03.09.2017 20:22 #1681 :: kyty
Mikä sinua potuttaa nyt?
Puhelimeni (iPhone 4s) on viime aikoina alkanut tehdä sitä, että puhelut eivät tule läpi. Tänä kesänä kävi kerran niin että minulle yritettiin soittaa, mutta puhelin ei hälyttänyt. Tekstiviesti "voisitko vastata puhelimeen" sen sijaan tuli läpi. Toisen kerran kävi niin, että puhelin soi, mutta linjalla ei kuulunut mitään. Yritin soittaa takaisin, sama homma. Joskus aiemmin yritin soittaa mutta pelkkää hiljaisuutta, buuttauksen jälkeen alkoi toimia. Puhelin pitää tällöin käynnistää uudestaan tai tehdä jotain muuta kommervenkkiä että alkaa taas toimia. Muuten häiriötä ei huomaa koska viestit ja netti toimivat normaalisti.

Mitä jos tulee oikeasti tärkeä puhelu, ja puhelin on tietämättäni taas "en toimi puhelimena"-moodissa... ja kuinka monta kertaa se on tehnyt näin...? Onneksi en saa kovin paljoa puheluita - tai ainakaan tietääkseni en saa!

En edes tiedä pitäisikö tästä kysyä huollosta (varmaan ei auta kun on niin vanha puhelin) vai operaattorilta. Tai mistä minä tiedän vaikka olisi rautavika ja sille nyt vaan ei voi mitään. Netti vihjaisi vähän siihen suuntaan.
Muokannut 03.09.2017 20:23 kyty

03.09.2017 21:31 #1682 :: Mustelmann
Mikä sinua potuttaa nyt?
Jotenkin ei yllätä, että nykyajan puhelin ei toimi puhelimena. Voit selata iltapäivälehteä, pelata Angry Birdsiä ja ottaa valokuvia, mutta et soittaa puhelua. Tulevaisuus on jo täällä.
Tykännyt: kyty

03.09.2017 21:36 #1683 :: kyty
Mikä sinua potuttaa nyt?
Jep, olen aina suhtautunut hiukan epäillen älypuhelimiin sekä toiminnan että akun keston vuoksi, mutta tällainen rautavika olisi naurettava. Ja tietysti vielä lisäpotutus siitä, että puhelin pitäisi uusia korkeintaan neljän vuoden välein, jos sen haluaa toimivan kunnolla. Jos toimii silloinkaan. Tavallaan ikävä lankapuhelimia.

20.09.2017 11:42 #1684 :: Piru Naiseksi
Mikä sinua potuttaa nyt?
Olen yrittänyt vaihdattaa paristoa yhteen rannekelloistani. Aiempina vuosina tiesin monta (yksityistä) pikku liikettä, joissa niin kellojen ostaminen kuin pariston vaihto sujuivat juohevasti ja sopuhintaan.
Mutta nämä aikarautaputiikit ovat kadonneet kivijaloista myymälöiden taivaaseen, ja niiden tilalla on joko ravinteli, autokoulu, kampaamo, pikapesula tai tyhjä liikehuoneisto. Isoissa liikkeissä vuoroaan odottava pienasiakas tuntee itsensä lähes roskaksi kalliita tavaroita hamuavien varakkaiden turistien yms. rinnalla. Palvelun saa ehkä odottaessa, jos kultaseppä sattuu olemaan paikalla. Ilmeisesti ei aina ole, ja asiakas joutuu jättämään kellon liikkeeseen ja hakemaan myöhemmin - tai etsimään vaihtoehtoja, kuten minä teen.
HUOH! Uuden aikaraudan saisi helpomalla, mutta en osta näin ohjattuna, en...

21.09.2017 11:28 #1685 :: kyty
Mikä sinua potuttaa nyt?
Tekniikan kanssa tappelu senkun jatkuu. Porukoiden tallentava digiboksi ottaa aivoon. DNA:lta tuli talouteen laite, jolla ei voi esimerkiksi katsoa Ylen kanavia ja tallentaa Subia samaan aikaan, koska siinä on vain yksi viritin. Tämä tuhoaa aika lailla koko laitteen käyttötarkoituksen. Nyt pitäisi laittaa ensi maanantaina (siis noin neljän päivän eikä kuukauden päästä!!) yksi juttu tallennukseen, mutta boksi ei suostu näyttämään maanantain iltaohjelmia eikä tunnu lataavan ohjelmatietoja kello kuudesta eteenpäin vaikka miten odottaisi. DNA:n ratkaisu asiaan oli ostaa uusi digiboksi, mutta se ei vie harmistusta siitä että alun perin talouteen tuli muka parempi laite joka toimii kuitenkin huonommin kuin entinen. Ja mistä taas voi olla varma, että seuraava yli 100 euroa tai mitälie maksava versio suostuu tekemään asiat kuten pitää, kun tämänkään laitteen toiminnasta ei tunnuttu tietävän siellä juuri mitään...

