Tähtivaeltaja-palkinto 2022 jaettu

  • Thialfi hahmo Kirjoittaja
  • Thialfi
    Arkkivelho
    Tasolla 57
    93.75

12.05.2022 11:20 #1 :: Thialfi
Tähtivaeltaja-palkinto 2022 jaettu

Helsingin Science Fiction Seuran Tähtivaeltaja-palkinto parhaasta vuonna 2021 suomeksi ilmestyneestä science fiction -kirjasta annetaan Tammen julkaisemalle Kazuo Ishiguron romaanille Klara ja aurinko. Teoksen on suomentanut Helene Bützow.

Kazuo Ishiguron Klara ja aurinko (Klara and the Sun, 2021) sijoittuu tarkemmin määrittelemättömään lähitulevaisuuteen ja kertoo Klara-androidin tarinan. Romaanissa Keinoystäviksi kutsuttuja androideja kaupitellaan lasten ja nuorten seuralaisiksi tukemaan heidän tasapainoaan ja sosiaalisten taitojensa kehitystä kilpailukeskeisessä maailmassa.

Klaran katseen ja käsityskyvyn rajoissa kulkeva minämuotoinen kerronta vangitsee ensi sivulta lähtien. Klara on hahmona täysin omaperäinen ja poikkeuksellisen kokonainen. Hän on psykologisesti uskottava, asemansa hyväksyvä mutta maailmaa ja ihmisten välisiä suhteita tarkkanäköisesti pohtiva havainnoija. Hän on omaksunut elämäntehtäväkseen ymmärtää ja auttaa omistajaperhettään. Sattuma ja olosuhteet saavat Klaran turvaamaan aurinkoon luottavaisella, lapsenuskoisella tavalla, josta kasvaa hänelle uskonto.

Lue lisää...