- Äänikirjat
- Lukupiiri / Pisania | 04.12.2023 17:16
- Lukuhaaste: Goodreads ATY 2024
- Lukupiiri / HourglassEyes | 04.12.2023 15:19
TV-sarjat
Sinänsä ihan mielenkiintoinen alkuasetelma mutta voi sitä teinihömpän määrää. Juoni ei oikein tahdo edistyä kun koko ajan vatvotaan suhdejuttuja, mikä sekään ei nyt tietenkään huono sinänsä ole mutta välillä menee jo liiankin teinimäiseksi. Sarja lopetettiin kesken jo kymmenen jakson jälkeen ja viimeisessä jaksossa koitetaankin sitten pikavauhtia kuroa juonenpätkiä kiinni, mikä onnistuu vain osittain. Olisin kyllä silti katsonut lisääkin, ihan keskivertosarja.
Asetelma on mielenkiintoinen, vähän kuin zombie-sarja mutta ei kuitenkaan: On tapahtunut bussiturma jossa kaikki matkustajat kuolivat. Vuosia turman jälkeen yksi bussissa olleista lapsista kuitenkin palaa kotiin, muistamatta onnettomuutta ja tietämättä että hän oli kuollut ja haudattu. Ainoa "oire" poissaolosta on hirveä nälkä. Myös muita on palannut, ja kaikki eivät ole mukavia.
Taidan katsoa lisääkin, vähän vaikea sanoa mitään tuon yhden jakson perusteella...
Mä pidin enemmän siitä ajasta, jolloin päähenkilöiden ominaisuudet ja heidän kanssakäymisensä luonne esiteltiin rikosten ratkomisen ohessa. Niin ne tulivat sopivan pienissä annoksissa. Nyt sitten nämä puolet on nostettu estradille ja ratkaisua kaipaavat mysteerit häivytetty tyystin taka-alalle. Toinen murheenkryynini on, että Sherlockin persoona on mielestäni vedetty jo yli. Aikaisempi Sherlock oli erittäin älykäs, mutta rajoittunut sosiaalisissa toiminnoissa - se oli hauska ja fiksu tapa tuoda Sherlock nykypäivään. Nyt tv-sarjan tekijät ovat ilmeisesti päättäneet ottaa tästä kaiken irti suurin piirtein samaan henkeen kuin mitä Peter Jackson on irroitellut Hobitti-elokuvissaan. Vähemmän olisi oikeasti enemmän. Välillä tuntui, että Sherlockista on tehty melkeinpä klovni.
Toistaiseksi kolmas tuotantokausi onkin tuntunut enemmän Sherlockin fan fictionilta kuin siltä sarjalta, mihin alun perin tutustuin ja ihastuin. Kyllähän tätäkin katsoo, mutta en muista aiemmin vilkuilleeni kelloa ja miettineeni, että kestääköhän tätä vielä kauankin tai tuleekohan tähän ylipäätään mitään jännitysmomenttia mukaan.
Kamalaa valittamista, mutta olen pettynyt. Oli jaksoissa paljon hyvääkin ja toivottavasti osaan kiinnittää niihin seikkoihin enemmän huomiota, jos ja kun katson jaksot uudestaan joskus myöhemmin.
Sanon kuitenkin vielä lopettaakseni positiivisempaan sävyyn, että Mary on ehdottomasti ylittänyt odotukseni. Hauska, sympaattinen, fiksu ja maanläheinen hahmo. Monesti uuden hahmon tuominen jo olemassa olevaan & vakiintuneeseen porukkaan sujuu enemmän tai vähemmän yskähdellen, mutta Marylle löytyi heti paikka.
Fandomin olemassa olo näkyy kolmannella kaudella niin selkeästi, että se tuntuu jo ironiselta elementiltä, enemmänkin tekijöiden naureskelulta faneille kuin nauramiselta näiden rinnalla.
No, enää yksi jakso jäljellä ja sitten taas pitkä odotus, jos sarjan on edes tarkoitus jatkua.
Valonpilkahduksena tosiaan Mary. Hahmo ei ole koskaan tuntunut yhtä lämpimältä ja paikkansa ansaitsevalta kuin tässä inkarnaatiossa.
Sitten parin muun TV-sarjan mainostusta: Yle Teemalla esitettävä Ville Haapasalon Jäämeri 30 päivässä on aivan huippu. Olen katsellut tähänastiset jaksot tässä hiljattain ja tykkään, tykkään, tykkään! Niin tundran poronhoitokulttuuri, Jäämeren rantojen "merikaalin" sukellus kuin Siperian nikkelikaivoksetkin ovat paljon mielenkiintoisempia kuin voisi kuvitella. Todellakin kannattaa katsoa.
