Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Anne-Maija Aallolle

  • Darkki hahmo Kirjoittaja
  • Darkki
    Arkkivelho
    Tasolla 82
    45.98

02.12.2021 11:44 #1 :: Darkki
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Anne-Maija Aallolle

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Anne-Maija Aallolle

Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Anne-Maija Aallon Finlandia-palkittu Mistä valo pääsee sisään on huikean taidokas, vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja, Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään, on kahden hyvin erilaisen ja erilaisia arvoja edustavan hahmon dystooppinen rakkaustarina, joka sijoittuu veden peittämään entiseen Japaniin. Se on itsenäinen jatko-osa Aallon kiitetylle Korento-romaanille. Finlandia-voittajan valitsi futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen. Palkintoperusteluissaan Pölönen kutsuu Mistä valo pääsee sisään -teosta muun muassa puhuttelevaksi, viipyileväksi ja vahvistavaksi.

”Kerronta on sujuvaa, sen maailma on kaukainen, mutta ajankohtainen. Ihmisyyden suuret kysymykset ovat läsnä. Tarina kuljettaa nuoren elegantisti huomaamaan, kuinka suhde vanhempiin voi muuttua, kun heitä oppii tuntemaan enemmän", Pölönen sanoo.

Lue lisää...