Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

× Keskustelua George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjasta ja siitä tehdystä tv-sarjasta - Game of Thrones.

Spekulointia Tulen ja jään laulun lopusta (SPOILERIA)

 • noreen hahmo Kirjoittaja
 • noreen
  Vampyyri
  Taso: 32
 • Viestejä: 255
14.11.2014 20:21 - 14.11.2014 20:50 #1 : noreen
Tämä ketju sisältää luultavasti melkoisen paljon spoilereita. En usko, että on tarvetta käyttää spoiler - toimintoa, jollei sitten halua piilottaa kirjoittamaansa romaania sen taakse.

Ajattelin, että tälle voisi perustaa oman ketjunsa. Taannoinhan George R.R Martin kertoi fanien arvanneen kirjan lopun oikein. Foorumeilta ja netistä yleensäkin löytää kymmenien sivujen pituisia pohdintoja, jotka suorastaan vilisevät erilaisia arvauksia. Jotkin ovat yleisesti hyväksytympiä kuin toiset. Minkä teorian/teorioitten arvelette osuneen oikeaan ja miksi? Onko teillä jotain omia arvauksia esimerkiksi siitä, kuka päätyy mihinkin asemaan tai mahdollisesti mullan alle.
Viimeksi muokattu: 14.11.2014 20:50 noreen.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Bensku

 • noreen hahmo Kirjoittaja
 • noreen
  Vampyyri
  Taso: 32
 • Viestejä: 255
14.11.2014 20:51 #2 : noreen
Minusta on alkanut tuntua loogisimmalta se varmastikin kaikkein suosituin teoria, jossa Jon paljastuukin Rhaegar Targaryenin ja Lyanna Starkin lapseksi. Hän edustaisi sarjassa jäätä Daeneryksen ollessa tuli, ja kaksi Targaryeniä taistelevat keskenään menneen sisällissodan malliin. Mitä tulee hahmoihin, uskoisin Starkin sisarusten selviävän ainakin lähes loppuun saakka.

15.11.2014 02:21 #3 : Sam Karpalosuo
Selvennyksen vuoksi, saako täällä keskustella myös suomentamattomista kirjoista? En muista mitä on tapahtunut missäkin kirjassa kun luin kaikki yhteen pötköön, enkä täten osaa sanoa mitä suomeksi lukevat jo tietävät.

Jos tämä on vain suomennetuille, pitäisi ehkä perustaa oma ketjunsa kaikille julkaistuille kirjoille.

 • Hiistu hahmo
 • Hiistu
  Varjovelho
  Taso: 60
 • Viestejä: 3085
15.11.2014 10:34 - 15.11.2014 10:36 #4 : Hiistu

Sam Karpalosuo kirjoitti: Selvennyksen vuoksi, saako täällä keskustella myös suomentamattomista kirjoista?


Tässä ketjussa lienee tarkoitus keskustella (ja spoilata) ihan kaikesta. :wink: Eli sarjan loppuratkaisuja koskevia spekulointeja voi esittää kaikkien kirjojen, haastatteluiden, huhupuheiden, ulkoavaruudesta tulleiden ilmoitusten, omien mietteidensä jne. pohjalta.

Ketjua ei siis kannata lukea, jollei halua kuulla juonipaljastuksia ja mahdollisia paljastuksia, ihan kaikesta!
Viimeksi muokattu: 15.11.2014 10:36 Hiistu.

 • Anssi- hahmo
 • Anssi-
  Otus
  Taso: 2
 • Viestejä: 2
13.05.2015 22:44 #5 : Anssi-
Ajattelin, tai oikeastaan toivoin, että Jonista tulee Nighst King ja hän johtaa yhdistetyn Pohjoisen armeijan aina epäkuolleista villeihin ja Talvivaaran vasalleihin kohti etelää ottaakseen R+L=J hänelle takaaman perintöoikeuden Iron Throneen Daenerysta vastaan. Mutta nyt kun Martinin alkuperäinen trilogia-luonnon on julkaistu, ja sen mukaan tarinan jälkiosa käsittelisi Othersien valloitusretkeä Westerokseen olen alkanut epäillä teoriaa. Selvää on että Jonista tulee kuningas, siihen on viitattu niin monesti varsinkin ensimmäisessä kirjassa, mutta tämänkin voi toteuttaa hyvin monella eri tavalla. Uskon kuitenkin Jonin ja Daeneryksen olevan varsinaiset "päähenkilöt", ja Branin sekä Tyrionin tärkeimmät "sivuhahmot" muiden ollessa lisämausteita varsinaista pääjuonta tukemaan. Ehkä Aryalla on myös joku tärkeä tehtävä kun hänen tarinansa rakentamiseen on uhrattu niin paljon sivuja. Spekulointini on siis varsin geneeristä, ainakin jos vertaa mitä ihmiset ovat kansainvälisillä foorumeilla arvelleet.

Kaikkein mehukkain lopetus tarinalle olisi antaa valtaistuin henkilölle, joka ei sitä todellakaan halua ja olisi vielä hyvin epätodennäköinen vaihtoehto. Tämän vuoksi suosikkini kuninkaaksi on Jaime Lannister :tongue:

 • Darkki hahmo
 • Darkki
  Arkkivelho
  Taso: 78
 • Viestejä: 2751
13.05.2015 23:47 #6 : Darkki
Oma epäilykseni on et Jon ja Daenerys yhdistävät voimansa "white walkerseja" vastaan. Mahdollisuus olisi jopa tehdä heistä pari sarjan loppupuolella. Branin tarina taas tuntuu, että Bran tulee sitomaan itsensä yhteen lohikäärmeistä ja taistelemaan sitä kautta white walkerseja vastaan. Monesti kun on viitattu ettei Bran enää kävele, mutta tulee lentämään.

