Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Kuvan lisääminen foorumiviestiin

 • Hiistu hahmo
Hiistu
Varjovelho
Taso: 60
 • Viestejä: 3085
Hiistu loi aiheen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
06.05.2014 19:06 #1

Foorumiviestiinsä voi lisätä kuvia kuvalinkin avulla.


Kuvalinkit saattavat hidastaa sivujen latautumista, joten niitä kannattaa käyttää säästeliäästi. Kuvien sisältö ei saa olla sivustolle sopimatonta. Kuvan lisääjän on huolehdittava, ettei riko tekijänoikeuksia.

Mikäli haluaa lisätä omalla koneellaan olevan kuvan, täytyy kuva ensin siirtää nettiin, esim. johonkin kuvapalveluun (esim. Photobucket). Kuvapalvelujen käytöstä voi tarvittaessa kysyä neuvoa foorumilla, esimerkiksi Galleriasta: Linkki.


Ohjeet kuvalinkin lisäämiseen:

(Kuvat saa suuremmiksi kuvia klikkaamalla. Punaiset soikiot ja nuolet lisätty kuviin.)


1. vaihe: Klikkaa "Kuvalinkki"-kuvakettaKuvalinkki lisätään viestiä kirjoittaessa, "Tekstinmuotoilua"-kuvakkeiden "Kuvalinkki"-kuvaketta klikkaamalla. Kuvake on hymiörivin yläpuolella olevissa kuvakkeissa, neljäs kuvake oikealta päin katsottuna.2. vaihe: Kirjoita kuvan osoite ja paina "Lisää""Kuvalinkki"-painikkeen klikkaamisen jälkeen avautuu kaksi tekstikenttää. Kenttään "URL" kirjoitetaan/kopioidaan suora osoite haluttuun netissä olevaan kuvatiedostoon.

Esimerkiksi.
Haluan lisätä kuvan valkotaustaisesta Risingin logosta. Tällöin EN kirjoita esim. tätä osoitetta: www.risingshadow.fi/mediat . Sen sijaan kirjoitan suoran osoitteen, josta näkyy pelkkä kuva: www.risingshadow.fi/images/mediat/risingshadow_logo_white.png .

Kenttään "Koko" ei tarvitse kirjoittaa mitään: foorumi pienentää kuvat automaattisesti foorumiviestiin sopiviksi. (Foorumiviesteissä näkyvät kuvat saa näkymään suurempina klikkaamalla niitä.)

Lisää kuvalinkki viestiin painamalla "Lisää"-painiketta.3. vaihe: Kuvalinkin koodi näkyy viestikentässä"Lisää"-painikkeen painamisen jälkeen viestikenttään ilmestyy kuvakoodi.

Viestiin voi kirjoittaa normaalisti muutakin tekstiä sekä ennen että jälkeen kuvakoodin, kunhan ei riko kooditekstiä.

Mikäli haluat lisätä viestiin useamman kuin yhden kuvan, lisää vastaavalla tavalla yksitellen uusia kuvalinkkejä.4. vaihe: Esikatselu ja viestin lähetysEnnen viestin lähettämistä voi vielä tarkistaa, toimiiko kuvalinkki. "Esikatselu"-painiketta painamalla viestikentän alle avautuu esikatselukenttä. Kuvalinkin lisääminen on onnistunut, mikäli esikatselussa näkyy haluttu kuva. (Huom! Kuva näkyy esikatselussa suurempana kuin oikeasti foorumilla. Esikatselun latautuminen saattaa kestää jonkin aikaa.)

Mikäli viesti on kunnossa, voi sen lähettää foorumille. Tarkista vielä, että lähettämäsi viesti näkyy kuten olit tarkoittanut, ja tarvittaessa muokkaa viestiä.


Viimeksi muokattu: 07.05.2014 23:07 : Hiistu.

 • Aurelia hahmo
Aurelia
Ratsumestari
Taso: 25
 • Viestejä: 136
Aurelia vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
06.05.2014 21:23 #2

Kuvien siis täytyy olla jossain netissä jo näkyvissä ennen kuin ne voi lähettää tänne? Ja tälläiseen on siis olemassa omia sivustojaan, niinkö? Entä onko mahdollista, jos on omalla facebook-sivullaan kuvia niin lähettää kuvat sen kautta tänne?


"Anteeksi saat aina. Ei kai ole sulle sen helpompaa..."

 • Hiistu hahmo
Hiistu
Varjovelho
Taso: 60
 • Viestejä: 3085
Hiistu vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
07.05.2014 23:06 #3

Aurelia kirjoitti: Kuvien siis täytyy olla jossain netissä jo näkyvissä ennen kuin ne voi lähettää tänne? Ja tälläiseen on siis olemassa omia sivustojaan, niinkö?


Kyllä. Koska kyseessä on kuvalinkki (eikä esim. kuvatiedoston tallentaminen tälle sivustolle), täytyy kuvan olla ensin sellaisessa kohteessa, josta sen voi linkittää. (Jos joku on huomannut jonkin muun tavan, jolla käyttäjät voivat lisätä viesteihin kuvia, kertokaa!)

