Messias (Jalavan SciFi-sarja, #10)
Keskiarvo 3.18
3.18 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Messias

Kari Nenonen
Julkaistu: 1989 (Jalava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen, portti-palkinto

Kansi: Jari Rasi. Nidottu.

Portti-palkinto 1990 (suomalaiset sf- ja fantasiaromaanit).

Torinossa säilytetään Santa Sidone -käärinliinaa, jonka uskotaan kuuluneen Jeesukselle. Tätä hyväksikäyttäen ryhmä tiedemiehiä kloonaa Jeesuksen, jopa kahtena kappaleena. Suomalainen lehtimies Johannes Korpi pääsee suunnitelman jäljille heti alusta alkaen ja hän yrittää tavata klooneja. Kloonauksen tarkoituksena oli saada uusi kuningas Israelille, mutta kloonit eivät suostu heille suunniteltuun rooliin...

Messias on suomalaisen kirjailijan näyttö kotimaisen scifin kansainvälisestä tasosta.

muokattu 07.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Taipumaton (Kadonnut laivasto, #1)Terveiset KutturastaKausaalienkeli (Kvanttivaras-trilogia, #3)Planetes. Osa 2 (Planetes, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0

Tavallaan kirjan aihe on vieläkin ajankohtainen, sillä tarinan lähtökohta on Torinon käärinliina ja siihen kohdistuvat uskomukset. Asia on ollut selkeästi tapetilla lähellä kirjan kirjoitusajankohtaa. Kirja on julkaistu vuonna 1989 ja vuonna 1988 Jeesuksen käärinliinaksi väitetty riepu todistettiin keskiaikaiseksi väärennökseksi. Käärinliina puhuttaa yhä tänäkin päivänä ja tulkintoja ja tutkimustuloksia on vuosien varrella kertynyt monia.  Tarinan scifi elementtinä on ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367