetukset otetaan huomioon.

Toki FB:n servereilläkin on huonot päivänsä. En kyllä keskimäärin suosittele sieltä jakamista, oikeita kuvapalveluita on n kpl netissä.

This is hard, but that's how I wanted it.

Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
NoctilucA
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455