- Joulukorttien lähettäminen/antaminen
- Satama / Mustelmann | Eilen 21:40
- Elämä on ihanaa, koska...
- Satama / Ageha | Eilen 18:08
- Isaac Asimov
- Lukusali / kyty | Eilen 15:15
- Kodin kasvit ja kukkaset
- Satama / kyty | Eilen 15:05
- Kotipaikkakunnalle jääminen tai palaaminen
- Taverna / kyty | Eilen 14:48
Mikä sinua potuttaa nyt?
Mitä jos tulee oikeasti tärkeä puhelu, ja puhelin on tietämättäni taas "en toimi puhelimena"-moodissa... ja kuinka monta kertaa se on tehnyt näin...? Onneksi en saa kovin paljoa puheluita - tai ainakaan tietääkseni en saa!
En edes tiedä pitäisikö tästä kysyä huollosta (varmaan ei auta kun on niin vanha puhelin) vai operaattorilta. Tai mistä minä tiedän vaikka olisi rautavika ja sille nyt vaan ei voi mitään. Netti vihjaisi vähän siihen suuntaan.
Mutta nämä aikarautaputiikit ovat kadonneet kivijaloista myymälöiden taivaaseen, ja niiden tilalla on joko ravinteli, autokoulu, kampaamo, pikapesula tai tyhjä liikehuoneisto. Isoissa liikkeissä vuoroaan odottava pienasiakas tuntee itsensä lähes roskaksi kalliita tavaroita hamuavien varakkaiden turistien yms. rinnalla. Palvelun saa ehkä odottaessa, jos kultaseppä sattuu olemaan paikalla. Ilmeisesti ei aina ole, ja asiakas joutuu jättämään kellon liikkeeseen ja hakemaan myöhemmin - tai etsimään vaihtoehtoja, kuten minä teen.
HUOH! Uuden aikaraudan saisi helpomalla, mutta en osta näin ohjattuna, en...
Kumma kun suuri osa ajasta menee nykyään milloin minkäkin laitteen kanssa säätämiseen. Luulisi, että tekniikan kehitys ja parantunut informaationkulku olisivat parantaneet asioita, mutta tuntuu että usein kaikki toimii vain entistä huonommin, tieto ei kulje, palvelut huononevat ja kukaan ei hallitse mitään. Enkä nyt puhu pelkästään tuosta typerästä digiboksista.
"Tuo esiin Poista käytöstä -näyttö antamalla seuraava sarja laitteesi kaukosäätimen nuolinäppäimillä: Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös."
Tätäkin kokeiltiin ilman mitään tulosta. Ehkä joku osa rituaalista jäi suorittamatta tai lahjukset olivat huonoja? Odotan innolla, että saadaan kaikki muutkin laitteet internettiin. Toimii varmasti.
Astorethein kirjoitti: Iltalehden mukaan mies lopetti eläimen, koska siihen oli osunut pallo ja se oli haavoittunut vakavasti. Kyse ei siis ehkä ollutkaan sadistisesta väkivallasta.
Mietinkin tässä laittaisinko talikon takaisin kaappiin, kun olin lukenut selityksestä, mutta vähän outo fiilis episodista on yhä.

Toinen vihaksi pistävä eläinrääkkäysjuttu oli se, kun jonkun metsästysseuran puheenjohtajan facebook päivitykset alkoivat levitä ympäri nettiä viime keskiviikkona. Oli ilmeisesti kouluttanut ajokoiriaan kissojen avulla ja lopputuloksena kaksi kuollutta kattia joista toinen oli varmuudella lemmikkikissa.

Eilen tämä päivitysjyystö haittasi tarinankirjoittelupuuhiani, ja sen jälkeen huomasin, että käyttämistäni selaimista vain toisen kuvake oli jäljellä palkissa. Vajavaistaitoineni en sujuvasti osaa palauttaa vaihtoehtoselainta, jonka haluan olevan olemassa, kaiken varalta, ja niin, ettei minun tarvitse tosi tilanteessa ruveta metsästämään sitä. (Ja miten metsästäisinkään, jos ainut selaimeni lakkoilee?)
Metsästyksen parissa taas on tullut huomattua, että siellä liikkuu monen sortin aseenkantajaa. Vähän liikaa on tullut tavattua tyyppejä, joista metsästys ei ole hyvänmakuista saalista vaan lintujen huviammuntaa "omalta markilta"/mökiltä. Ei niitä edes ajatella safkana. Turvallisuuskuvaa vielä hio mukavasti se, että päällepäin jutellaan, kuinka monen kaljan ohella lomatekemistä harjoitetaan. Kaverit toki tietää, että en tiedä kyseisestä toiminnasta, joten tykkäävät tehdä sitä vielä lisää ja soittaa mökiltä, kun ovat puuhan parissa O___o ihan kuin se minuun muuten vaikuttaisi kuin siten, että pidän asianomaisia idiootteina ja en jaksa käyttää vapaa-aikaa heidän kanssaan kun tiedän, minkä ympärillä jutut lähinnä pyörii.

