Syvintä velhoutta (Velhonuoret #2) - Diane Duane6.72

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Kaisa Luntinen. Päällys: Jussi S. Karjalainen. Sidottu.

School Library Journalin vuoden paras kirja 1985.

Nita ja Kit vedenalaisten vaarojen keskellä.

Vain muutama kuukausi on kulunut siitä, kun Nita ja Kit taistelivat maailmaa hallitsemaan pyrkivää Yksinäistä Voimaa vastaan rinnakkaistodellisuudessa, jossa New Yorkin olivat vallanneet pahantahtoiset koneet. Nyt nuoret velhot joutuvat taas vaativan tehtävän eteen, kun merten velhot eli valaat kaipaavat heidän apuaan. Nitan ja Kitin on osallistuttava suureen vedenalaiseen rituaaliin, jolla pyritään pysäyttämään jälleen kerran kauhua ja kaaosta levittävä Yksinäinen Voima.

Kahdentoista laulun -rituaali on kuitenkin raskas ja vaarallinen. Se tapahtuu tuhansien metrien syvyydessä, pimeässä ja kylmässä merenpohjan kanjonissa. Se edellyttää Nitalta ja Kitiltä myös muodonmuutosta, sillä vain valaiden hahmossa he voivat tehdä osuutensa. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan tiedä, että aalloissa piilee salakavala uhka, Mestarihai, jonka tehtävänä on tappaa yksi Kahdentoista laulun esittäjistä.

School Library Journalin Yhdysvalloissa vuoden parhaaksi kirjaksi valitsema Syvintä velhoutta on Velhonuoret-sarjan toinen osa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: huhtikuu 28, 2004
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Deep Wizardry
Arvosanalla: 6.72/10
Arvosanoja: 96
Muokattu: kesäkuu 23, 2017

Velhonuoret -kirjasarja

Velhonuorissa on ilmestynyt englanniksi kymmenen kirjaa. Sarjan suomentaminen jäi kesken.

Haluatko velhoksi?6.50
Syvintä velhoutta (Velhonuoret #2)6.72
Korkeinta velhoutta (Velhonuoret #3)6.48

Kirja-arvioita

6/10 |
maaliskuu 28, 2007
Syvintä velhoutta on toinen osa Nitan ja Kitin seikkailuista kertovaa Velhonuoret-sarjaa. Suosittelisin lukemaan ensimmäisen osan, vuonna 2003 ilmestyneen Haluatko velhoksi ennen tähän kirjaan tarttumista. Sen verran tiiviisti juoni tässä ...