Kivi-paperi-sakset
Keskiarvo 3.07
3.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Kivi-paperi-sakset

Ian McDonald
Julkaistu: 1997 (Nemo)
Alkuperäinen nimi: Scissors Cut Paper Wrap Stone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Tero Norkola. Ulkoasu: Ilona Ilottu, Eeva Sivula. Nidottu.

Philip K. Dick -palkintoehdokas 1994.

Kivi-paperi-sakset edustaa 1990-luvun tieteiskirjallisuuden kiehtovaa suuntausta, maagista scifiä. 2020-luvun maailmassa alitajuntaa muokkaavat hypnoosimenetelmät kehittyvät uuden tietotekniikan avulla valtavin harppauksin. Ethan Ring on graafisen viestinnän opiskelija, jonka kämmeniin tatuoidaan kuoleman ja alistamisen merkit. Kun hän avaa nyrkkinsä, kukaan ei voi vastustaa häntä – paitsi yksi olento.

Kivi-paperi-sakset on tiiviisti ja hauskasti kerrottu huikea seikkailu, pyhiinvaellusromaani, vakoilutarina ja paljon muuta. Tapahtumat sijoittuvat ikivanhojen mystisten uskontojen ja superteknologian Japaniin, kyberpunkin villiin itään.

Pohjoisirlantilainen Ian McDonald on saanut ”tieteiskirjallisuuden Nobelin”, Philip K. Dickin palkinnon. Kivi-paperi-sakset on hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa.

muokattu 28.03.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Aurinkojen huoneAinoa (Valinta-sarja, #3)Nälkäpeli: Vihan liekit (Nälkäpeli, #2)Näkymättömät planeetatViimeinen tähti (5. aalto, #3)

Kirja-arvioita (1)

Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Pienoisromaani Kivi-paperi-sakset on nykyisin jo hieman vanhentunutta scifiä. Tarinan runko tulee kyberpunkin kliseistä, ja tekniikan ja maailmantilanteen osalta aika on jo ajanut Suomentajan esipuhe ja kirjan lopussa oleva sanasto eivät nykyään ole niin tarpeellisia ainakaan varsinaisen kohderyhmän kannalta, kun internetin tietokannat ovat saatavilla, scifin historiaa ja japanilaista kulttuuria tunnetaan Suomessakin jo paremmin. Jos nämä seikat eivät haittaa, niin McDonaldin ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
LordStenhammar, karivaan
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455