• w-a-r-i hahmo
    Tasolla 26
    76.72

17.12.2013 21:59 #61 :: w-a-r-i
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Viimeksi tuli katsottua Hobitti II ja sitä ennen kotona I:n extented-versio tunnelmaan pääsemiseksi :)

Tykkäsin kyllä tosi paljon, paljon tapahtuu nopeaan tahtiin, se oli hauska :D

19.12.2013 10:34 #62 :: Rasimus
Red 2

Eka osa oli hyvä, mutta kakkososa tuntui pahasti väsähtäneeltä touhulta. Periaatteessa sekin olisi voinut olla hyvä, mutta taas se perinteinen "jokin tökkii" -fiilis oli päällä koko ajan.

Hobitti

Siis eka osa piti tsekata muistin virkistykseksi ennen kakkososan katsomista. Yhä on sellainen fiilis, että jollei koko sarja kokonaisuutena osoittaudu erityisen hyväksi, ei rahojaan kannata leffa-dvd:siin iskeä (ja oikeastaan muutenkin kannattaa odottaa kokoelma-boksia). Pahuksen suuruudenhulluus.

• w-a-r-i hahmo
  • w-a-r-i
    Ratsumestari
    Tasolla 26
    76.72

21.12.2013 11:17 #63 :: w-a-r-i
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Katottiin eilen dokumenttielokuva March of the dinosaurs, oli vähän semmonen lapsille tehty dokumentti, mutta kattohan sitä samal ku siivos ja muuta :)

...mutta sitten samana päivänä mentiin kattomaan leffateatteriin tää uus kokoperheen elokuva Walking with Dinosaurs 3D-elokuva. Se oli hyvä, mutta. Oli ihan kamalaa huomata että siinä käytettiin käytännössä täysin ihan pelkästään samoja dinosauruslajeja kuin siinä aamulla katotussa dokumentissa :D

Se kerto samasta matkasta mitä ne kyseiset lajit tekee. Että tuntu vähän siltä ku ois kattonu saman leffan kahteen kertaan :P Mutta jälkimmäinen oli kyllä sata kertaa parempi.

21.12.2013 20:42 #64 :: Rasimus
Wolverine

Mä olen sekoittanut 80-luvun klassikko-Wolverine-sarjiksia. Tää leffa olikin eri tarina kuin minkä minä olin lukenut. Se muistelemani sarjis olikin jatkoa tämän tarinalle, sillä sarjiksessa Mariko olikin jo Wolverinen vanha tuttu... Joten leffaa tuli sitten katsottua yhtään vertaamatta hatariin muistikuviin sarjiksesta. Hyvä niin...

No leffana tuo oli kirkkaasti parempi kuin kolmas X-Men tai Wolverinen edellinen sooloelokuva (joka oli vähällä tuhota koko leffasarjan maineen minun silmissäni). Ei kuitenkaan sinänsä mullistavaa. Tyylin vaihdos... erm... vähemmän sarjakuvamaiseen supersankaritouhuiluun oli tervetullutta.

Kick-Ass 2

Kuulemani perusteella tämän piti olla hirveetä skeidaa, mutta itseasiassa pidin elokuvasta. Vähän oli aluksi alavireinen fiilis kun sai odotella leffan muuttumista teinidraamasta edellisen leffan tapaiseksi toiminnaksi, mutta ei ne teinidraamaosiot varsinaista kidutusta olleet.

Vaikea sanoa, onko yhtä hyvä, parempi vai huonompi kuin eka osa, sillä valittu kerrontatapa poikkeaa sen verran paljon. Nyt ollaan enemmän realismilla liikkeellä, mikäli termin käyttö sallitaan ihan vieläkään. Mutta (tolkuttaman keskinkertaista) Woody Harrelsonin Defendoria lähestytään mattimeikäläisyysrosoisuudessa.

