Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Tähtivaeltaja-novellikilpailun voitto Natalia Laurilalle

28.10.2007 03:00 #1 : Quicktickle Brainfoot
Tähtivaeltaja-novellikilpailun 2007 tulokset

Tähtivaeltaja-kirjoituskilpailussa etsittiin maapallon ulkopuolelle sijoittuvia science fiction -novelleja. Kilpailun voitti vihtiläinen Natalia Laurila novellillaan Maitosoturit, joka on omintakeiseen maailmaan sijoittuva kuvaus kolonisaatiosta ja sopeutumisesta.

Tuomaristo nimesi myös neljä muuta palkintosijaa: toiseksi tuli Jenny Kangasvuon (Oulu) Hajun virta, kolmanneksi M.G.  Soikkelin (Tampere) Jos haluat rakastaa, varaudu sotaan, neljänneksi A.C. Rossin (Tampere) Karkurit ja viidenneksi Jussi Katajalan (Espoo) Clothanin silmä.

Lisäksi tuomaristo myönsi kunniamaininnat nuorisoscifinovellista nimimerkki B. E Hoijerille, perinteitä kunnioittavasta science fiction –novellista Petri Laineelle ja Stanislav Lem -henkisestä huumorista Miha Rinteelle.

Kilpailuun osallistui yhteensä 49 novellia. Tehtävänanto sijoittaa teksti maapallon ulkopuolelle oli käsitelty novelleissa hyvin. Yleisinä esille nousseina teemoina olivat science fictionille luonteenomaiset vieraan lajin kohtaamista käsittelevät tarinat, ihminen yksin avaruudessa
-skenaariot ja ihminen suhteessa teknologiaan. Mukana oli myös paljon tulevaisuuden arkea kuvaavia novelleja, joissa pohdittiin ihmisyhteisön yhteiskunnallisia ja sosiaalisia muutoksia.
Lue lisää...

Paikalla 3 jäsentä ja 48 vierailijaa
Fievre, Pisania, Darkki
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325