Anu Holopainen
”Synnyin itähelsinkiläiseksi vuonna 1968, ja samoilla kulmilla olen asustellut koko elämäni. Tämä on ihanteellinen paikka luontorakkaalle kaupunkilaiselle – kaikki on lähellä, mukaan lukien metsät, pellot ja lehmät laitumella. Avopuolisoni kanssa harrastelemme kaikennäköistä nörtteilyä kuten scifi-leffoja (Alien-sarja ja alkuperäinen Star Wars -trilogia, jee!) sekä pelaamista pc:llä, Xboxilla ja Wiillä. Ruudun tuijottelun vastapainoksi nautiskelen liikunnasta ja ulkoilmasta metsäpoluilla reippaillen. Kesälomat suuntautuvat mieluiten kesämökille Etelä-Savoon järven rannalle.
Esikoiskirjani Kristallien valtakunta julkaistiin vuonna 1996, ja monen vuoden ajan tein kirjoittamisen ohella päiväduunia rakennusalan yrityksen sihteerinä. Eräänä päivänä sain sihteerinhommasta tarpeekseni ja vaihdoin ammattia. Kävin tiedotusopin pitkän kurssin Helsingin kristillisessä opistossa, josta pääsin työharjoittelun kautta puoleksi vuodeksi oikean toimittajan hommiin. Vuoden 2007 alusta lähtien olen ollut vapaa toimittaja.”
Anu Holopaisen haastattelu - kaiRomaanit ja novellikokoelmat (27 kpl)
Salome 2024 | scifi |
Kilikorven vampyyri (Iik! #2 / 10) 2019 | kauhu, lapset |
Kauhukännykkä (Iik! #1 / 10) 2019 | kauhu, lapset |
Ihon alaiset 2015 | scifi > dystopia, nuoret > dystopia |
Ilmestyskirjan täti 2014 | mainstream, maaginen realismi |
Matkalaiset (Syysmaa #6 / 6) 2012 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Varjoja (Syysmaa #5 / 6) 2011 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Ilmeetön mies 2010 | maaginen realismi |
Yölaakso (Syysmaa #4 / 6) 2009 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Molemmin jaloin 2006 | scifi > dystopia, nuoret > dystopia |
Viinikauppias (Syysmaa #3 / 6) 2005 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Sisarpuut (Syysmaa #2 / 6) 2004 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Welman tytöt (Syysmaa #1 / 6) 2003 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Sinisilmä (Pohjoistuulen jälkeläiset #3 / 3) 2001 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Gae Bolga (Sonja #3 / 3) 2000 | fantasia, nuoret |
Musta liekki (Pohjoistuulen jälkeläiset #2 / 3) 1999 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Boreaksen lapset (Pohjoistuulen jälkeläiset #1 / 3) 1998 | fantasia > korkea fantasia, nuoret > korkea fantasia |
Noitien hovi (Sonja #2 / 3) 1997 | fantasia, nuoret |
Kristallien valtakunta (Sonja #1 / 3) 1996 | fantasia, nuoret |
Muut ei spefi-kirjat (1 kpl)
Filigraanityttö 2021 | nuoret |