21.12.2013 23:00 #65 :: Rasimus
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Een. Kun tarkemmin miettii, olin aika hövelissä mielentilassa kun annoin kommenttini Kick-Ass 2:sta. Ensitunnelma oli toki tuo kun kaljapäissään katsoi, mutta nyt kun tarkemmin miettii, niin leffa jää ykkösestä jälkeen. Yhtenä syynä mm. se, että henkilögalleria on heikommin käsitelty: Mikä hiton tarkoitus Motherfuckerin enolla oikeastaan oli? Häntä on pedattu etukäteen, mutta lopulta esiintyy vain yhdessä kohtauksessa tekemässä yhden asian, joka ei tuo lisäarvoa elokuvan tarinalle, ja jonka jälkeen hahmo vain unohdetaan ilman jälkiseuraamuksia.

22.12.2013 18:31 #66 :: FreakyMike
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Katsoin viikonlopun aikana muutamia vähän harvinaisempia historialeffoja, kuten islantilaisen Hrafn Gunnlaugssonin "viikinki trilogian". fi.wikipedia.org/wiki/Hrafn_Gunnlaugsson sekä Nils Gaupin 1987 valmistunut Ofelaš/tiennäyttäjä elokuvan mikä sivuaa vanhoja saamelaistarinoita lappiin ryöstöretkiä tehneistä Tšuudeista. (Nykyisin jo kadonnut itämerensuomalainen kansa..)

Trilogian ensimmäinen osa, eli 1984 valmistunut Korpin lento oli aika klassinen kostotarina irlantilaisnuorukaisesta joka saa lopulta jäljitettyä vuosia aikaisemmin perheensä tappaneen viikinporukan jostakin Islannin rannikolta ja juonittelee heidät kiistoihin keskenään jne.
Ainoa harmittava asia oli elokuvan omituiset asevalinnat, kuten se miten viikinkien perinteiset skaramasaksi-väkipuukot oli korvattu lihanleikkaajan välineitä muistuttavilla kaarevilla veitsillä ja miekkakin oli samanlainen rujo viritelmä mutta vain isommassa koossa. Käytössä oli myös japanilaistyyppisiä kunai-heittoveitsiäkin jne. :roll:

Kaksi muuta osaa eli Korpin varjossa ja Valkoinen viikinki olivat oikein kiinnostavia tarinoita siltä ajalta, kun kristinusko oli levittäytymässä myös viikinkialueille ja niissä ei onneksi löytynyt enää suurempia vikoja lavasteista tai vaatteista. Jännä juttu miten myös viikinkiaiheeseen on mahdollista saada niin samanlaista "hiljaista tunnelmaa" kuin spagettiwesterneissä, mutta jossain lukikin että Gunnlaugsson oli Sergio Leonen fani.

Tänään nähty Ofelaš oli kuulemma esikuvana 2007 valmistuneelle fantasialeffa Pathfinderille missä viikinporukka hyökkäsi intiaanikyliin Pohjois-Amerikassa, mutta tuo alkuperäistarina oli mielestäni paljon parempi realistisemman kuvauspaikan ja saamelaistarinan takia. Hienoa kotimaista vivahdetta tuli myös Nils-Aslak Valkeapään roolihahmon ja musiikin kautta.
Muokannut 22.12.2013 18:32 FreakyMike

• Thialfi hahmo
  • Thialfi
    Arkkivelho
    Tasolla 57
    96.04

25.12.2013 21:18 #67 :: Thialfi
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Tänä iltana televisiosta tulee Winter's Bone , pääosassa Jennifer Lawrence. Aion näyttää sen myöhemmin omille porukoille dvd:ltä (eihän kello 23 jälkeen kukaan ole hereillä). Draamaa on sanottu karhean elämänmakuiseksi, mutta itse asiassa elokuva on aika tyylitelty (esim. vaatetuksessa on eläinsymboliikkaa, joka näyttää harkitulta valinnalta). Silti hieman erilainen amerikkalainen elokuva.