Kumma kun suuri osa ajasta menee nykyään milloin minkäkin laitteen kanssa säätämiseen. Luulisi, että tekniikan kehitys ja parantunut informaationkulku olisivat parantaneet asioita, mutta tuntuu että usein kaikki toimii vain entistä huonommin, tieto ei kulje, palvelut huononevat ja kukaan ei hallitse mitään. Enkä nyt puhu pelkästään tuosta typerästä digiboksista.
Tykännyt: Puolikuu, Piru Naiseksi

21.09.2017 14:27 #1686 :: Puolikuu
Mikä sinua potuttaa nyt?
Ah, minäkin kohtasin teknologisia haasteita hetki sitten, nimittäin vanhempieni älytelevision kanssa. Yritin pari tuntia saada Netflixiä toimimaan, mutta hiton Samsung ei suostu yhteistyöhön, ja sovellusta avatessa saa tulokseksi mustan ruudun. Ilmeisesti ongelma on siinä, että ko. Netflix-versio pitäisi päivittää tms. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta käytännössä ei sitä ole, kun urpo Smarthub ei edes tarjoa päivittämiseen mahdollisuutta. Ongelma on vieläpä erittäin yleinen, ja ratkaisuehdotuksia löytyy netistä melkoinen kirjo. Netflixillä itsellään oli hieno ohje, jossa kehotettiin esimerkiksi:

"Tuo esiin Poista käytöstä -näyttö antamalla seuraava sarja laitteesi kaukosäätimen nuolinäppäimillä: Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös."

Tätäkin kokeiltiin ilman mitään tulosta. Ehkä joku osa rituaalista jäi suorittamatta tai lahjukset olivat huonoja? Odotan innolla, että saadaan kaikki muutkin laitteet internettiin. Toimii varmasti.
Tykännyt: kyty

29.09.2017 12:40 #1687 :: Puolikuu
Mikä sinua potuttaa nyt?
En minäkään erityisemmin valkoposkihanhista viehäty, mutta mitä liikkuu sellaisen ihmisen mielessä, joka päättää lyödä hanhelta pään golfmailalla?

29.09.2017 13:12 #1688 :: Mustelmann
Mikä sinua potuttaa nyt?
Juuri luin tuosta uutisen. Ehkä tyyppi oli katsellut Isis-videoita ja ottanut niistä mallia. Onneksi poliisi tutkii asiaa ja eläinvihaaja joutunee vastuuseen.

29.09.2017 13:46 #1689 :: LordStenhammar
Kunnon saasta.

29.09.2017 21:01 #1690 :: Mustelmann

30.09.2017 09:05 #1691 :: LordStenhammar
Mikä sinua potuttaa nyt?
Sittenhän tuon jotenkin ymmärtää. Raakaa hommaa silti.

30.09.2017 15:06 #1692 :: Puolikuu
Mikä sinua potuttaa nyt?

Astorethein kirjoitti: Iltalehden mukaan mies lopetti eläimen, koska siihen oli osunut pallo ja se oli haavoittunut vakavasti. Kyse ei siis ehkä ollutkaan sadistisesta väkivallasta.

Mietinkin tässä laittaisinko talikon takaisin kaappiin, kun olin lukenut selityksestä, mutta vähän outo fiilis episodista on yhä. :concentrate Varsinkin, kun samasta tyypistä on toinenkin hanhivideo. Miksi nuo videot on edes laitettu kiertoon kavereille, jos ne olivat vain todistusaineistoa? Miksi tyyppi ei kuvannut tappamisen sijaan eläinten vammoja? Nuo olemassa olevat videot eivät millään osoita lintujen olleen vahingoittuneita ja siitä syystä lopetettuja.

01.10.2017 00:01 #1693 :: FreakyMike
Mikä sinua potuttaa nyt?
Toinen video todistaa hyvin, ettei kyseessä ollut mikään yksittäinen päähänpisto. Vaikeaa uskoa että samalla golfkentällä pyörisi useitakin hanhia, jotka pitäisi muka lopettaa.

