Vain vanhat luut
Keskiarvo 2.94
2.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Vain vanhat luut

Howard Waldrop
Julkaistu: 1992 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Them Bones
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: aikamatkustus

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Leena Tamminen. Sidottu, kansipaperi.

Philip K. Dick -palkintoehdokas 1985, Locus-palkintoehdokas (esikoisromaanit) 1985.

Vuonna 2002, kolmannen maailmansodan hävittäessä planeettaamme, lähetetään 147 hengen kommandojoukko menneisyyteen estämään sodan syttyminen. Sen pitäisi päästä 1930-luvun Louisianaan, mutta alkeellisessa laitteistossa jokin menee pahasti vikaan.

Ryhmän tunnustelija Madison Yazoo Leake luiskahtaa vahingossa rinnakkaiseen universumiin, vaihtoehtoiseen maailmaan jossa arabit ovat löytäneet Amerikan ja jossa kristinuskoa ja Rooman valtakuntaa ei ikinä ole ollut olemassa. Onni ei ole myöskään muun ryhmän matkassa. Se pääsee kyllä oikeaan paikkaan, mutta aikaan jolloin löytöretket Amerikkaan eivät ole vielä alkaneet. Pian käydään paikallisen intiaaniheimon kanssa verinen taistelu olemassaolosta.

Romaanin kolmas taso liikkuu vuoden 1929 Louisianassa, missä joukko arkeologeja suorittaa kaivauksia vanhan intiaanipäällikön haudalla ja tekee järisyttävän löydön.

Vain vanhat luut yhdistää nerokkaasti aikamatkailun, sepitteellisen maailmanhistorian ja arkeologisen ongelman. Waldropin suggestiivisesta kerronnasta kasvaa todellisuuden monikasvoisuus kiehtovana esiin, mutta myös säälimättömänä.

muokattu 13.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

SäilykekuningasVoitokas (Kadonnut laivasto, #6)Tripodien aikaThe Ghost Network: Käynnistä (The Ghost Network, #2)Imperiumin vastaisku (Tähtien sota -trilogia, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Fievre, Thialfi
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319