Uusi tuttavuus on niin ikään Maikkarilta tiistai-iltaisin tuleva Pukumiehet (Suits). En ole ennen jenkkiläisiä lakidraamoja katsellut, mutta tämä koukutti jo näiden kahden ensimmäisen jakson jälkeen. Päähenkilöt ovat mielenkiintoiset ja heillä on keskenään uskomaton kemia, tästä on selvästi kehittymässä hieno bromance. Sarjassa ei välttämättä ole mitään kovin erikoista muihin menestyneisiin lakidraamoihin verrattuna (sen suuntaisia arvioita olen lukenut), mutta kyllä luulisi, että jo pelkästään näillä päähenkilöillä pääsee pitkälle. Tämä on ilmeisesti ainakin USA:ssa ollut suosittu ja kausia on muistaakseni olemassa jo neljä, joten tyngäksi ei ole jäänyt. Vaikka en tiedä, kuinka syvällisiksi teemat käyvät tulevaisuudessa vai käyvätkö ollenkaan, pitää Pukumiehet katsojan kuitenkin tiukasti ja viihdyttävästi ruudun ääressä. (Pukumiesten ansioksi voidaan laskea myös se, että vuosikaudet piilotellut sisäinen ficcarini on herännyt horroksestaan. Saa nähdä, mitä tästä tulee, vai tuleeko mitään.)
Magnussen oli ihan onnistunut pahis tähän jaksoon, mutta se jäi vähän hiertämään, että Sherlockin ratkaisu oli ampua hänet.
Olen sen verta romantikko, että 99% todennäköisyydellä Scandal in Belgravia tulee aina olemaan suosikkijaksoni, joten sikäli en enää parasta Sherlockia edes odota.

Elenna kirjoitti:
Varoitus: Spoiler.Moriartyn paluu tuli todellisena yllätyksenä. Yleinen teoria on, että kalabaliikin takana on Moran, joka toimii piilossa. The Empty Hearsen mitäänsanomattomaksi jäänyt Moran oli minulle pettymys, joten toivon, että tämä teoria on oikeassa, ja oikea Moran saadaan esiin asiankuuluvan isona roistona.
Minun mielipiteeni kolmoskaudesta mukailee muita. Ensimmäinen jakso oli aikamoinen pettymys. Toinen oli parempi ja kolmas jo melko hyvä. Mary meni siinä kaiken sivussa, hän oli ihan ok. Mycroftia oli liikaa. Samoin Mollya. Sherlockin hahmosta puuttui se särmä, joka hänessä on yleensä viehättänyt. Rikoksia ei juurikaan ratkottu, mutta suhdekuvioita senkin edestä... Magnussen oli ihan kiva, mutta mielestäni häneen keskityttiin liian vähän. Toivon, että neloskausi on parempi.
Onhan hän alkuperäisissäkin Holmesin arkkivihollinen, ainoa jota Holmes pitää nerona ja 'rikoksen Napoleon'. Aika itsestäänselvä oletus, jolla on hyvä leikitellä. Mielestäni hyvä vastavoima Sherlockille sikälikin että häntä voi ällöttävyydessäänkin jollain tasolla fanittaakin toisin kuin vaikkapa 100%-limaista Magnussenia...Niksu kirjoitti: Moran oli Doylen alkuperäisissä Sherlock-tarinoissa melko mitätön. Hampaitaan kiristelevä roisto, jota Sherlock höynäytti. Joten en ymmärrä miksi hänen oletettaisiin tässä sarjassa olevan "asiaankuuluva iso roisto."
max kirjoitti:
Joo nyt meni sekasin.Skie kirjoitti: Nyt taisi mennä Moranit ja Moriartyt sekaisin? Moran taisi olla alkuperäisteoksissa Moriartyn palkollinen, mulle kyseinen hahmo ei tosin jäänyt kovinkaan hyvin kirjoista mieleen, joten sikäli en ihmettele, ettei hänen roolinsa sarjassa ollut sen isompi.

Mulle Moran on aina ollut yksi Holmes-kaanonin mieleenpainuvimmista hahmoista (johtuu kenties siitä, että The Empty House on yksi suosikkitarinoistani ja se onkin tullut luettua kerran jos toisenkin), joten siksi olisin toivonut hänelle edes vähän isompaa roolia. Ja onhan hän sentään kokonaisen tarinan pääpahis, kun taas The Empty Hearsessa heppua tuskin nähdäänkään kuin pari-kolme kertaa. Mutta saa nyt nähdä. :) Ja onhan Doylen tarinoissakin useampikin Moran-niminen hahmo, jos oikein muistan.Niksu kirjoitti: Moran oli Doylen alkuperäisissä Sherlock-tarinoissa melko mitätön. Hampaitaan kiristelevä roisto, jota Sherlock höynäytti. Joten en ymmärrä miksi hänen oletettaisiin tässä sarjassa olevan "asiaankuuluva iso roisto."
