Rajalla - Elizabeth Kay6.64

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus ja päällyksen kuva: Ted Dewan. Avautuu kannen keskeltä. Sidottu.

Mihin kummaan voikaan törmätä maailmojen… RAJALLA

”No johan nokkasi!” ääni sanoi. ”Mikä ihmeen otus se sinä olet?” Felix vain tuijotti. Tämän täytyy olla unta, hän ajatteli. Niin sen täytyy olla.

Felix on älykäs ja rohkea poika, mutta sairastaa tautia, joka ei lupaa hänelle paljon elinaikaa. Hän on aina halunnut päästä käymään Amerikan mantereen vedenjakajalla, rajalla jossa Atlanttiin ja Tyyneenmereen virtaavat vedet erkanevat.

Unelma toteutuu, kun Felixin vanhemmat vievät hänet lomamatkalle Costa Rican vuoristoon. Juuri kun Felix seisoo täsmälleen vedenjakajaviivalla, hän pyörtyy. Herättyään hän kohtaa jättikokoisen ihmeolennon nimeltä Rautakynsi ja tajuaa pian joutuneensa rinnakkaiseen todellisuuteen. Tässä maailmassa ihmiset ovat taruolentoja, ja sen luonnollisia kansalaisia ovat nurjakaiset, hurjatit, haurassarviset, viisaskaviot ja tulenhönkijät. Taikuus on heille arkipäivää, ihmisten tiede, sähkö ja matematiikka taas käsittämätöntä mystiikkaa.

Felix ystävystyy Rautakynnen ohella nurjakaistyttö Kyntelin kanssa. Yhdessä he lähtevät selvittämään, löytyykö Felixin sairauteen parannuskeinoa taikuuden avulla – ja voiko hän päästä koskaan takaisin omaan maailmaansa. Mutta toisessa todellisuudessa piilee myös viheliäisiä vihollisia…

Huikea seikkailu, jossa tiede ja taikuus kohtaavat!

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: maaliskuu 2004
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Divide
Arvosanalla: 6.64/10
Arvosanoja: 99
Muokattu: tammikuu 24, 2018

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 22, 2016
Ihan ok. Itse en mahdottomasti kirjasta pitänyt, mutta juoni oli hyvä. Se miksi en kirjasta pitänyt oli kirjailijan tyyli kirjoittaa ja kertoa/kuvailla asioita. Se ei tuntunut hyvältä. Kirja sopii hyvin nuorillekkin lukioille.
10/10 |
kesäkuu 30, 2012
Tämä kirja tuli luettua alusta loppuu yhden päivän aikana. Todella mukaansa tempaava kirja. Sääli ettei kirjailija ole saanut julkaistua jatkoa kirjoilleen Suomessa. Kannattava lukunautinto, hiukan nuoremmallekkin.
10/10 |
huhtikuu 02, 2007
Kirja kertoo englantilaisesta pojasta, Felixistä, jolla on harvinainen sydänsairaus. Pojalle ei ole ennustettu pitkää elinikää, joten vanhemmat päättävät hemmotella häntä. He matkustavat Rajalle, maagiselle paikalle jossa Tyynellemerelle ...
6/10 |
maaliskuu 28, 2007
Ensimmäiseksi Rajalla-kirjasta huomaa sen kannen. Kuten alkuperäisessä englanninkielisessäkin, etukansi on vain puoleen väliin asti ja takakansi jatkuu eteen asti. Varsin käyttökelpoinen lieve vaikka kirjanmerkkinä. Sen kestävyys jatkuvassa ...