Satakielilattia (Otorin klaanin tarina, #1)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (171)
Kirjahyllytilastot

Satakielilattia

Lian Hearn
Julkaistu: heinäkuu 2003 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Across the Nightingale Floor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

Elegantti fantasiaseikkailu, klassinen pojan kasvukertomus, humalluttava rakkaustarina. Miljöönä klaanien, rituaalien ja itämaisen estetiikan muinainen Japani.

Verenhimoinen Tohain klaani pitää Kolmea valtakuntaa kauhun vallassa.

Kun orpopoika Takeo palaa retkiltään syrjäiseen kotikyläänsä, ovat pahan joukot ehtineet jo sinnekin: kylästä on jäljellä vain savuavat rauniot.

Kuin sattuman oikusta paikalle osuu Otorin klaanin ylimys, joka ottaa pojan suojiinsa ja alkaa opettaa hänelle taistelutekniikoita ja maalaustaidetta.

Takeo hämmästyy löytäessään itsestään odottamattomia voimia ja ymmärtää vihdoin olevansa ainoa, joka voi pelastaa valtakunnan.

Mutta sen tehdäkseen hänen on unohdettava rakkautensa nuoreen Kaedeen – ja ylitettävä sotalordia suojaava satakielilattia, jota pitkin ei kissakaan voi äänettä kulkea.

Englantilaissyntyinen Lian Hearn on opiskellut japanin kieltä Oxfordissa ja viettänyt runsaasti aikaa Japanissa. Nykyään hän asuu Australiassa.

Otorin klaanin tarinoiden fantasiamaailmaa varten hän on perehtynyt rakkaudella 1300-luvun samuraiden Japaniin, ajan tapoihin, rituaaleihin, taiteeseen, luontoon ja puutarhanhoitoon.

Tuloksena on mahtavan eeppinen seikkailu- ja rakkaustarina, joka ottaa lukijansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kolmiosainen sarja on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Sarjan elokuvaoikeudet on ostanut Universal Pictures.

”Otorin klaanin tarinoissa on kaikki ainekset seuraavaksi suureksi fantasiailmiöksi – niin kirjana kuin elokuvana.” – Book Magazine

”Myyttinen, keskiaikainen Japani ei ole koskaan näyttäytynyt yhtä houkuttelevana.” – Kirkus Reviews

muokattu 27.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Huono karmaIkuisuus (Väristys, #3)Veren imussa (Sookie Stackhouse, #4)Saarto ja myrsky (Grishaversumi, #2)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)

Kirja-arvioita (2)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
3.0
Hearnin trilogia vaikutti ensivilkaisulta erilaiselta, eksoottiselta spefiltä ja osien tenhoavat nimet houkuttivat minut lopulta tarttumaan Satakielilattiaan. Runollisen sijasta teos osoittautui kuitenkin melko köykäiseksi viihdekirjallisuudeksi, joka tuntuu etsivän yleisöä joka suunnalta, vaan ei löydä. On ilmeistä, että Hearn on tehnyt taustatyönsä ja teoksessa on paikoin pikkutarkkojakin kulttuurihistoriallisia viittauksia, joita ei kummemmin selitellä, vaan hyvä ... (lisää)
Midori avatar
Kirjoittanut
5.0
Kiellettyä rakkautta, verikostoja, salajuonia ja taisteluja, mitä muuta tälläiseltä kirjalta voi kaivata. Satakielilattia on täydellinen sekoitus seikkailua, jännitystä, kasvutarinaa ja vanhanajan Japania maustettuna mystiikalla. Kirjailija on onnistunut kuvailemaan upeasti keskiajan Japania ja elämää sen eri säädyissä ja kuljettamalla päähenkilöitä milloin minnekkin. Päähenkilöt Takeo ja Kaede ovat persoonallisia ja herkkiä ja heidän minäkerrontansa toimii tarinassa ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa
Aurinkotuuli, Iivari
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857