Toinen vihaksi pistävä eläinrääkkäysjuttu oli se, kun jonkun metsästysseuran puheenjohtajan facebook päivitykset alkoivat levitä ympäri nettiä viime keskiviikkona. Oli ilmeisesti kouluttanut ajokoiriaan kissojen avulla ja lopputuloksena kaksi kuollutta kattia joista toinen oli varmuudella lemmikkikissa.

01.10.2017 10:31 #1694 :: Piru Naiseksi
Mikä sinua potuttaa nyt?
Tietokoneelleni itsensä puolisalakuljettanut Win10 lähettelee innokkaasti päivityksiä. Yleensä sallin niiden saapumisen, vaikka minua harmittaakin asennusten viemä ajanhukka. (Yleensä kone rupeaa asentamaan niitä, kun avaan sen, ja tietysti juuri silloin, kun minulla olisi kiireellistä muuta puuhaa koneella :huh: )
Eilen tämä päivitysjyystö haittasi tarinankirjoittelupuuhiani, ja sen jälkeen huomasin, että käyttämistäni selaimista vain toisen kuvake oli jäljellä palkissa. Vajavaistaitoineni en sujuvasti osaa palauttaa vaihtoehtoselainta, jonka haluan olevan olemassa, kaiken varalta, ja niin, ettei minun tarvitse tosi tilanteessa ruveta metsästämään sitä. (Ja miten metsästäisinkään, jos ainut selaimeni lakkoilee?)
Muokannut 02.10.2017 10:17 Piru Naiseksi Syy: virheen korjaaminen

01.10.2017 13:01 #1695 :: Morgan Blood
Mikä sinua potuttaa nyt?
Noihin eläimenlopetusjuttuihin vielä sen verran, että vaikka niitä olen minäkin joutunut joskus tekemään, niin ei olisi tullut mieleenkään videoida, miten katkaisen kärsivän kolarijäniksen niskan. Videoinnilla haetaan aina jotain. Etenkin, jos tapon toteuttaa tällaisella "hauskalla" tavalla.

Metsästyksen parissa taas on tullut huomattua, että siellä liikkuu monen sortin aseenkantajaa. Vähän liikaa on tullut tavattua tyyppejä, joista metsästys ei ole hyvänmakuista saalista vaan lintujen huviammuntaa "omalta markilta"/mökiltä. Ei niitä edes ajatella safkana. Turvallisuuskuvaa vielä hio mukavasti se, että päällepäin jutellaan, kuinka monen kaljan ohella lomatekemistä harjoitetaan. Kaverit toki tietää, että en tiedä kyseisestä toiminnasta, joten tykkäävät tehdä sitä vielä lisää ja soittaa mökiltä, kun ovat puuhan parissa O___o ihan kuin se minuun muuten vaikuttaisi kuin siten, että pidän asianomaisia idiootteina ja en jaksa käyttää vapaa-aikaa heidän kanssaan kun tiedän, minkä ympärillä jutut lähinnä pyörii.

• Dyn hahmo
    Varjovelho
    Tasolla 67
    4.52

05.10.2017 18:23 #1696 :: Dyn
Mikä sinua potuttaa nyt?
Viime lauantaina otin ja kaaduin portaissa. Muuten selvisin mustelmilla, mutta lekuri totesi yhden kipuilevan varpaani murtuneeksi, joten sitä on tässä nyt viikon verran paranneltu. Eihän murtumalle mitään oikein voi, eikä varpaita edes kipsata (teipattiin vain naapurivarpaaseen kiinni), joten varovasti vain pitää ottaa ja vetää särkylääkkeitä. :sad:

08.10.2017 20:44 #1697 :: kyty
Mikä sinua potuttaa nyt?

FreakyMike kirjoitti: Joku oli kaivellut tyypin vanhempia nettikirjoituksia ja niissä oli selviä viittauksia, ettei sekään ollut edes ensimmäinen kerta kissanrääkkääjänä.

Kai joku teki rikosilmoituksen? En jaksa uskoa, että poliisilla riittäisi resursseja tehdä asialle mitään, mutta käsittääkseni tuollainen kissan rääkkäämällä tappaminen olisi silti ilmoitettava eläinsuojelurikos, varsinkin jos kyse oli jonkun muun lemmikistä? Ylipäätään en voi ymmärtää miten joillakuilla on mieletön irrationaalinen viha kissoja kohtaan.

10.10.2017 17:23 #1698 :: Piru Naiseksi
Mikä sinua potuttaa nyt?
Näistä postiviiveistä keittyy kohta tosi kiukkuinen skfi-stoori!

• Diara hahmo
  • Diara
    Baronetti
    Tasolla 39
    13.91

10.10.2017 19:32 #1699 :: Diara
Mikä sinua potuttaa nyt?