Netissä on sivustoja, jotka ovat ihan varta vasten kuvatiedostojen tallentamista ja jakamista varten, sekä tietenkin muita yhteisöpalveluja jne. joihin kuvia voi laittaa. Niiden käytöstä kannattaa kysyä kokemuksia ja suosituksia esim. perustamalla Galleriaan ketju aiheesta.

Aurelia kirjoitti: Entä onko mahdollista, jos on omalla facebook-sivullaan kuvia niin lähettää kuvat sen kautta tänne?


En tiedä, saako Facebookin kuvia linkitettyä, en ole kokeillut. Kannattaa kokeilla! :smile: Kuvien lähettämistä (kuten muitakin viestiominaisuuksia) voi testailla esim. Hiekkalaatikko-ketjussa: Linkki.


Viimeksi muokattu: 08.05.2014 09:53 : Hiistu. Syy: kirjoitusvirhe

 • Dyn hahmo
Dyn
Arkkivelho
Taso: 66
 • Viestejä: 4083
Dyn vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 04:51 #4

Facebookista voi linkata kuvia niin, että avaa ensin kuvan uuteen ikkunaan: hiiren oikealla näppäimellä klikkaa kuvan päälle ja valitsee "view image" tai mitä ikinä kieltä selaimesi puhuukaan. Url (eli osoiterivin 'osoite') muuttuu erinäköiseksi ja ohjaa sen jälkeen suoraan kuvaan. Tähän malliin:(Kuvassa on japanilais-kalifornialaisia nuudeleita alkuviikosta.)


This is hard, but that's how I wanted it.

 • Tero hahmo
Tero
Teknikko
Taso: 15
 • Viestejä: 30
Tero vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 09:41 #5

…ja tuossa on hyvä esimerkki, miksei kuvia kannata linkata Facebookista. Jos ei ole kirjautunut sinne, tuossa "Tähän malliin" -tekstin alla on vain tyhjää. Eli joko kuvan julkisuusasetukset eivät ole kohdallaan, tai tänään on sellainen päivä, jolloin Facebookin sisällöt eivät näy ilman kirjautumista (tuo tuntuu vaihtelevan aika satunnaisesti).


 • Iivari hahmo
Iivari
Arkkivelho
Taso: 47
 • Viestejä: 961
Iivari vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 10:22 #6

En ole hoksannut moista ongelmaa, eikä nytkään ole kuva näkymättömissä vaikka erikseen kirjauduin pois testatakseni. Jännää, tuossa kuitenkin pitäisi olla kuvan aito url-osoite, ja sikäli kuin minä vähäisillä teknisillä tiedoillani ymmärrän, sen ei pitäisi voida vaihdella päivittäin...


"Kenellä on rohkeutta
pystyttää muistomerkikseen
lumilinna."
Pekka Kejonen

 • Darkki hahmo
Darkki
Arkkivelho
Taso: 77
 • Viestejä: 2679
Darkki vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 10:50 #7

Facebookin kuvat voivat olla yksityisiä tai julkisia. Jos käyttäjän kuva on tallennettu palvelimelle yksityisenä, niin kuvaa pääsee katsomaan joko rajattu joukko tai kirjautumalla facebookiin sisään. Julkiset kuvat käsittääkseni näkyvät kaikille. Facebook ei kuitenkaan ole se paras paikka tallentaa kuvia linkitettäväksi muille sivustoille ...


Luonnossa on lakeja, muttei sääntöjä

 • Kuunliekki hahmo
Kuunliekki
Vampyyri
Taso: 32
 • Viestejä: 250
Kuunliekki vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 14:41 #8

Minulle tuo Dynin kuva näkyy enkä ole edes ikinä rekisteröitynyt facebookkiin. Eli joko Dyn on muuttanut jotain jossain tai kuva ei tykkää Teron koneesta, mikä kyllä olisi outoa.


Pimeemmät alueet aina
kiinnostaa enemmän kuin valokeilan raiskaamat

 • FreakyMike hahmo
FreakyMike
Teknovelho
Taso: 44
 • Viestejä: 352
FreakyMike vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
08.05.2014 21:33 #9

Tässä on hyvin helppokäyttöinen palvelu mihin saa ladattua kuvia omalta kotikoneelta nimenomaan juuri foorumeille postaamista varten. postimg.org/


 • Dyn hahmo
Dyn
Arkkivelho
Taso: 66
 • Viestejä: 4083
Dyn vastasi aiheeseen: Kuvan lisääminen foorumiviestiin
09.05.2014 07:22 #10

Facebookin kuvien pitäisi näkyä kaikille riippumatta mistään asetuksista tai kirjautumisista, jos ne linkkaa ko. tyyliin yksittäisinä kuvina. Jos linkkaan FB:n kehyksen kanssa, yksityisyysasetukset otetaan huomioon.

Toki FB:n servereilläkin on huonot päivänsä. En kyllä keskimäärin suosittele sieltä jakamista, oikeita kuvapalveluita on n kpl netissä.


This is hard, but that's how I wanted it.

Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Jawa_Kaapissa
Jäseniä yhteensä: 8665