- Euroviisut 2022
- Sitaattivuoropuhelu
- Leikkinurkka / Omenavaras
- 14.05.2022 10:13
Elämä on ihanaa, koska...
Sain kutsun kesätyöhaastatteluun. Pienenä miinuksena on se, että kyseinen firma ei ole kotikaupungissani, joten jos saan työn, joudun muuttamaan taas kesäksi pois eristyksiin muualle. En ole vielä opiskeluaikana asunut yhtään kesää kotona, aina pitänyt muuttaa muualle työn perässä. Kavereita olisi ihan kiva nähdä kesälläkin. Mutta en tosiaankaan valita, jo pelkkä työhaastattelu on pieni ihme näinä talousaikoina.
Asetin itselleni tavoitteen, että jos pääsisin edes yhteen työhaastatteluun, niin voisin olla tyytyväinen. Yli 50 hakemusta on jo lähtenyt, joten olisi se kiva saada useampikin haastattelu, mutta ainakin tuli tavoite saavutettua

Elämä on ihanaa, koska...
Urbaani maa alias asvaltti paljastuu, eikä kulkijaisen tarvitse enää pelätä liukastumista.
Elämä on ihanaa, koska...
Eksyin tänään foorumeille. Varmaan suunnilleen ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Niin ja kihloissa ollaan.
Elämä on ihanaa, koska...
Ansa kirjoitti: Revontulia heti takapihalla.
Sama aiheuttanut ihastusta täälläkin. Omituisimmat, käsittämättömimmät koskaan näkemäni revontulet. On kuin keskellä taivasta olisi juuri räjähtänyt - tai syntynyt - jotakin maagista, puoli taivasta on vaalean vihreän alati muotoaan muuttavan loisteen peitossa. Välillä on kuin joku ajaisi vaunuilla halki taivaankannen jättäen jälkeensä leimuavan polun, välillä kuin joku osoittaisi maata valonheittimellä tähdistä käsin.
Minäkin intoilen revontulista!
Olen nähnyt niitä vain kerran aikaisemmmin ja siitäkin alkaa olla jo toistakymmentä vuotta aikaa (huh!).
Lähdettiin miehen kanssa oikein kunnon iltakävelylle ja tiirailtiin innoissamme taivaalle. Onneksi asumme sellaisella alueella Helsingissä, että löytyi sellainen paikka, jossa valosaaste ei haitannut ihan niin paljoa. Ilmeisesti revontulet näkyivät punaisina paremmilta katselupaikoilta, mutta me emme kyllä nähneet niitä juurikaan värillisinä, enemmänkin sellaisina hienoina vaaleina raitoina taivaalla.

Olen suurimman osan ikääni asunut Kainuussa, joka jostain kumman syystä luokitellaan Pohjois-Suomeen kuuluvaksi; silti olen siellä vain kerran eläessäni revontulia nähnyt, hyvin hailakoita sellaisia. Eilen niitä kuuluu näkyneen täällä Turussakin melko selkeästi, mutta olin kuumeessa enkä siksi lähtenyt ulos seikkailemaan. Myh
Haaveilen kovasti, että joskus voisin asua edes vuoden verran oikeasti pohjoisessa, jotta näkisi ja kokisi kunnon kaamoksen ja revontulet ja ylipäätään kaikki pohjoisen vuodenaikahienoudet. En tiedä, milloin ja millä rahalla toteutan, mutta lienee silti yksi realistisimmista haaveistani, joten ehkä pitäisi panostaa sen toteutumiseen.
...tjaa, tämä näyttääkin olevan "elämä on ihanaa" -ketju
No, elämä on hienoa vaikkapa siksi, että luin juuri todella pitkästä aikaa romaanin ja se loppui niin upeasti, että siitä jäi pitkäksi aikaa fiilisteltävää. Olen leijaillut koko päivän melkoisissa sfääreissä ^^

...tjaa, tämä näyttääkin olevan "elämä on ihanaa" -ketju

Muokannut 18.03.2015 20:57 Rinja
Xerion kirjoitti: Mikä niissä revontulissa on niin ihmeellistä. Niitähän näkyy joka talvi. Viime jouluaattona oli muuten ensimmäiset hienot moneen vuoteen. Koko taivas oli kirkkanpunainen.
Haha, vähän sama fiilis. Ihan ulos asti en jaksa koskaan revontulten takia vaivautua, ulkona ollessa saatan juuri hetkeksi pysähtyä niitä katselemaan. Mutta niin, toisten arkipäivä on toisille eksotiikkaa.
Ja jatketaan samoilla aiheilla, elämä on ihanaa koska Lapin poliisit.

Tykännyt: sinidean
Näin täällä lapissa.
Muistan kun asuin pohjoisessa hetken aikaa ja silloin niitä tuli nähtyä. Mutta nyt missaan aina kaiken ja edes tähtiä ei voi katsella kun valosaastetta on niin paljon.

Tykännyt: Rinja
Elämä on ihanaa, koska...
Näin varmaan eeppisimmän unen paskimmalla taustamusiikilla ikinä. Pitää tehdä päivitys uniketjuun.
Elämä on ihanaa, koska...
Saatanpa sittenkin päästä tänään seuraamaan, kun kiertolaisemme, mokoma, koettaa kätkeä keskustähtemme taakseen. Tosin pilviveikot saattavat kenkkuilla ja pilata niin minun kuin Ursan suunnitelman. Joka tapauksessa lähden kohta kohti Helsingin Tähtitorninmäkeä, repussani lehden kylkiäisinä saadut pimennyslasit ja alkeellinen kamera.
Tykännyt: Kuurankukka, sinidean
Tulipahan käytyä katselemassa auringonpimennystä yliopiston katolla. 1.5h siellä viihdyttiin ja hyvin pääsi kyllä näkemään täysin pilvettömältä taivaalta
Mukana oli pari tähtitieteilijää, joten perinteisten lasien lisäksi päästiin tutustumaan pahvilaatikkomalliin, heijastettiin putken avulla paperille varjo auringosta sekä katseltiin isommalla putkella ihan suoraan sitä pimennystä. Hauskaa hommaa

Tykännyt: Kuurankukka, sinidean