Sudenkorento (Matkantekijä #2) - Diana Gabaldon7.94

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. (Catullus-sitaatti teoksesta Liber Carminum – Laulujen kirja, Otava 1965. Suomentanut Päivö Oksala.) Kansi: Mika Launis.

1. painos: Gummerus, 2003. Sidottu.
2. painos: Gummerus, 2004. Sidottu.
3. painos: Gummerus, 2005. Sidottu.
4. painos: Loisto, 2005. Nidottu.

Upea historiallinen rakkaustarina!

Maailmanmenestysromaani Muukalainen ilmestyi Suomessa syksyllä 2002 ja sai harvinaisen innostuneen vastaanoton. Sudenkorento jatkaa Clairen ja Jamien tarinaa, josta ei puutu seikkailuja ja kiihkeitä tapahtumia.

Claire Randall palaa Invernessiin oltuaan poissa runsaat kaksikymmentä vuotta. Matkaseurana Clairella on tyttärensä Brianna, hehkeä punatukka, joka saa miesten päät kääntymään. Claire aikoo kertoa tyttärelleen, kuka tämän oikea isä on, sillä hänen aviomiehensä Frank Randall on kuollut muutama vuosi sitten. Mutta huolestunut Brianna ei halua kuulla sanaakaan äitinsä oudoista seikkailuista 1700-luvun Skotlannissa.

St. Kildan kirkkomaalla Claire näkee odottamatta yli kaksisataa vuotta vanhan hautakiven, jossa on hänen skottirakastajansa nimi. Hän lysähtää pyörtyneenä hautakiven juurelle. Toivuttuaan hän kertoo Briannalle, kuinka hän ja Jamie pakenivat yhdessä Ranskaan keväällä 1744 välttääkseen Skotlantia uhkaavan verilöylyn...

Pariisissa Claire ja Jamie saavat kuulla, että Skotlannin prinssi Kaarle on tulossa tapaamaan Ranskan kuningasta, ilmeisesti rahoituksen toivossa. Pian kruunua tavoitteleva nuori prinssi haluaa Jamien avustajakseen. Isänmaallinen Jamie suostuu, sillä hän uskoo, että kokemattoman kapinajohtajan rinnalla hän onnistuu parhaiten pitämään ohjakset omissa käsissään. Claire puolestaan hurmaa hetkessä Ranskan hovin, mutta pitkästyy seuraelämän teennäisyyteen. Jamien kauhuksi hän pestautuu nunnien ylläpitämään sairaalaan, vaikka odottaa lasta.

Taivaanrantaan on kuitenkin kerääntymässä paksuja mustia pilviä. Pystyykö Jamie estämään sekasorron rakkaassa Skotlannissaan? Voiko Claire syöstä Jack Randallin kuolemaan, vaikka tietää sen merkitsevän Frank Randallin tuhoa?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 2003
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasia, historia, romantiikka
Avainsanat: aikamatkustus, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Dragonfly in Amber
Arvosanalla: 7.94/10
Arvosanoja: 133
Muokattu: tammikuu 29, 2016

Matkantekijä -kirjasarja

Alasarja Lordi John

Tulivana: Neljä Matkantekijä-kertomusta6.54
Kokemattomat ja muita kertomuksia6.76
Muukalainen (Matkantekijä #1)8.06
Sudenkorento (Matkantekijä #2)7.94
Matkantekijä (Matkantekijä #3)7.86
Syysrummut (Matkantekijä #4)7.72
Tuliristi (Matkantekijä #5)7.66
Lumen ja tuhkan maa (Matkantekijä #6)8.02
Luiden kaiku (Matkantekijä #7)7.78
Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä #8)7.86

Kirja-arvioita

10/10 |
syyskuu 18, 2015
Ihmettelen miksi mulla kesti näin kauan, ennen kuin hankin tämän kirjasarjan. Tämähän on loistava! Sarjan toinen osa jatkaa loistavasti sarjaa. Olin hieman yllättynyt siitä, että tämä osa hyppää 20 vuotta eteenpäin ensimmäisestä. ...
6/10 |
marraskuu 13, 2007
huh. Luettuani ensimmäisen osan, tuli mieleen, ettei ole mitään kiirettä aloittaa toista jos aloitan koskaan. Mutta kuinkas sitten kävikään! Satuin lukemaan takakannen ja kirja oli pakko saada, sillä jostain kuitenkin kumpusi ikävä kirjan ...