28.12.2013 22:46 #68 :: Celestine
Ihmemaa Oz (1939)

Okeeei, näin tämän ties kuinka monennen kerran, mutta sain tupla-dvd:n joululahjaksi, niin pitihän se leffakin sit kattoa... Pienempänä (7-9 v.) tämä on nähty useimminkin, mut koska meidän itsepoltettu dvd, jossa leffa oli meni rikki en ole nähnyt tätä vuosiin. Tänä syksynä näin sen ensimmäisen kerran viiteen vuoteen ja nyt siis katsoin leffan toistamiseen.

Ja se on yhtä ihana kuin aina ennenkin! Judy Garland on aivan älyttömän kaunis Dorothy ja Ozin värit ovat uskomattomat. Pienenä se kohta,
Varoitus: Spoiler.
Plus tarina on mahtava ja näyttelijät hoitaa homman kotiin hyvin. Ja elokuva on tehty todella hienosti (erikoistehosteet yms.) ottaen huomioon valmistusmisvuoden. Ainoa hupaisa kohta tekniikan kannalta on Paha noita: oikein hakemalla hakee paikkaa, johon pöllähtää savupilvi, johon kadota :lol:

Mutta anyway, ihana elokuva :heart:

Tasolla 13
    28.21
29.12.2013 12:32 #69 :: Aave
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Elokuvissa kävin katsomassa Nälkäpeli - Vihan liekit ja kotona katsoin eilen After Earthin.

• Ansa hahmo
  • Ansa
    Tähtipilotti
    Tasolla 43
    66.09

29.12.2013 12:37 #70 :: Ansa
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Tuli katsottua Odd Thomas, kun se oli lojunut meidän leffahyllyssä ties kuinka kauan ja nyt vasta saimme aikaiseksi sen vahtaamisen. Oli hyvin viihdyttävä ja erikoinen, jollain tavalla myös yllättävä. Suosittelen.

29.12.2013 13:17 #71 :: Kirjaneito
Fame
Siis se uudempi, 2009 versio. Ihan kiva leffa, laulua ja tanssia, jeejee, mutta jotenkin jäi silti vähän pliisu tunnelma. Ihan jees leffa, mutta ei nyt erityisemmin sytyttänyt. Se vanha TV-sarja on kyllä kymmenen kertaa parempi! Pitäisi vielä kaivaa se vanha leffakin esiin jostain. Hmmmm... Mutta jos ei muuta, niin ainakin legendaarinen tunnusmusiikki jää soimaan päähän loppupäiväksi. Ja siitäkin se vanha versio on parempi. :wink:

• Strato hahmo
  • Strato
    Senesalkki
    Tasolla 41
    75.55

30.12.2013 15:58 #72 :: Strato
Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Juoni oli todella ennalta arvattava, mutta maisemat oli komeat ja leffa jätti todella hyvän mielen. Vähän sellaista aivot narikkaan viihdettä, mutta hyvällä tavalla :smile:

30.12.2013 21:23 #73 :: Huoleton
Snitch (2013)

Dwayne Johnson esittää isää nimeltä John Matthews, jonka poika päätyy vankilaan huumeiden välittämisestä. Isä tekee sopimuksen syyttäjän kanssa poikansa vankeusajan lyhentämisestä ja päätyy siten huumediilereiden joukkoon.

Paljon jännitystä, toimintaa ja perherakkautta. Välillä sitä jo epäilee poliisien kusettavan isää minkä ehtivät ja välillä uskoo poliiseista jonkun olevan huumeheebojen palkkalistoilla. Usko amerikkalaiseen poliisijärjestelmään ei kyllä parantunut yhtään. Elokuvassa yllättävää on, että päänäyttelijänä on The Rock vaikka tässä elokuvassa ei olisi tarvittu bodattua möhkälettä vaan ihan perusjamppakin olisi riittänyt. Dwayne veti kuitenkin roolinsa hyvin ja uskottavan oloisesti. Pointsit siitä. Aika perustoiminnan ystäville tämä on mukava ajanviete, mutta ei tästä mitään lempparia tule.