Mielenkiintoisemmat hahmot ovat tällä hetkellä mielestäni Jaime ja Tyrion, koska en oikein pysty arvuutella heidän kohtaloaan sarjan tapahtumissa, mutta mielestäni tulevat olemaan aivan avainroolissa ihan sarjan loppuun saakka.

Luonnossa on lakeja, muttei sääntöjä

 • HVM hahmo
 • HVM
  Upseeri
  Taso: 28
 • Viestejä: 200
14.05.2015 00:36 - 14.05.2015 00:57 #7 : HVM
Häh, Nietoksen Joni on vainaja (jos ei elä wargina hurjasudessaan) ja Dany roikkuu ryysyläisenä hallitsemattoman lohikäärmeensä selässä ja elää sen saalistuksen tähteillä.

Spekulaatio:

Lopussa on jäljellä vain Muukalaisten kasvava kalmojen armeija ja aina etelämmäksi pakeneva onneton pakolaisjoukko. Sekä hullu lohikäärmenainen joka polttaa aina kohdatessaan kalmat sekä niiden lähteet sen enempi setvimättä...
Viimeksi muokattu: 14.05.2015 00:57 HVM.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Tapsa

 • Anssi- hahmo
 • Anssi-
  Otus
  Taso: 2
 • Viestejä: 2
14.05.2015 09:34 #8 : Anssi-

Darkki kirjoitti: Oma epäilykseni on et Jon ja Daenerys yhdistävät voimansa "white walkerseja" vastaan. Mahdollisuus olisi jopa tehdä heistä pari sarjan loppupuolella. Branin tarina taas tuntuu, että Bran tulee sitomaan itsensä yhteen lohikäärmeistä ja taistelemaan sitä kautta white walkerseja vastaan. Monesti kun on viitattu ettei Bran enää kävele, mutta tulee lentämään.

Jotkut ovat väittäneet Jonin ja Daeneryksen avioliiton olevan liian selvä ratkaisu Martinilta, vaikka itselleni sekin kelpaisi. Yksi mahdollinen vaihtoehto on myös, että Muukalaiset (tai miksi niitä suomennoksissa kutsutaankaan) eivät ole oikeasti pelkkiä pahiksia kuten tähän mennessä on näytetty. Esim. Nights King on oikeasti saattanut olla sama heppu kuin Last Hero, ja hänet lähetettiin aikanaan neuvottelemaan ihmisten puolesta Muukalaisten kanssa. Tämä johti sitten rauhansopimukseen joka sinetöitiin avioliitolla, kuten tarina kuului. Lopulta kuitenkin pohjoisen lordit alkoivat kapinoida, syöksivät hänet vallasta ja heidän versionsa tapahtumista periytyi kirjan hahmoille. Nyt Muukalaiset ovat aktivoituneet ja suuttuneet syystä X jota emme vielä tiedä, mutta se on todennäköisesti joku rauhansopimuksen ehto jota ihmiset ovat tietämättään rikkoneet.

Itsekin toivon että Bran pääsee irrottelemaan lohikäärmeen avulla. Tällekin on kuitenkin esitetty kritiikkiä, koska jos lohikäärmeeseen sitominen on lentämistä, niin miksei Hodoriin sitominen ole kävelemistä? Mutta tämä saattaa olla vain lillukanvarsien taittelemista. Jaime ja Tyrion tulevat varmasti tekemään vielä merkittäviä asioita juonen kannalta, Tyrion varsinkin ennustusten perusteella.

HVM kirjoitti: Häh, Nietoksen Joni on vainaja (jos ei elä wargina hurjasudessaan) ja Dany roikkuu ryysyläisenä hallitsemattoman lohikäärmeensä selässä ja elää sen saalistuksen tähteillä.


Martinilta kysyttiin haastattelussa että kuinkas nyt kun Jon on kuollut, ja hän vastasi tyyliin "Oh, you might think so" ja alkoi kikattaa. Itse tulkitsen tämän tahattomaksi spoileriksi :tongue: Daeneryksen tilanne saattaa vaikuttaa varsin ikävältä, mutta on hänelläkin vielä mahdollisuudet tehdä vaikka mitä.

Spekulaatio:

Lopussa on jäljellä vain Muukalaisten kasvava kalmojen armeija ja aina etelämmäksi pakeneva onneton pakolaisjoukko. Sekä hullu lohikäärmenainen joka polttaa aina kohdatessaan kalmat sekä niiden lähteet sen enempi setvimättä...

Pidän tätä liian synkkänä lopetuksena. Martin on itse sanonut haastatteluissa lopetuksen olevan "bittersweet" mutta kuitenkin "satisfactory". Muistaakseni D&D:lle, jotka tietävät loppuratkaisun, esitettiin kysymys onko lopetus tämän tyylinen supersynkkä ja he kielsivät sen.

 • HVM hahmo
 • HVM
  Upseeri
  Taso: 28
 • Viestejä: 200
08.06.2015 21:17 #9 : HVM

HVM kirjoitti: ...Dany roikkuu ryysyläisenä hallitsemattoman lohikäärmeensä selässä ja elää sen saalistuksen tähteillä....

Anssi- kirjoitti: ... Martin on itse sanonut haastatteluissa lopetuksen olevan "bittersweet" mutta kuitenkin "satisfactory". Muistaakseni D&D:lle, jotka tietävät loppuratkaisun, esitettiin kysymys onko lopetus tämän tyylinen supersynkkä ja he kielsivät sen...


Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Iivari, Desdenova
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447