Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Tampere Kuplii 25.-29.3.2015

 • Echramath hahmo Kirjoittaja
 • Echramath
  Paladiini
  Taso: 35
 • Viestejä: 427
17.02.2015 23:20 - 10.03.2015 20:21 #1 : Echramath


Jälleen on aika tai varsin pian kuitenkin.

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali järjestetään ensi kuussa taas tutulla paikallaan Finlaysonin entisen tehtaan sisällä ja ympärillä. Tapahtuma on sinällään triviaali löytää, riittää kun hyppää haluamaansa liikennevälineeseen, löytää keskustorin suihkulähteen ja näkee ison punatiilisen tehtaan (jossa vielä lukee Finlayson)

Turku-Tampere-Helsinki -akselilla on Tampere Kuplii on se tapahtuma, joka näyttää conilta. Helsingin isojen festivaalien ominaisuus on basaariteltta ja sinne tänne minne lie kirjastoon ja kiasmaan sijoitettu ohjelma, Turussa taas olla tuhannen päissään. Tampereen tapahtuma sen sijaan sijoittuu (ainakin toistaiseksi) kulttuurikeskukseen, jossa ihan oikeasti toimivia saleja puheohjelmille. (tiloissa on myös hilpeitä sisällissodan aikaisia viirejä, järjettömän iso höyrykone, kuplavolkkari ja kaikkea muuta mitä siellä nyt yleensäkin on)

Lisäksi paikalla on (edelleen) cossaavia teinejä, mutta ei niin paljoa, että kaikki paikat tukkeutuisivat kissankorvista, kuten joissakin Animecon-Finnconeissa on nähty. Innokkaita ja tomeria nuorisolaisia löytyy runsaasti myös pienkustannuspuolen pöydistä myymässä lehtisiä kamalaan hintaan. (Ei näin! Upatkaa tuotoksenne Tumbleriin)

Tulipas hyvä mieli tuosta videosta. Miksei 20 vuotta sitten ollut sarjakuvia lukevia kummallisesti pukeutuneita tyttöjä, ainakaan tuollaisia laumoja...

(Ohjelmaa ei vielä ollut julkaistu)

Ydinräjähderikoksesta tuomitaan myös se, joka räjäyttää ydinräjähteen Etelämanneralueella....
Viimeksi muokattu: 10.03.2015 20:21 Echramath.

 • Echramath hahmo Kirjoittaja
 • Echramath
  Paladiini
  Taso: 35
 • Viestejä: 427
10.03.2015 21:09 - 10.03.2015 21:10 #2 : Echramath
Vastaus käyttäjältä Echramath aiheessa Tampere Kuplii 25.-29.3.2015
Ohjelmaa on julkaistu. Postimuseossa tapahtuu lauantaina seuraavaa:

13.00-15.00 Fingerporista tuttu sarjakuvataitelija Pertti Jarla vetää nonstop-sarjakuvatyöpajan. Työpajaan on vapaa pääsy.
14.00 ja 15.00 Opastus Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland -näyttelyyn Vapriikin pääsymaksu. Kesto 30 min.
16.00-17.00 Sarjakuvataiteilija Anssi Rauhala kuvittaa reaaliaikaisesti livemusiikin tunnelmia valkokankaalle. Rauhala tunnetaan Iron Sky-elokuvan storyboardeista. Esitykseen on vapaa pääsy.

Itse Kupliiseenhan on niin ikään tänäkin vuonna vapaa eli ilmainen pääsy. Spämmätään teitä siis myös varsinaisen tapahtuman tärpeillä.

Sarjakuva – viihdettä vai koulutusta?
Missä kulkee viihteen ja oppimateriaalin raja? Sopiiko lastenlukemiseksi ja kioskiviihteeksi vielä jokin aika sitten mielletty taiteen äpärälapsi myös avuksi opetustyöhön? Kokenut sarjakuvataitelija ja -opettaja, vuonna 2010 julkaistusta Sarjakuvantekijän oppikirjasta toista täydennettyä versioita laativa Ilpo Koskela, kertoo esimerkein opettamisesta sarjakuvan avulla.

Ruutujen takaa - JP Ahonen
Sarjakuvantekijä JP Ahonen kertoo työprosessistaan, metodeistaan sekä digitaalisesta värittämisestä, ja vastailee yleisön kysymyksiin.

Muste, kynä ja kirjain - Hannele Parviala
Tarinaa kirjainten ja typografian historiasta ja kehityksestä sekä näkökulmia sarjakuvien tekstaamiseen.

Eläinmanga ja mangaharrastaja - Johanna Kari
Suomessa ilmestyy paljon eläimistä kertovia mangasarjoja, joita ei julkaista missään muussa länsimaassa. Miksi näin on, kuka lukee näitä sarjoja niiden kotimaassa ja ennen kaikkea - mitä animen ja mangan harrastaja saa näistä sarjoista irti?

