- Lukuhaaste: Popsugar 2023
- Lukuhaaste: Goodreads 2023
- Lukupiiri / Pisania | Eilen 18:16
- Kasaripopin helmet ja timantit
- Konserttisali / Fiktiivi | Eilen 01:29
- Mikä sinua potuttaa nyt?
- Satama / kyty | 29.09.2023 23:58
- Lukuhaaste: Helmet 2023
- Lukupiiri / Pisania | 28.09.2023 21:55
Esilukijoita ja esiluettavaa
Hei Riku!
Olisin erittäin kiinnostunut esilukemaan romaanisi. Olen itse 26-vuotias eli en kuulu parhaimmalla mahdollisella tavalla kohderyhmään. Luen kuitenkin YA:ta ja oma yyaahtava romaanikäsikirjoitukseni menee esiluettavaksi tämän kuun lopussa. Kun tiedän, millaista on itse saada palautetta kirjoituksestaan, uskon kykeneväni myös antamaan sitä hienotunteisesti mutta paikkansapitävästi. Pakerran samalla gradua, mutta kirjallisuudelle on aina oltava päivässä tuokio, joten en usko että työhön kuluisi kuukautta pidempään :)
Tässä ketjussa on jo pikku-Celestinen viesti vuosien takaa, mutta jospa uusisin sen...
Ilmoittaudun mahdolliseksi esilukijaksi! Itse luen kaikkein mieluiten fantasiaa ja sen alalajeja, joten tiedän aiheesta jonkin verran. Olen 18-vuotias, joten kuulun YA-kirjojen kohderyhmään. Palautteenannossa en ole välttämättä kovin nopea, mutta luen innokkaasti ja mielelläni, antaen palautetta parhaani mukaan. Jos kaipaat esilukijaa, laita yksityisviestiä, jutellaan siellä tarkemmin
En vaadi vastavuoroisuutta, mutta jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta lukaista myös allekirjoittaneen tekstejä, en pane sitä pahakseni

Muokannut 11.04.2018 10:51 Celestine
Hei Celestine Kirjoitit "Esilukijoita ja esiluettavaa" ketjuun että olet kiinnostunut esilukemaan tekstejä. Etsin lukijoita romaanikäsikirjoitukselleni, kuten samassa ketjussa ilmoitin (ilmoitus ja kirjan kuvailu ketjun ensimmäisen sivun lopussa). Kyse kuitenkin fantasiasta/urbaanifantasiasta todennäköisesti YA lukijakunnalle. Jos olet kiinnostunut voin lähettää tekstin sähköpostitse.
Yritin laitta ihan yksityisviestiä kahdesti, mutta näyttää kuin ne eivät olisi lähteneet.
Esilukijoita ja esiluettavaa
Kokeilen nyt kaikki paikat läpi jos pari esilukijaa sattuis löytymään!
Eli olen nyt tässä viimeiset n. 6-7kk kirjoittanut kirjaa joka on nyt tällä hetkellä noin 83k sanaa pitkä ja valmis ensimmäinen vedos tulee olemaan varmaan n. 95-100k sanaa, eli loppujen lopuksi aika pitkä. Hetki vielä menee, että tämä tosiaan valmistuu - muutama viikko luultavamminkin.
Kirja kertoo nuoresta miehestä, joka herää yksin, pahasti piestynä ja muistinsa menettäneenä keskellä ydinsodan jälkeistä maailmanloppua. Hän lähtee etsimään totuutta itsestään ja matkan varrella sattuukin sitten yhtä ja toista kannibaaleista hulluihin tiedemiehiin, mutta päähenkilömme Drewin menneisyys on yhä vain yksi suuri kysymysmerkki. Loppujen lopuksi Drewin pitää päättää, onko menneisyyden oppiminen tulevaisuuden riskeeraamisen arvoista.
Mutta päättääkö hän hieman liian myöhään? Dun dun duuuuuuuu! :D
Muuten onkin moderni miljöö, niin moderni kuin maailmanloppu voi olla, eli vuosi on noin 2045.
Tarina on varmaan aikalailla young adult mutta oikeasti niinkuin 18+ nuorille aikuisille, sillä päähenkilöt ovat 22-25 vuotiaita, mutta kuten aikaisemmin ketjussa ollaan mainittu, tarina ei ole mitenkään lapsellinen - käytin tuossa esittelytekstissä ehkä hieman huumoria :D tarinasta ei löydy seksiä mutta kuolleita lapsia löytyy, sekä kidutusta, kiroilua, painajaisia joissa kuolleet lapset syyllistävät, ja muuta mukavaa. Ei se silti hirveän vakavaa ole; ei mitään raakaa tai liian ällöttävää.
