Kesäprojekti 2014: Dynin teksti

  • Dyn hahmo Kirjoittaja
  • Dyn
    Varjovelho
    Tasolla 66
    89.42

28.07.2014 00:01 #1 :: Dyn
Kesäprojekti 2014: Dynin teksti
Puumiehet

Öisin ne heräävät. Laatikon kansi avautuu, ja puropahainen pulppuaa kotelon alta. Jokipaloista muodostuu uoma, joka kulkee kolmen erilaisen Alias-laatikon lomitse ja laskeutuu Menolipun takaa kirjahyllyn nurkkaan kunnes tyrehtyy kynnykselle. Sen lähteiltä siniset, keltaiset, vihreät, punaiset pienet miehet nousevat pienistä muovisista pusseistaan kuin henget haudoistaan: liikuttamatta raajojaan ja silti kulkien, tai ehkä kulkeutuen, ne seuraavat jokea ja kas - virran rannalla, niiden oman Tigrisin rantatörmäillä, ne seisahtuvat.

Joen vesi lainehtii rauhallisesti, sen pinta on juuri niin tyyni kuin hitaan uoman voi olla. Sen väreistä lähtee vain pieni helisevä nuotti, niin kevyt ja kuulas ettei kukaan nukkuja voi sitä kuulla - paitsi ehkä unen läpi, vaimeasti, niin kuin kesäinen sadekuuro kuullaan tai kirskuva pakkanen talvisaikaan, juuri ikkunan takana. Pienten miesten äänettömät joukot, värit ei nyt tasaisina riveinä mutta kuitenkin ikään kuin järjestyen, kuin saman luokan lapset tai osaston virkailijat aina löytävät toisensa ihmisjoukosta, yksi tuttu kasvo, joku toinenkin, kuin ei ketään tuntisi mutta kuitenkin tuntee. Punaiset edempänä, niiden pussi on aina vähän raollaan, helpoin nousta ylös. Sitten siniset, ja muut. Toki siellä täällä järjestys on epätasainen, ei se ole se väri joka niitä erottaa, ei edes se, että useimmiten ne pelaavat toisiaan vastaan, eri joukkueissa, ikään kuin vihamiehiä, kuitenkin tuntien toisensa vuosien takaa paremmin kuin moni taistelutoveri tuntee vastustajansa.

Pienistä miehistä ei lähde ääntäkään, raajakaan ei liiku. Hitaasti ne katsovat joen yli, ensimmäinen astuu veteen - se on tuttu joki, peräisin niiden omasta laatikosta, aina se täällä virtaa, aina kun on aika. Ensimmäinen jalka - ei se ole askel, eivät niiden raajat liikut, suoraksi ne ovat levittäytyneet kuin lukittuina asentoonsa, levälleen - ja sitten toinen, liukuen, kuvittele vaappuva käynti, hidas ja varma, se viivähtää hetken toisella kyljellään se askel kunnes kääntyy eteenpäin, kiertää, ei notkistu, mutta liikkuu painonsiirrolla vakaasti eteenpäin. Pieni mies joen rannalla - joukoittain pieniä miehiä, jotka seuraavat ensimmäistä, vakaasti, juhlavasti, tietäen ja toivoen, pyhä hetki, pyhä sydänyö, niiden oma aika.

Ja ne nousevat. Yksitellen, vesi vahvistaa niitä, suurentaa, kasvattaa. Pienet miehet saava kokoa, ensin polvenkorkuisiksi, sitten kuin kaksivuotiaat ihmislapset, kunnes joenranta käy niille pieneksi, ja hidas vakaa käynti suuntaa kohti ulko-ovea. Sinne ne saapuvat, eteisen perälle, eivät aivan yletä kahvaan ennen kuin kolme on päällekkäin ja ylin saa käännettyä kahvasta, ja sitten ne ovat vapaita, porraskäytävässä, ulkona ihanassa sydänyössä. Raikas ilma lyö kasvoille, joki pääsee valloilleen ja virtaa sekin rappusiin. Pienten miesten villi tanssi käy läpi öisen Helsingin.

Aamuun mennessä ne palaavat, eivät velvollisuudesta tai mukavuudenhalusta, vaan koska arjen velvoitteet, pienimmätkin, koskevat jokaista meistä.


***

Pyysin lopulta Risingin chätistä ideaa kun en itse keksinyt, peli on Carcassonne (kiitos Karpalosuo).
Muokannut 28.07.2014 00:08 Dyn
Tykännyt: Piru Naiseksi

28.07.2014 00:05 #2 :: Sam Karpalosuo
Kesäprojekti 2014: Dynin teksti
Hee, upeaa! Tämä antaa pelille uusia sävyjä kun tulevalla viikolla pääsen hyvällä tuurilla taas pelailemaan. :)

15.08.2014 00:23 #3 :: Blackbird
Kesäprojekti 2014: Dynin teksti
Tämä oli hieno teksti. Ihana tunnelma ja hyvin kirjoitettu. Ainoa mitä toivoisin teksteihisi olisi enemmän tarinaa. Tunnelmakuvauksesi ovat ihania, mutta vaihteeksi olisi kiva lukea sinulta pidempääkin tekstiä.

Vähän tekee nyt mieli pelata Carcassonea.

Valvojat: IivariDyn