Kun ruotsinopettaja visuaaliseksi kuuntelijaksi ryhtyi eli livekuvittaminen tekijän, yleisön ja puhujan näkökulmasta - Linda Saukko-Rauta
Reaaliaikainen livekuvitus, graphic recording, taltioi seminaarien, luentojen ja jauhantapajojen suulliset esitykset ja kuivat Powerpoint-pallukkalistat virkeämmiksi kuviksi, visuaalisiksi muistiinpanoiksi. Miten piirrosprosessi etenee tekijän näkökulmasta katsottuna?

Mitä yleisö voi saada irti visumuistiinpanoista? Mitä hyötyä kuvitetuista esityksistä on puhujille? Näiden kysymysten lisäksi Suomen ensimmäinen(?) iPad-livekuvittaja jorisee livekuvitusbisnesjuttuja ja valottaa digipiirtelyn tekniikoitansa sekä kerskuu järkyttävän tehokkaalla työmuistillaan.

Batman-sarjakuvat 2000-luvulla.
Jouko Ruokosenmäen trilogia Batman-sarjakuvista ja niiden tekijöistä päättyy katsauksella 2000-luvun lehtiin.
Vanha englantilainen sanonta kuuluu ”you can’t go home again”.
Miten käy, kun vanhat Batman-taiturit palaavat hahmon pariin? Onko tuloksena mestariteoksia vai fiaskoja?

Elokuvien sarjisversiot - turhaa oheisroskaa vai oma taideteoksensa? - Petri Hiltunen
Vuosikymmeniä jokainen uusi hittielokuva sai oman sarjisversionsa kioskeihin. Erilaisia adaptaatioita on nähty lukuisia suomessakin, lehdistä albumeihin. Näitä oheistuotteita pidetään yleisesti sarjakuvan alinpana kastina, silkkana kyynisenä rahastuksena vailla kunnianhimoa tai taiteellista meriittiä.

Mukana onkin niin järkyttävää roskaa kuin suurten mestareiden väkeviä tulkintoja. Petri Hiltunen pureutuu nyt tämän aliarvostettuun ilmiöön, sen historiaan ja tekijöihin.Esittelyssä niin parhaat kuin pahimmat vuosikymmenten varrelta. Miten elokuva taipuu toiseen formaattiin? Ja voiko sarjakuva joskus jopa päihittää esikuvansa?
Kuuleman mukaan kaupunki pistää paikan jotenkin uusiksi, joten ensi vuonna ollaan sitten Tampere-talossa, mikä nyt on ainakin yhtenäinen tapahtumapaikka, toisin kuin Finlaysonin ensikertalaiselle vähän sekava labyrintti.

Ydinräjähderikoksesta tuomitaan myös se, joka räjäyttää ydinräjähteen Etelämanneralueella....
Viimeksi muokattu: 10.03.2015 21:10 Echramath.

 • kyty hahmo
 • kyty
  Senesalkki
  Taso: 41
 • Viestejä: 819
11.03.2015 00:09 #3 : kyty
Vastaus käyttäjältä kyty aiheessa Tampere Kuplii 25.-29.3.2015
Finlaysonin alue on kyllä muuten todella mukava, joskin sekava. Toivottavasti uusiksi pistäminen ei tarkoita sitä että se huononee. Ongelmana on ollut aiemmin ainakin se ettei kukaan tunnu koskaan löytävän pienlehtimarssia. Tosin Helsinginkin festareilla kuulin ettei osa huomannut että niitä telttoja oli muitakin, vaikka kaikki olivat melkein kylki kyljessä! Ihmisten huomiokyky on aina kymmenen kertaa huonompi kuin olettaisi.

No, tänä vuonna en kuitenkaan pääse Tampereelle. Sääli.

 • Kisu hahmo
 • Kisu
  Vintiö
  Taso: 7
 • Viestejä: 6
11.03.2015 13:00 #4 : Kisu
Vastaus käyttäjältä Kisu aiheessa Tampere Kuplii 25.-29.3.2015
Koko viikonlopun ohjelmakartta on nyt myös julkaistu:

2015.tamperekuplii.fi/ohjelmakartta/

Finlayson on tosiaan hieman sekava paikka, ei voi kieltää. Tämän vuoden karttaa ei ole vielä päivitetty weppisivuille, mutta sekin on kyllä tulossa (ja ohjelmalehdessähän se aina myös on mukana). Pienlehtimarssin näkyvyyttä on yritetty koko ajan parantaa, harmillista ettei sitä vieläkään sitten oikein löydetä (vaikka se on siis eri ohjelmatilojen välissä, eli siitä menee lähes pakostikin ohi jos ohjelmaa käy katsomassa). Mutta totta tuokin mitä Kyty sanoi: vaikka ohjeistus ja tila olisi mikä, aina on joku joka ei sitä löydä.

Paikalla 58 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558