Näihin 95 tuhanteen sanaan mahtuu paljon toimintaa ja ristiriitoja, niin sisäisiä kuin ulkoisia. En harrasta ns ”hitaiden” tarinoiden kirjoittamista, eli melkolailla kokoajan tapahtuu jotakin ja juoni etenee.
Plus, jos jotakuta kiinnostaa - olen lääkinnälliset faktat varmistanut lääkäri-ystävältäni, joten vammat, joita päähenkilöt matkan aikana saattavat saada, ovat realistisia. :)
Olen siis todellakin kirjoittanut kirjan vasta kertaalleen (en sitäkään siis vielä) joten siitä tulee löytymään paljon virheitä, hukattuja lankoja ja yleistä muutettavaa ja paranneltavaa, mutta arvostaisin todella tässä teidän apuanne! Aikaa saa lukemiseen käyttää, mikään kiire ei ole, kuukausi tai pari on ihan okei :)
Mutta päättääkö hän hieman liian myöhään? Dun dun duuuuuuuu! :D
Lyhkäiset fantasianovellit etsivät esilukijaa tositarkoituksella.
Kirjoitan lyhyitä pikku fantasianovelleja, jotka sijoittuvat rakennusvaiheessa olevaan kuvitteelliseen maailmaan. Novelleista on tarkoitus muodostua suurempi kokonaisuus loppujen lopuksi. Lukemista ei ainakaan tällä hetkellä tule kovin usein tai paljoa, mutta juuripas yksi novelli odottaisi lukijaa, joten täällä sitä ollaan. Hakusessa siis joku, jolle lähettää tekstiä, silloin harvoin, kun sitä on. ^_^
Toivon yksinkertaisesti lukukokemuspalautetta. Mikä oli hyvää tai huonoa? Mitä ajatuksia heräsi? Oliko alku pitkäveteinen, juoni hämmentävä ja hahmot kaikki samanlaisia? Haluaisitko lukemisen jälkeen täyttää ammeen fantasianovelleilla ja kylpeä niissä? Tekstiä kun on vähänpuoleisesti, ei palautettakaan tarvitse olla hirvittäviä määriä, mutta fiiliksiä lukijan näkökulmasta kuulisin mielelläni.
Terkkusin Salmikki
Terkkusin Salmikki
Hei! Olen kolmekymmentä vuotias, pienperheen äiti, joka aloitti kirjoittamisen sairastuttuaan ja jouduttua luopumaan työstään. Olen kuitenkin päässyt uudelleen koulutukseen mutta kirjoittaminen on lähellä sydäntäni ja toivon, että joku päivä olen niin hyvä ja menestyvä kirjailija että voin keskittyä pelkästään kirjoittamiseen. (Suuria haaveita)
Olen aloittanut oman kirja-sarjani (trilogia) kirjoittamisen, josta ensimmäinen osa valmistuu piakkoin. Kyseessä on nuorille ja aikuisille (ei kuitenkaan liian nuorille) suunnattu fantasiakirja, joka keskittyy oman maailmamme rinnakkaistodellisuuteen. Kirjoissa ei ole vampyyrejä, ihmissusia tai noitia, mutta "uutta" yliluonnollista olisi tarjolla.
Kirja keskittyy pieneen kylään pohjoisessa ja sieltä löytyvään taianomaiseen paikkaan. Luvassa on seikkailua karuilla tuntureilla sekä pohjoisen metsissä, höystettynä pohjoisen mytologialla ja uskomuksilla. Luvassa on myös uusia hauskoja sanoja, joista kaikki eivät ole välttämättä kuulleet.
Mikäli joku kiinnostuu lukemaan romaanini (n. 300 sivua, Word:in kirjataitolla), voisin vastavuoroisesti lukea tarvittaessa hänen tekstejään. Palautetta kaipaisin äidinkielellisistä asioista, kirjan luettavuudesta sekä juonesta.
