Noita-romaanin musikaaliversio Suomeen

  • Thialfi hahmo Kirjoittaja
  • Thialfi
    Arkkivelho
    Tasolla 57
    80.47

01.05.2010 03:00 #1 :: Thialfi
Noita-romaanin musikaaliversio Suomeen

Helsingin kaupunginteatteri tuo elokuussa Suomeen 2000-luvun menestyneimmän musikaalin Wicked. Tarina perustuu Gregory Maguiren omaaniin Noita: Lännen ilkeän noidan elämä ja teot. Musikaalin päärooleissa ovat Anna-Maija Tuokko, Maria Ylipää ja Vuokko Hovatta.

Wicked-musikaalia on esitetty muun muassa Broadwayllä sekä Australiassa ja Saksassa. Se on palkittu useilla palkinnoilla. Kaupunginteatterin Wicked on musikaalin ensimmäinen kokonaan uusi sovitus, muut ovat noudattaneet täysin alkuperäistä esitystä. Lippuja esitykseen on myyty yli 10 000. Musikaalia on kuvattu paitsi tarinaksi kahden tytön ystävyydestä, myös psykologiseksi tutkielmaksi hyvyydestä ja pahuudesta. Kaupunginteatterin mukaan musikaali puhuttelee parhaiten nuoria ja aikuisia.

”Menestysromaani Noita kirjoittaa uusiksi klassisen fantasiatarinan Ihmemaa Ozista kiltteine tyttöineen, ilkeine noitineen ja puhuvine eläimineen. Noitanainen Elfaba on salaperäinen, terävä-älyinen ja vaarallinen. Tarina alkaa, kun mahtisukuaan paennut Melena saa esikoistyttärenään oudon, vihreähipiäisen ja terävähampaisen lapsen. Lapsesta kasvaa huomiota herättävä mutta varjoihin vetäytyvä nuori nainen, jonka oppivuodet johtavat syvälle Ozin yhteiskunnan salaisuuksiin. Kapinallinen Elfaba tietää, ettei elämässä kaikki ole sitä miltä näyttää. Mutta kenen käsissä langat todellisuudessa ovat?”.