Velho ja leijona (Narnian tarinat, #1)
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (334)
Kirjahyllytilastot

Velho ja leijona

C. S. Lewis
Julkaistu: 1960 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, narnia, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1950. Suomentanut Kyllikki Hämäläinen. Kuvittanut Pauline Baynes.

1. painos: Otava, 1960 (9. painos 1998). Sidottu. 1. nidottu painos 1999. 15. painos: Otava, 2005. Käännöstä tarkistanut Tarja Kontro. Kannessa kuva elokuvasta sekä värikuvaliite. Sidottu. Uusin painos: Seven, 2014. Nidottu.

Vuoden 1951 Retro-Hugo-palkintoehdokas 2001.

Eletään toisen maailmansodan aikaa. Peter, Susan, Edmund ja Lucy lähetetään maalle vanhan professorin luo pakoon Lontoon pommituksia.

Kerran lasten ollessa piilosilla Lucy kätkeytyy vanhaan, pölyiseen vaatekaappiin – ja päätyy toiseen maailmaan, Narniaan. Alkaa huikea seikkailu ihmeellisessä mieli­kuvitus­maailmassa, johon vain lapset pääsevät.

muokattu 28.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Prinssi Kaspian (Narnian tarinat, #2)Kaspianin matka maailman ääriin (Narnian tarinat, #3)Hevonen ja poika (Narnian tarinat, #5)Taikurin sisarenpoika (Narnian tarinat, #6)Narnian tarinat

Kirja-arvioita (4)

Velma avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä oli lempparini sarjasta lapsena ja nyt aikuisena huomasin pitäväni tästä edelleen eniten. Reaalimaailman ja fantasiamaailman yhdistelmä toteutettu toimivasti ja tarina rakennettu muutenkin kiinnostavasti. 

Rauros avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan olen lukenut, mutta vähänkö tylsä! Kirja jumitti useissa kohdissa! Olen katsonut elokuvatkin! En ole varma jaksanko lukea seuraavia osia!
BookSolder avatar
Kirjoittanut
3.5
Mielenkiintoinen Hieman löysähkö mutta aivan älyttömän inspiroiva kirja. En ole lukenut toista osaa koska tämä nyt oli tämmöinen ei ihan hyvä eikä kyllä huonokaan mutta siltä väliltä. Fantasia kirjana ihan ok hyvä idea, hahmot ovat inspiroivia, eikä tarinastakaan puutu mitään. ehkä ennalta arvattavuus on se mikä ei kiinnostanut.
vol avatar
Kirjoittanut
2.0
Hieman tylsä kirja. Kirjan hyviä puolia on hyvät hahmot, ja ihan mielenkiintoinen idea. Mutta kirjan aikana tarina rulaa eteenpäin etanan vauhtia, eikä kertaakaan saa edes jännittää kirjan hahmojen takia. Ei ihan surkea kirja, mutta ei kovin hyväkään.
Paikalla 1 jäsen ja 23 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455