Oh, joo :D Molemmat, ilmeisestikin. Työn pitäisi alkaa toukokuun alusta, mikä on varmaan ihan mukava asia. Se meinaa vaan, että tehokkaaksi oletettua graduntekoaikaa on vielä puolitoista kuukautta. Nyt olenkin sitten tehnyt kovasti laskelmia ja muutenkin stressannut sitä, mihin jamaan saan gradun ennen kuin lukuvuosi vaihtuu heinäkuun lopussa. Jos se ei ole siinä kohtaa valmis esitarkastukseen tai muuten tosi pitkällä, joudun palauttamaan tältä vuodelta satojen eurojen tai peräti päälle tuhannen euron arvosta opintotukia, eikä se kuulosta kivalta. Nykyisin Kela vieläpä vaatii niitä korkeiden korkojen kera, joten jos yritän kerryttää töistä ensin pesämunaa kesällä ja syksyllä niiden takaisinmaksuun niin sitä enemmän on maksettavaa. Myös muuttaminen nykyisestä opiskelijayksiöstä pois viivästyy, jos en kykene kerryttämään rahaa uuden asunnon takuuvuokraan jne., ja tämäkin on harmillista, koska olen haaveillut uudesta asunnosta jo vuosia.
Näin ollen toivon, että pystyn edistämään gradua myös töiden ohessa ilman, että tyystin näännyn. Se selviää sitten toukokuussa.
"Faktan ja fiktion ero lie se, että fiktion täytyy olla järkeenkäypää"