FreakyMike kirjoitti: Joku oli kaivellut tyypin vanhempia nettikirjoituksia ja niissä oli selviä viittauksia, ettei sekään ollut edes ensimmäinen kerta kissanrääkkääjänä.
Kai joku teki rikosilmoituksen? En jaksa uskoa, että poliisilla riittäisi resursseja tehdä asialle mitään, mutta käsittääkseni tuollainen kissan rääkkäämällä tappaminen olisi silti ilmoitettava eläinsuojelurikos, varsinkin jos kyse oli jonkun muun lemmikistä? Ylipäätään en voi ymmärtää miten joillakuilla on mieletön irrationaalinen viha kissoja kohtaan.
Näistä postiviiveistä keittyy kohta tosi kiukkuinen skfi-stoori!
Piru Naiseksi kirjoitti: Odotin taas työpostia päästäkseni urakoimaan tänä iltapäivänä. Sitä ei tullut, eikä ole näkynyt postiljoonia yleensäkään pihallamme, kello 17.18:aan mennessä. Tämäkin ilta valui työn kannalta hukkaan! Aikaa ei ole liikaa, joten jatkuvat, itsestä ja työnantajasta riippumattomat viiveet riipivät. Korvikkeeksi löysin netistä ilmoituksen polkkakurssista, joka järjestetään Vantaalla nyt illalla. Mutta tietysti ohjelmassani on samanaikaisen urheiluharjoitukset.
Näistä postiviiveistä keittyy kohta tosi kiukkuinen skfi-stoori!
Tänäänhän on tiistai, joten kirjepostia ei jaeta. Itsekin olen saanut kiukustua postiviiveiden kanssa pariinkin otteeseen. Ensin sain odotella kirjallista päätöstä diplomityöhön saamastani apurahasta niin kauan, että Kela ehti hylätä asumistukihakemukseni, kun en toimittanut liitteitä ajoissa. Eihän ne paperit olleetkaan matkalla kuin reilut 2 viikkoa ja ensimmäinen erä apurahastakin oli ehditty maksaa minulle. Samalla sitten menetin elo- ja syyskuun asumistuet, kun uusi hakemus oli Kelassa lokakuun puolella. Kiitos posti!
Toinen postipotutus aiheutti eilen pitkän valitusviestin cdonille. Olin ennakkotilannut uuden Pirates of the Caribbean-elokuvan blurayn, joka ilmeistyi viime perjantaina. Cdon lähetti sen minulle viime maanantaina, vaan eipä ole elokuvaa näkynyt. Menee hiukan ennakkotilaamisen idea hukkaan, kun et saa tuotetta julkaisupäiväksi tai edes lähipäivinä sen jälkeen. Sen kerran, kun täysihintaisena elokuvan ostan, olisi ihan kiva päästä siitä nauttimaan heti sen ilmestyttyä eikä arvuutella, saanko sitä edes tulevaksi viikonlopuksi. Eihän tämä postin hitaus toki cdonin vika ole, mutta he voisivat harkita jotain muuta toimitustapaa, jos kerran lupailevat toimitusta 2-5 arkipäivän sisällä.
Sovin pomon kanssa, että en enää odota etämatskua postitse, vaan käyn hakemassa sen. Samalla hoitui toisenin tehtävän materiaali mukaani. Kuulemma riittää, että aloitan huomenna - siis viestimään kuvaajalle, että JEE! Kuvaus onnistuu. Vaatteetkin oli ostettu - ja ajatteli käyttää niitä siinä toisessa - eilisessä - kuvauksessa, joka siis ei toteutunut. Toiveikkaasti viestin tälle tämän päivän kuvaajalle - mutta vastauksena on ollut täysi hiljaisuus. Ehkä hän ei ole käynyt selailemassa naamakirjaa lainkaan, eikä siis ole saanut viestiäni. Kurjaa ... ja sataa!
Onneksi on urheiluharjoituksia! Ja töitä huomena!