Kiitos mikäli kiinnostuit, yhteydenottoa odottaen;
Norah

Kiitos mikäli kiinnostuit, yhteydenottoa odottaen;
Norah
Hei Celeste (kirjoitan tähän koska yksityisviestin lähetys ei onnistu),
Bongasin viestisi muutaman vuoden takaa Risingshadow-sivuilta. Tuolloin kerroit lukevasi mieluiten fantasiaa ja sen alalajeja. Tämän perusteella ajattelin sinun kiinnostuvan tekstistäni, joka sukeltaa fantasian maailmaan "ihan hiusrajaa myöten" :)
Minulla siis työn alla fantasiaromaani, joka on vielä keskeneräinen (n. 150 sivua on kirjoitettu). Jos toimit vielä esilukijana, niin voisin pyytää sinua lukemaan tekstiäni ja antamaan kommentteja/vinkkejä tekstin sisällöstä sekä ajatusta suunnasta jota kohti olen tekstiä kuljettamassa.
Jos olet kiinnostunut/ehdit lukea tekstiäni, laita viestiä os. ennaree@gmail.com.
Muokannut 21.11.2021 16:00 Enna Ree Syy: Lisäys
Tervehdys! Olen etsimässä keskeneräiselle kirjalleni esilukijaa ja ajattelin, jospa täältä vaikka onnistaisi.
Olen opiskellut tarinankerrontaa elokuva- ja TV-alalla neljä vuotta, sekä animaatio-alalla kolme vuotta.
Viime kesänä aloitin kirjoittamaan ensimmäistä kirjatekelettäni. Kyseessä olisi fantasiaseikkailu lapsille ja nuorille.
Kauaskantoisempi haaveeni on kirjoittaa siitä neliosainen kirjasarja. Luonto ja metsä ovat kirjani keskeisiä teemoja.
Tarina seuraa 18-kesäistä nuorukaista, josta on tulossa kivikautisen metsäkylänsä kuningas. Mutta miten käy, kun hänen
ensimmäinen ja viimeinen kruunajaispuheensa epäonnistuu totaalisesti?
Tällä hetkellä kirjan käsikirjoitus on 153 sivua pitkä (noin 31 700 sanaa).
Minulla on esilukijoille valmiiksi laaditut kysymykset, joihin kaipailisin pitkiä tai lyhyitä vastauksia oman maun mukaan.
Minulle saa rohkeasti antaa rehellistä ja negatiivistakin palautetta.
Olen sellaista jo tästä kirjasta saanutkin, ja se on todella auttanut minua tekemään hyviä parannusmuutoksia!
Vastapalvelukseksi esilukijan vaivannäöstä voin itse antaa myös palautetta toisten kirjoitelmista, jos sellainen kiinnostaa.
Jos kiinnostuit, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen: soiskasiis@gmail.com
ensimmäinen ja viimeinen kruunajaispuheensa epäonnistuu totaalisesti?
Tällä hetkellä kirjan käsikirjoitus on 153 sivua pitkä (noin 31 700 sanaa).
Minulle saa rohkeasti antaa rehellistä ja negatiivistakin palautetta.
Jos kiinnostuit, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen: soiskasiis@gmail.com
Muokannut 03.05.2022 00:06 Sokko
Ryömin tänne näköjään parin vuoden välein huhuilemaan, nyt on taas sen aika.
Elikkäs, minulla olisi romaanikäsikirjoitus esilukijaa vailla! Kyseessä on YA-lukijoille suunnattu fantasiatarina naissoturista, joka joutuu erilleen joukostaan, ja miehestä, joka vannonut tappavansa jokaisen tämän naissoturijoukon jäsenen. Mukana on salaisuuksia, tulehtuneita perhesuhteita ja muutama kolmiodraama. Tekstin teemoja ovat esimerkiksi sukupuolten valta-asemat, perhesuhteet, syyllisyys, anteeksianto ja uskollisuus. Tarkoituksena olisi lähettää tämä kässäri seuraavan editointikierroksen jälkeen kokeilemaan onneaan kustantamoon, ja kaipaan kommentteja varsinkin juonenkuljetuksesta. Toivon rehellistä ja suoraa palautetta!
Tekstin pituus on wordissa 265 liuskaa, sanoja on vähän päälle 77k. Jos kiinnostuit tai on jotain muuta kysyttävää, laita sähköpostia (lasisipuli@gmail.com), huomaan sieltä viestit paremmin kuin yksityisviestit täällä :) Vastavuoroisesti voin itse myös esilukea jotakin.