Alkuteos ilmestynyt 1895.
1. laitos: Suomentanut Lyyli Vihervaara. Gummerus, 1917. Kansikuva: Eric Vasström.
2. laitos: Suomentanut Matti Kannosto. Yhteisnide romaanin Maailmojen sota kanssa. Kirjayhtymä, 1979. Sidottu, kansipaperi.
3. laitos: Suomentanut Tero Valkonen. Esipuhe: Tauno Linkoranta. Desura, 2000. Nidottu.
Englantilainen tiedemies vierailee keksimänsä aikakoneen avulla tulevaisuudessa. Aluksi tulevaisuuden maailma vaikuttaa paratiisilta. Keijukaismaisen hennot eloit viettävät huoletonta elämää luonnonkauniissa idyllissä, ilman tautien tai saasteiden kaltaisia vitsauksia. Saavutettu täydellisyys on kuitenkin johtanut ihmissuvun henkiseen ja ruumiilliseen rappeutumiseen. Käy myös ilmi, että maan alla elää toinen ihmissuvun haara, tehdas- ja kaivosonkaloihin pakotetut morlokit, jotka eivät tyydy osaansa eloiden elättäjinä.
H. G. Wellsin Aikakone on scifi- ja utopiakirjallisuuden klassikko, joka herättää hyytäviä kysymyksiä kehityksestä, yhteiskuntajärjestyksestä, sivilisaatiosta ja maapallon kohtalosta.
”Kaikkien aikojen paras scifi-kirja” – Arthur C. Clarke
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Englantilainen H. G. Wells (1866-1946) oli opettaja, toimittaja, sosiologi ja historioitsija. Lisäksi hän oli erittäin tuottelias, osallistuva kirjailija, jonka lukuisat romaanit käsittelivät ajassa liikkuvia aiheita, yhteiskunnallisia ongelmia, jopa naisasiaa. Hän oli sukupolvensa aatteellinen mielipidevaikuttaja, joka kyseenalaisti viktoriaanisen ajan luutuneita käsityksiä.
Wellsin teoksia on suomennettu runsaasti 1900-luvun alusta alkaen. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat tieteisromaanit Aikakone (1895), Tohtori Moreaun saari (1896), Näkymätön mies (1897), Maailmojen sota (1898), Kun nukkuja herää (1899) ja Ensimmäiset ihmiset kuussa (1901). Wellsiä ja Jules Vernea on kutsuttu ”science fictionin ... (lisää)