Tositarinaan perustuva japanilainen draamasarja 15 vuotiaasta tytöstä joka sairastuu ruumiin hallinnan pikku hiljaa hävittävään hermosairauteen. Kuulostaa ikävältä aiheelta mutta sarja oli upea. Pääosan esittäjä oli iloinen ja söötti tyttö joka herätti iloa ja rakkautta kaikkialla ja oli urhea loppuun saakka. Perheen ja ystävien tunteet esitettiin mainiosti. Näyttelijät olivat hyviä, varsinkin juuri pääosan esittäjä joka esitti sairastumisen oireetkin uskottavasti. Upeat musiikit ja hieno tunnelma koko ajan. Perheen isä oli vähän pöhkö komediahahmo mutta annettakoon anteeksi. Kerrassaan loistavaa draamaa. Pakkosuositeltava kaikille. Ehkä ette ihan litraa itke tätä katsoessanne mutta vähän kuitenkin. (9-10/10).
Aivan toista tasoa oli sitten amerikkalainen sitcom The Neighbors (2012) jota koitin aloitella. Kertoo alieneista jotka ovat asuvat pienessä lähiössä ja saavat ihmisperheen joukkoonsa asumaan. Tämä jäi kyllä yhteen jaksoon, paska mikä paska...
Kyseessähän oli lähitulevaisuuteen sijoittuva ruotsalainen scifisarja, jossa puidaan ihmisen ja koneiden suhdetta ja sitä missä menee ihmisyyden raja. Teemat liippaavat myös suvaitsevaisuutta, sillä kaikki ihmiset eivät pidä siitä että nämä epäihmiset tulevat ja vievät työt. Moneen kertaan pohdittua ja tuttua settiä, siis, mutta todella hyvin toteutettuna.
Kyseessä on science fiction-sarja, jonka jokainen jakso on yksittäinen tarina ja sijoittuu joko lähes nykypäivään tai tulevaisuuteen. Ylen sivuilta: "Emmy-palkittu brittiläinen Black Mirror -sarja kuvaa pysähdyttävällä tavalla modernia maailmaamme teknologian ja median keskellä. Se kertoo kuusi erilaista tarinaa siitä, mihin nykyinen elämämme voi meidät vielä johtaa."
Sarja on katsottavissa huhtikuun loppuun asti.
Emmerdale
Hyvä brittisarja. Välillä ihan hyvät ja mielenkiintoiset juonenkäänteet. Välillä on hupaisiakin kohtauksia, välillä taas vakavenpaa asiaa.
Salatut elämät
Hyvä sarja tämäkin, välillä tosin muistuttaa jossain määärin kaunareita. Välillä on ihan mielenkiintoisat juonenkäänteet. Kaunareiden tapaan tässäkin sarjassa lapset tuntuvat ikääntyvän nopeammin kuin aikuiset. Ja näiden osalta jotkut asiat tuntuvat silti junnaavan paikallaan, mikä on hupaisa juttu. Esimerkitsi voisi ottaa taannoisen asian Nikon ja Oonan suhteen. Yhtenä keväänä ennen sarjan kesälomalle jäämistä Niko ja Oona olivat vielä tarhaikäisiä ja Elina oli raskaana. Syksyllä sarjan palattua ruutuun Niko ja Oona olivat menossa jo lukioon ja Elina edelleen odotti ekaa lastaan Onnia :D
Dallasia tulee myös seurattua. Varsin nopeatemposta nämä udet jaksot.
Tosi-TV-sarjoista on tullut seurattua:
Selviytyjät
Tähän on vaan tullut jäätyä koukkuun. Saa jännittää kuka putoaa seuraavaksi jne, jolleiole lukenut spoilereita.
Viime vuonna tuli seurattua myäs Suomen Selviytyjiä. Saapa nädä tuleeko sille jatkoa.
Nyt kevään aikana on tullut seurattua Farmia. Ihan mielenkiintoinen sekin, vaikkakin jotkut siellä ovat ärsyttävän tuntuiia. Otettakoon esimerkitsi Jenni. hän haukkuu Tuulikkia jne.
Satunnaisesti tulee seurattua Kaunareita.