Syvintä velhoutta (Velhonuoret, #2)
Keskiarvo 3.36
3.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (96)
Kirjahyllytilastot

Syvintä velhoutta

Diane Duane
Julkaistu: huhtikuu 28, 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Deep Wizardry
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Kaisa Luntinen. Päällys: Jussi S. Karjalainen. Sidottu.

School Library Journalin vuoden paras kirja 1985.

Nita ja Kit vedenalaisten vaarojen keskellä.

Vain muutama kuukausi on kulunut siitä, kun Nita ja Kit taistelivat maailmaa hallitsemaan pyrkivää Yksinäistä Voimaa vastaan rinnakkaistodellisuudessa, jossa New Yorkin olivat vallanneet pahantahtoiset koneet. Nyt nuoret velhot joutuvat taas vaativan tehtävän eteen, kun merten velhot eli valaat kaipaavat heidän apuaan. Nitan ja Kitin on osallistuttava suureen vedenalaiseen rituaaliin, jolla pyritään pysäyttämään jälleen kerran kauhua ja kaaosta levittävä Yksinäinen Voima.

Kahdentoista laulun -rituaali on kuitenkin raskas ja vaarallinen. Se tapahtuu tuhansien metrien syvyydessä, pimeässä ja kylmässä merenpohjan kanjonissa. Se edellyttää Nitalta ja Kitiltä myös muodonmuutosta, sillä vain valaiden hahmossa he voivat tehdä osuutensa. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan tiedä, että aalloissa piilee salakavala uhka, Mestarihai, jonka tehtävänä on tappaa yksi Kahdentoista laulun esittäjistä.

School Library Journalin Yhdysvalloissa vuoden parhaaksi kirjaksi valitsema Syvintä velhoutta on Velhonuoret-sarjan toinen osa.

muokattu 23.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Surunhauras, lasinteräväKymnaasiKuun merkki (Soturikissat: Tähtien enne, #4)Mimirin lähde (Matka Asgårdiin, #2)Pimeyden hetki (Soturikissat, #6)

Kirja-arvioita (1)

Sini avatar
Kirjoittanut
3.0
Syvintä velhoutta on toinen osa Nitan ja Kitin seikkailuista kertovaa Velhonuoret-sarjaa. Suosittelisin lukemaan ensimmäisen osan, vuonna 2003 ilmestyneen Haluatko velhoksi ennen tähän kirjaan tarttumista. Sen verran tiiviisti juoni tässä jatkuu. Nyt Yksinäinen Voima täytyy pysäyttää meressä. Nitan ja Kitin on jätettävä rentouttava lomansa ja osallistuttava vaaralliseen Kahdentoista laulun rituaaliin yhdessä merten velhojen, valaiden kanssa. Voidakseen tehdä sen heidän on ... (lisää)
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559