• kyty hahmo
  • kyty
    Senesalkki
    Tasolla 43
    67.88

31.12.2013 00:08 #74 :: kyty
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Frozen, joka valitettavasti piti katsoa 3D-versiona. Monen muun tapaan olin jo etukäteen valmistautunut vihaamaan lumiukkoa, mutta yllättäen se ei ollutkaan ärsyttävä. Ainoa mitä hahmossa oikeasti ärsytti oli lauluesitys, ja eräs toinenkin lausesitys otti päähän... elokuvan nähneet ehkä tietävät mitä kahta lauluesitystä tarkoitan.

Elokuva oli "ihan kiva", mutta olisi voinut olla parempi... ei kuitenkaan huono kuten ensivaikutelma antoi ymmärtää. Jotenkin jäi vain olo että siitä olisi voitu saada vielä jotain enemmän irti.

31.12.2013 10:22 #75 :: Moonlord
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Adventures of Serial Buddies (2011)

Komedia missä pari sarjamurhaajaa törmää metsässä toisiinsa, kumpikin kantaen ruumista haudattavaksi. Lyöttäytyvät yhteen ja saavat vielä oppipojan kun toisen sarjamurhaajan työkaveri törmää myös heihin. Ideana hyvä mutta toteutus kusi pahasti. Mitään realismia ei edes tavoiteltu vaan toinen sarjamurhaaja (pieni mies) surmaa käden käänteessä yli-inhimillisillä käsivoimillaan puolisen tusinaa moottoripyöräjengiläistä. Käsikirjoituksesta oli kai yritetty hauskaa mutta ainakaan minua ei naurattanut kun se samalla oli liian typerä. Ja kaikista eniten ärsytti näyttelytyyli, näyttelijät puhuivat koko ajan kuin olisivat vammaisia. On saanut näemmä hyviä pisteitäkin IMDB:ssä mutta minua ei naurattanut ja loppu menikin pikakelauksella. (2-3/10)

Age of Dinosaurs (2013)

Pahamaineinen Asylum näytti taas tasonsa. Yhtiö joka tekee mm. uutta ihoa palovaurioisille ja pystyy auttamaan rammat uudestaan kävelemään pystyy herättämään dinosauruksetkin henkiin mikäli saavat yhden pienen dna-näytteen. Tietysti esiteltävissä olevat dinosaurukset karkaavat häkeistään ja alkavat ahmia juhlanäyttelyn vieraita suihinsa ja pääsevät vielä ulos kadullekin missä ottavat yhteen poliisivoimien kanssa. Tässäkin ihan mielenkiintoinen idea mutta käsikirjoitus oli niiiiin surkea, päättömyyksiä täynnä. Pääosassa Everwoodista tuttu Treat Williams joka riuskana ex-palomiehenä hakkailee dinosauruksia palokirveellään. Saattaa mennä kylläkin komediana jos katsoo kunnon kännissä... (1-2/10).

Labyrinth (2012)

Kate Mossen kirjaan perustuva kaksiosainen tv-elokuva joka siis kertoo katolilaisten vainoamista kataareista 1200-luvun etelä-ranskassa, pyhästä graalista jota kataarit suojelevat ja nykyajasta missä sankarittaremme näkee visioita menneisyydestä ja sekaantuu vanhaan salaliittoon. Kirjafilmatisointina tämä oli erinomainen. Siitä on jo muutama vuosi kun luin kirjan mutta muistamani perusteella tämä oli yksi yhteen kirjan kanssa, mitä nyt ehkä joukkokohtauksissa oli budjettisyistä vähän vähemmän porukkaa. Kate Mosse näkyikin olleen tekijöiden konsulttina. Mikäli pidit kirjasta, pidät tästäkin. (7/10)

• Emelie hahmo
  • Emelie
    Verivelho
    Tasolla 58
    9.09

03.01.2014 06:57 #76 :: Emelie
Life of Brian

Monty Python joukkion elokuvat ovat aina hauskoja riippumatta siitä kuinka vanhoja ne ovat tai kuinka usein ne katsoo. Tämä leffa tuli katsottua toistamiseen ja se kestäisi vielä vaikka kuinka monta katselukertaa.

