Motivaatiota?

  • AnniX hahmo Kirjoittaja
  • AnniX
    Salamatkustaja
    Tasolla 3
    29.19
03.06.2023 18:51 #1 :: AnniX
Motivaatiota?
Hei! 

kysymykseni koskee kaikkia jotka kirjoittavat omia tarinoita tai kirjoja. 

miten saatte motivaatiota lisää? 

07.08.2023 18:27 #2 :: SirMutti
Motivaatiota?
Tässäpä haastava kysymys ainakin minun kohdallani. Itselläni kun on välillä pitkiäkin kausia etten kirjoita sanaakaan. Kiireen ja juurikin tuon motivaation puutteen vuoksi. 
Motivaatio usein löytyy helpommin kuin aika. Päähän pälkähtävä uusi idea tai pitkään mielessä pyörineen ongelman yhtäkkiä löytynyt vastaus taitavat olla parhaat motivaation lähteet. Sekä tietenkin kirjoista ja elokuvista. Ihan sama mitä lajia edustavat. 
On ollut niitäkin kertoja kun se motivaatio löytyy vasta sitten kun on lähes väkisin laittanut itsensä kirjoittamaan edes jotain ylös. 

13.08.2023 16:28 #3 :: aituriar
Motivaatiota?

SirMutti post=67242 kirjoitti: On ollut niitäkin kertoja kun se motivaatio löytyy vasta sitten kun on lähes väkisin laittanut itsensä kirjoittamaan edes jotain ylös. 

 

Niinhän sitä tavataan sanoa, että motivaation löytää vasta aloittamisen jälkeen. Kirjoittaessa sitä on vain piirrettävä paperille ensimmäinen kirjain, ensimmäinen sana, ensimmäinen virke, ensimmäinen kappale. Yllättävää kyllä tekstiä alkaa syntyä, vaikka aloittaessa tuntui, ettei millään viitsisi tai jaksaisi.

Niksi tuntuu tepsivän erityisen hyvin, kun tekee samalla kirjoittamisesta päivittäisen rutiinin. Ylsin kesä-heinäkuussa lähes kahden sivun päivätahtiin, kun pakotin itseni kirjoittamaan joka päivä vähintään yhden lauseen. Jostain kumman syystä homma ei kertaakaan jäänyt siihen yhteen lauseeseen. Ja yhtäkkiä tekstiä olikin reilusti yli sata sivua. 
Muokannut 13.08.2023 16:30 aituriar

16.08.2023 16:28 #4 :: LordStenhammar
Motivaatiota?
Rutiini on hyvästä. Ja tehkää hitosti muistiinpanoja. Se voi yllättää, miten paljon käyttökelpoisia juttuja nousee päähän päivän aikana. Kaikki ajatuskuona vaan puhelimeen tai jonnekin. Yksi pieni lause voi johtaa kymmeneen muuhun, ja kun tulvaportit on avattu...
Tykännyt: Mallaspappi

17.08.2023 00:12 #5 :: Mallaspappi
Motivaatiota?
Motivaatiota löytyy yleensä kun alkaa lukea omia vanhoja kirjoituksiaan. Muistini on aina ollut muuten erinomaien, mutta jostain syystä omat kirjoittelut unohdan aina lähes täysin. En hävitä kuitenkaan koskaan juuri mitään, joten on hauska palata takaisin vanhoihin kirjoitelmiin ja hahmoluonnoksiin. Hahmoluonnokset ovat minun tapauksessani sitä, että päätän hahmolle (työ)nimen ja aseman jossain tarinassa, ja sitten sattumanvaraisessa järjestyksessä lisäilen ranskalaisin viivoin mieleentulevia asioita, jotka hahmoon liittyvät. Joskus isompia tarinoita syntyy kun yhdistää useita vanhoja pätkiä ja luonnoksia yhteen.

Myös "pakkomotivaatio" on asia mitä olen harkinnut. Tapani hoitaa asioita on yleensä melko kaoottinen, joten jos oikeasti haluan tehdä jotain pitää sille yleensä varata tietty aika päivästä tai viikosta. Kun päättää että nyt istun tunnin kirjoittamassa tarinaa sittenhän hemmetti kirjoitetaan.

Valvojat: IivariDyn