Haluatko velhoksi? (Velhonuoret, #1)
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (134)
Kirjahyllytilastot

Haluatko velhoksi?

Diane Duane
Julkaistu: 2003 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: So You Want to Be a Wizard?
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Kaisa Luntinen. Päällys: Jussi S. Karjalainen. Sidottu.

Fantasiaseikkailu, joka kutkuttaa nauruhermoja ja saa hiukset pystyyn jännityksestä!

Kun kolmetoistavuotias Nita pakenee kiusaajiaan kirjastoon, hän löytää sieltä pienen punaisen opuksen, jonka kannessa lukee Haluatko velhoksi? Nita vie kirjan kotiin ja alkaa perehtyä sen huikeaan sisältöön. Teos osoittautuu velhouden oppikirjaksi. Sen taikoja kokeillessaan Nita tutustuu uuteen velhoystävään, 11-vuotiaaseen Kitiin, jonka kanssa hän joutuu suuren tehtävän eteen. Korvaamaton Kuutamoyön kirja on kadonnut ja jos se päätyy vääriin käsiin, maailma on tuhon oma.

Nita ja Kit kävelevät ilmassa pilvenpiirtäjien huippujen korkeudella ja hyppäävät maailmanportin kautta toiseen todellisuuteen, pimeään koneiden kaupunkiin, jossa helikopterit, taksit ja kuorma-autot elävät omaa pahantahtoista elämäänsä. Miten taikuuden saloja vasta opetteleva parivaljakko selviytyy hurjasta seikkailustaan outojen, ihmeellisten ja pelottavien voimien keskellä?

Irlannissa asuvan Diane Duanen luomat Velhonuoret perehtyivät magiikkaan ja taistelivat sen avulla pahuutta vastaan jo kauan ennen kuin Harry Potter sai ensimmäisen taikasauvansa. Haluatko velhoksi? on huippusuositun sarjan ensimmäinen osa.

muokattu 23.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeys laskeutuu (Selviytyjät, #3)Kajo (Kuura-trilogia, #2)Sotilaat (Talon-saaga, #3)Paluu Deliin (Deltoran vyö, #8)Demonivankilan avaimet (Myyttihovi, #5)

Kirja-arvioita (3)

Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämän kirjan ollessa kyseessä jo sen nimi veti vastustamattomasti puoleensa. Kirja ei sinänsä ollut todellakaan ollut pettymys, mutta se oli sinänsä erilainen kuin odotin. Synkempi tai realistisempi en tiedä, kumpikaan sana ei ole sitä mitä haen, mutta lähelle kuitenkin. Kirjan hahmot ovat hauskoja, ja Nita on se perinteinen kiusattu tyttö, joka lopulta löytää suuria voimia itsestään ja joutuu pelastamaan maailman. Kaikkein vaikuttavin miljöö lienee ollut toisen todellisuuden koneiden valtaama kaupunki. Kirja tarjosi kiehtovan seikkailun. Ei ehkä ihan huippufantasiaa, mutta lähellä.
WildFlower avatar
Kirjoittanut
5.0
Nopeasti mukaansa tempaava ja tapahtumissa erittäin nopeatempoinen. Sarja suorastaan imaisee mukaansa. Minusta kirjan alku on kuin oma salainen toiveuneni, jossa unelmoin löytää myöskin samanlaisen kirjan ja hypätä johonkin pieneen fantasiamaailmaan. Lisäyksenä kirjassa olisin toivonut että Nita ja Kit olisivat päässeet asumaan jonnekkin uuteen ulottuvuuteen/maailmaan, jossa olisi ollut suosikki fantasiahahmojani esim. harpyioita ja yksisarvisia. Toivotaan nopeasti lisää suomennoksia sarjan kirjoista, vai mitä!?
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
Hauska tarina joka piti kiinnostuksen yllä koko ajan. Mutta silti minusta ei mikään huippuhyvä kirja, sillä jotenkin minua häiritsi se ettei magiaa ja Valtoja perusteltu mitenkään. Kaikkein eniten kompastuin siihen että kuolema/entropia personoitiin tässä kirjassa. Taikuuden kuvaaminen ja kätketty taikuuden maailma muistutti hieman Harry Potterias muttei liikaa. Tarinan lopussa pohdittiin mukavasti suuria filosofisia ja ikiaikaisia kysymyksiä. Mutta kirja ei silti yllättänyt paljoakaan ja luokittelen keskiverroksi hauskaksi kirjaksi joka pitää mukanaan loppuun asti. Arvosana: 7+.
Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
Salka, Adolfina Romanov
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559