Sudenkorento (Matkantekijä, #2)
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (132)
Kirjahyllytilastot

Sudenkorento

Diana Gabaldon
Julkaistu: elokuu 2003 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Dragonfly in Amber
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, romantiikka
Avainsanat: aikamatkustus, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 10 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. (Catullus-sitaatti teoksesta Liber Carminum – Laulujen kirja, Otava 1965. Suomentanut Päivö Oksala.) Kansi: Mika Launis.

1. painos: Gummerus, 2003. Sidottu.
2. painos: Gummerus, 2004. Sidottu.
3. painos: Gummerus, 2005. Sidottu.
4. painos: Loisto, 2005. Nidottu.

Upea historiallinen rakkaustarina!

Maailmanmenestysromaani Muukalainen ilmestyi Suomessa syksyllä 2002 ja sai harvinaisen innostuneen vastaanoton. Sudenkorento jatkaa Clairen ja Jamien tarinaa, josta ei puutu seikkailuja ja kiihkeitä tapahtumia.

Claire Randall palaa Invernessiin oltuaan poissa runsaat kaksikymmentä vuotta. Matkaseurana Clairella on tyttärensä Brianna, hehkeä punatukka, joka saa miesten päät kääntymään. Claire aikoo kertoa tyttärelleen, kuka tämän oikea isä on, sillä hänen aviomiehensä Frank Randall on kuollut muutama vuosi sitten. Mutta huolestunut Brianna ei halua kuulla sanaakaan äitinsä oudoista seikkailuista 1700-luvun Skotlannissa.

St. Kildan kirkkomaalla Claire näkee odottamatta yli kaksisataa vuotta vanhan hautakiven, jossa on hänen skottirakastajansa nimi. Hän lysähtää pyörtyneenä hautakiven juurelle. Toivuttuaan hän kertoo Briannalle, kuinka hän ja Jamie pakenivat yhdessä Ranskaan keväällä 1744 välttääkseen Skotlantia uhkaavan verilöylyn...

Pariisissa Claire ja Jamie saavat kuulla, että Skotlannin prinssi Kaarle on tulossa tapaamaan Ranskan kuningasta, ilmeisesti rahoituksen toivossa. Pian kruunua tavoitteleva nuori prinssi haluaa Jamien avustajakseen. Isänmaallinen Jamie suostuu, sillä hän uskoo, että kokemattoman kapinajohtajan rinnalla hän onnistuu parhaiten pitämään ohjakset omissa käsissään. Claire puolestaan hurmaa hetkessä Ranskan hovin, mutta pitkästyy seuraelämän teennäisyyteen. Jamien kauhuksi hän pestautuu nunnien ylläpitämään sairaalaan, vaikka odottaa lasta.

Taivaanrantaan on kuitenkin kerääntymässä paksuja mustia pilviä. Pystyykö Jamie estämään sekasorron rakkaassa Skotlannissaan? Voiko Claire syöstä Jack Randallin kuolemaan, vaikka tietää sen merkitsevän Frank Randallin tuhoa?

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suolammen silmät (Hämärän matkamiehet, #2)Maaren, samaanien sukuaPaluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Tarina merkillisestä rakkaudesta

Kirja-arvioita (2)

Narniera avatar
Kirjoittanut
3.0
huh. Luettuani ensimmäisen osan, tuli mieleen, ettei ole mitään kiirettä aloittaa toista jos aloitan koskaan. Mutta kuinkas sitten kävikään! Satuin lukemaan takakannen ja kirja oli pakko saada, sillä jostain kuitenkin kumpusi ikävä kirjan kirjavia henkilöhahmoja kohtaan, ja luin tämän hujauksessa ja jäin koukkuun! Kirja alkoi keskittyä enemmän juoneen, eikä pelkästään raa'alle väkivallan ja seksin sekoitukselle, mikä oli liikaa valloillaan ensimmäisessä osassa. Kirja ... (lisää)
rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihmettelen miksi mulla kesti näin kauan, ennen kuin hankin tämän kirjasarjan. Tämähän on loistava! Sarjan toinen osa jatkaa loistavasti sarjaa. Olin hieman yllättynyt siitä, että tämä osa hyppää 20 vuotta eteenpäin ensimmäisestä. Luulin jo että se saattaisi pilata loistavana alkaneen sarjan, mutta niin ei käynyt. Kirja jatkaa vahvasti tarinaa ja juonenkäänteet takaavat sen että haluaa lukea vain lisää. Hahmot ovat edelleen hyviä. Claire ja Jamie pysyvät aika lailla ... (lisää)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455