Piru Naiseksi kirjoitti: Odotin taas työpostia päästäkseni urakoimaan tänä iltapäivänä. Sitä ei tullut, eikä ole näkynyt postiljoonia yleensäkään pihallamme, kello 17.18:aan mennessä. Tämäkin ilta valui työn kannalta hukkaan! Aikaa ei ole liikaa, joten jatkuvat, itsestä ja työnantajasta riippumattomat viiveet riipivät. Korvikkeeksi löysin netistä ilmoituksen polkkakurssista, joka järjestetään Vantaalla nyt illalla. Mutta tietysti ohjelmassani on samanaikaisen urheiluharjoitukset.
Näistä postiviiveistä keittyy kohta tosi kiukkuinen skfi-stoori!

Tänäänhän on tiistai, joten kirjepostia ei jaeta. Itsekin olen saanut kiukustua postiviiveiden kanssa pariinkin otteeseen. Ensin sain odotella kirjallista päätöstä diplomityöhön saamastani apurahasta niin kauan, että Kela ehti hylätä asumistukihakemukseni, kun en toimittanut liitteitä ajoissa. Eihän ne paperit olleetkaan matkalla kuin reilut 2 viikkoa ja ensimmäinen erä apurahastakin oli ehditty maksaa minulle. Samalla sitten menetin elo- ja syyskuun asumistuet, kun uusi hakemus oli Kelassa lokakuun puolella. Kiitos posti!

Toinen postipotutus aiheutti eilen pitkän valitusviestin cdonille. Olin ennakkotilannut uuden Pirates of the Caribbean-elokuvan blurayn, joka ilmeistyi viime perjantaina. Cdon lähetti sen minulle viime maanantaina, vaan eipä ole elokuvaa näkynyt. Menee hiukan ennakkotilaamisen idea hukkaan, kun et saa tuotetta julkaisupäiväksi tai edes lähipäivinä sen jälkeen. Sen kerran, kun täysihintaisena elokuvan ostan, olisi ihan kiva päästä siitä nauttimaan heti sen ilmestyttyä eikä arvuutella, saanko sitä edes tulevaksi viikonlopuksi. Eihän tämä postin hitaus toki cdonin vika ole, mutta he voisivat harkita jotain muuta toimitustapaa, jos kerran lupailevat toimitusta 2-5 arkipäivän sisällä.

12.10.2017 17:52 #1700 :: Piru Naiseksi
Mikä sinua potuttaa nyt?
Koska työmateriaali viipymistään viipyi, olen raivoisasti pyrkinyt muutamaan kuvaukseen saadakseni järkevää tekemistä ja toteuttaakseni itseäni tälläkin tavoin. Enhän ehdi kamerainpelätiksi silloin, kun pitää tehdä muuta hommaa. Eilen lähetin yhden ilmoittautumisen, viime hetken pyrkimisen, sillä sitä oli hakukin: muutaman tunnin sisällä piti olla kuvauskohteessa. Olisin ehtinyt, mutta ... odotin kutsua ... odotin kutsua. Sitä ei tullut. Kirjoittelin ilmoittajan Facebook-ketjuun (sieltä ilmoituksenkin poimin), että miten kauan pitää odottaa. Sain vastauksen: jos ei viiteentoista minuuttiin kuulu mitään, asian voi unohtaa. Niinpä lähetin naamastoon tarjouksen: olen halukas malliksi samaksi illaksi - etsin siis kuvaajaa. Eräs tuttu kuvaaja vastasikin: "Voi pahus, olisin kiinnostunut kuvaamaan huomenna". No joo - tää on niin tätä, ajattelin.
Sovin pomon kanssa, että en enää odota etämatskua postitse, vaan käyn hakemassa sen. Samalla hoitui toisenin tehtävän materiaali mukaani. Kuulemma riittää, että aloitan huomenna - siis viestimään kuvaajalle, että JEE! Kuvaus onnistuu. Vaatteetkin oli ostettu - ja ajatteli käyttää niitä siinä toisessa - eilisessä - kuvauksessa, joka siis ei toteutunut. Toiveikkaasti viestin tälle tämän päivän kuvaajalle - mutta vastauksena on ollut täysi hiljaisuus. Ehkä hän ei ole käynyt selailemassa naamakirjaa lainkaan, eikä siis ole saanut viestiäni. Kurjaa ... ja sataa!
Onneksi on urheiluharjoituksia! Ja töitä huomena!
Muokannut 14.10.2017 17:50 Piru Naiseksi Syy: Kirjoitusvirheen korjaaminen

Valvojat: SaranthaHiistu