Rajalla
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (99)
Kirjahyllytilastot

Rajalla

Elizabeth Kay
Julkaistu: maaliskuu 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Divide
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus ja päällyksen kuva: Ted Dewan. Avautuu kannen keskeltä. Sidottu.

Mihin kummaan voikaan törmätä maailmojen… RAJALLA

”No johan nokkasi!” ääni sanoi. ”Mikä ihmeen otus se sinä olet?” Felix vain tuijotti. Tämän täytyy olla unta, hän ajatteli. Niin sen täytyy olla.

Felix on älykäs ja rohkea poika, mutta sairastaa tautia, joka ei lupaa hänelle paljon elinaikaa. Hän on aina halunnut päästä käymään Amerikan mantereen vedenjakajalla, rajalla jossa Atlanttiin ja Tyyneenmereen virtaavat vedet erkanevat.

Unelma toteutuu, kun Felixin vanhemmat vievät hänet lomamatkalle Costa Rican vuoristoon. Juuri kun Felix seisoo täsmälleen vedenjakajaviivalla, hän pyörtyy. Herättyään hän kohtaa jättikokoisen ihmeolennon nimeltä Rautakynsi ja tajuaa pian joutuneensa rinnakkaiseen todellisuuteen. Tässä maailmassa ihmiset ovat taruolentoja, ja sen luonnollisia kansalaisia ovat nurjakaiset, hurjatit, haurassarviset, viisaskaviot ja tulenhönkijät. Taikuus on heille arkipäivää, ihmisten tiede, sähkö ja matematiikka taas käsittämätöntä mystiikkaa.

Felix ystävystyy Rautakynnen ohella nurjakaistyttö Kyntelin kanssa. Yhdessä he lähtevät selvittämään, löytyykö Felixin sairauteen parannuskeinoa taikuuden avulla – ja voiko hän päästä koskaan takaisin omaan maailmaansa. Mutta toisessa todellisuudessa piilee myös viheliäisiä vihollisia…

Huikea seikkailu, jossa tiede ja taikuus kohtaavat!

muokattu 24.01.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jumalten sota (Percy Jackson, #5)Pedon varjo (Kanen aikakirjat, #3)Loppusoitto (Langennut enkeli, #4)Yhdeksän maailman sankaritNevermoor: Morriganin koetukset (Nevermoor, #1)

Kirja-arvioita (4)

Sini avatar
Kirjoittanut
3.0
Ensimmäiseksi Rajalla-kirjasta huomaa sen kannen. Kuten alkuperäisessä englanninkielisessäkin, etukansi on vain puoleen väliin asti ja takakansi jatkuu eteen asti. Varsin käyttökelpoinen lieve vaikka kirjanmerkkinä. Sen kestävyys jatkuvassa käytössä jää kyllä kirjastossa työskentelevää mietityttämään. Felix on matkustaa Etelä-Amerikan vedenjakajalle, vuoren huipulle Costa Ricassa, josta vedet virtaavat toiselta puolen Tyyneen mereen ja toiselta puolelta Atlanttiin. ... (lisää)
 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja kertoo englantilaisesta pojasta, Felixistä, jolla on harvinainen sydänsairaus. Pojalle ei ole ennustettu pitkää elinikää, joten vanhemmat päättävät hemmotella häntä. He matkustavat Rajalle, maagiselle paikalle jossa Tyynellemerelle ja Atlantille virtaavat vedet erkanevat. Felix asettuu hajasäärin rajan molemmin puolin ja ... pyörtyy. Hän herää rinnakkaistodellisuuteen, jossa maahiset ja loitsut ovat arkipäivää ja tiede yliluonnollista. Felix tutustuu outoihin ... (lisää)
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan ok. Itse en mahdottomasti kirjasta pitänyt, mutta juoni oli hyvä. Se miksi en kirjasta pitänyt oli kirjailijan tyyli kirjoittaa ja kertoa/kuvailla asioita. Se ei tuntunut hyvältä. Kirja sopii hyvin nuorillekkin lukioille.
feeniks avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja tuli luettua alusta loppuu yhden päivän aikana. Todella mukaansa tempaava kirja. Sääli ettei kirjailija ole saanut julkaistua jatkoa kirjoilleen Suomessa. Kannattava lukunautinto, hiukan nuoremmallekkin.
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734