Graham Chapman on ihanan hölmistynyt, messiaaksi tahtomattaan päätyvä Brian, ja minun ehdoton suosikkini. Muutkin herrat vetävät omat roolinsa samalla hyvällä tasolla kuin muissakin Monty Python tuotoksissa. Mainiota viihdettä vuoden alkupäiville!

• HVM hahmo

Tasolla 36
    51.93

05.01.2014 07:46 #78 :: Niksu
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Daniel Radcliffen tähdittämän The Black Womanin. Siinä on kyllä nätti poika, häntä kelpaa katsella, mutta en valitettavasti vieläkään vakuuttunut hänen lahjoistaan. Haluaisin kyllä kovasti. Olisi mielenkiintoista nähdä hänet Gore Verbinski-tyylisessä action-leffassa tai sitten jossain ei itseään turhan vakavasti ottavassa scifipläjäyksessä. Tai keskiaikaisen Shakespeare-draaman pääosassa. Hänen vahvuutensa ei ole äänelliset lahjat, mutta ne eivät pääse kehittymäänkään ellei niitä kehitä.

• Pisania hahmo
  • Pisania
    Hornanhenki
    Tasolla 51
    33.31

06.01.2014 22:08 #79 :: Pisania
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Otin jo ennen joulua kaapista MirrorMaskin esille aikeena katsoa se, mutta onnistuin saamaan levyn soittimeen sisään vasta pari päivää sitten. Tämä oli vasta toinen kerta kun leffan katsoin, vaikka minulla on se ollut jo neljä vuotta. Näyttelijät olivat hyviä, etenkin Gina McKee monissa rooleissaan ja Valentinea esittänyt Jason Barry. Dialogi oli onnistunutta (löysin siitä uuden allekirjoituksen) ja hahmot samaten, mutta jokin silti tökki. Leffan visuaalinen puoli ei ollut tyystin onnistunutta. Tietokoneanimoidut hahmot olivat mielestäni tosi kökköjä (lokkiapinoita lukuunottamatta). Lisäksi elokuva oli paikoitellen niin hämärä, että oli vaikeaa nähdä mitä tapahtui (saattaa tosin johtua telkkaristani, joka ei ole ihan teknologian terävintä kätkeä). Olisin myös kaivannut lisää pituutta leffalle. Jos kerran luodaan omituinen fantasiamaailma, niin siihen voisi paneutua vähän enemmänkin mielellään.

Katsoin myös Pixarin Urhean, joka oli ihan kiva. Paikoitellen liian pimeä sekin tosin (ehkä pitäisi alkaa miettimään uuden töllöttimen hankkimista). Kauniita maisemia siinä oli, loistava Billy Connolly ja paljon muitakin ihania skottiaksentteja. Lyhkäiseltä tuntui tämäkin tarina.

07.01.2014 14:48 #80 :: Rasimus
Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Nyt on pyhinä tullut katsottua yhtä sun toista, mutta nämä ovat jääneet päällimmäisinä mieleen.

Luukaupunki

Tehostepuolella kivoja ja "enpä muista ennen nähneeni" -ideoita, mutta minua järkytti minkälainen klisefestivaali itse tarina oli. Jopa "pahis pompahtaa vielä yhden kerran" -klise oli mukana, vaikka leffoista se on poistunut jo yli kymmenen vuotta sitten. En voinut katsoa elokuvaa muuten kuin camppina. Siitä huolimatta se oli näkemisen arvoinen, viihdyttävä ja jopa ihan hyvä. Eipä vain antanut hyvää mielikuvaa kirjallisesta alkuperäismateriaalista :huh:

Rommipäiväkirja

Ei ihan Pelko ja inhoa Las Vegasissa, ei lähelläkään. Leffan isoin puute onkin siinä, että ilman toisen Thompson-filmatisoinnin hulluutta, houreilua ja hörhöilyä tämä leffa on vain umpitylsä. Vaikka Giovanni Ribisi tekeekin hienon työn pahasti denaturoituneena sekopäänä.

Valvojat: RaccoonRasimus