Kävelevät koneet (Kävelevät koneet, #1)
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (104)
Kirjahyllytilastot

Kävelevät koneet

Philip Reeve
Julkaistu: huhtikuu 28, 2004 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Mortal Engines
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret, seikkailu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Tero Kuittinen. Kannen kuva: David Frankland. Sidottu. 2. laitos 2018. Elokuvakansi. Nidottu.

Nestlé Smarties Gold Award 2002, Blue Peter Book of the Year 2003, Whitbread-palkintoehdokas 2002.

Palkittu, huikea nuorten tulevaisuusseikkailu tavoittelee mielikuvituksen rajoja

Eletään post-apokalyptisessa tulevaisuuden maailmassa, missä kaupungit liikkuvat moottorien ja telaketjujen varassa kuivunutta merenpohjaa pitkin siepaten ja käyttäen ”ravinnokseen” toisiaan. Ihmiskunnan kehitys on taantunut, niin että nykyajan teknisistä laitteista on tullut kallisarvoisia arkeologisia löytöjä, joita säilytetään museoissa.

Tällaisessa museossa harjoittelijana työskentelevä 15-vuotias Tom joutuu idolinsa, keksijäinsinööri Valentinen työntämänä Lontoon jätekuiluun yhdessä rujokasvoisen Hester-nimisen tytön kanssa. Nuoret tarpovat kulkukaupunkien mylläämässä, metsästysmaaksi kutsutussa maastossa, eksyvät villeihin merirosvokaupunkeihin ja pakenevat Valentinen takaa-ajoon lähettämää Shrike-nimistä marssijaa, ihmisrobottia.

Lopulta he liittyvät alueellista darwinismia vastustavaan ryhmään, joka pyrkii suojelemaan maapallon viimeisiä luonnonkauniita alueita Valentinen joukon tuhoyrityksiltä. Tom ja Hester käyvät uhkarohkeaan, loppuun saakka hengenvaaralliseen puolustusiskuun ja saavat siihen tietämättään tukea Valentinen tyttäreltä Katherinelta. Ratkaisun hetkillä tulee ilmi monia uskomattomia asioita…

Philip Reeven esikoisteos on omaperäinen, toimintaan viritetty ja kuristavan jännittävä nuoren scifiseikkailu, jonka johtoteemoja ovat ystävyys, moraali ja uskollisuus ihanteille. Kirja on yltänyt Englannissa yli 65 000 kappaleen myyntiin, voittanut Gold Nestlé Smarties Awardin vuonna 2002 ja ollut Whitbread Childrens’ Book Award -ehdokkaana.

muokattu 29.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lascaux'n luolat (Otavan nuortenkirjoja, #4)Kirjoitus kuun valossa (Zone 5, #1)Venus-tähden muukalainenTaivaan avain (Endgame–trilogia, #2)Veden alla (Veden alla, #1)

Kirja-arvioita (7)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Tämä kirja jätti vähän hölmistyneen olon. Se alkoi aika rauhallisesti, mutta sitten tapahtumat alkoivat eskaloitua melkosella tahdilla, kunnes kirja sitten jo loppuikin. En tiennyt mitä odottaa, mutta selvästi en sitä mitä kirja tarjosi. Tarina todellakin eteni hengästyttävää vauhtia olematta kuitenkaan liian nopeatempoinen. Tarinan loppu oli ehkä hiukan turhan traaginen, tuntui että pöytä yritettiin putsata ihan kokonaan kaikista mahdollista langanpäistä. Jos haluaa, ei ... (lisää)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
5.0
Philip Reeven "Kävelevät koneet" (Karisto, 2004) maalaa lukijansa silmien eteen huikean maailman, jossa yhden tunnin sota on tuhonnut sivilisaation sellaisena kuin me sen tunnemme ja ihmiskunta elää höyryvoiman liikuttamissa kaupungeissa. Nuori museoharjoittelija Tom Natsworthy joutuu todistamaan murhayritystä, jonka kohteeksi joutuu hänen idolinsa, historioitsija ja tutkimusmatkailija herra Valentine - ja sen seurauksena hän tempautuu mukaan seikkailuun, jossa roolia näyttelevät ... (lisää)
Nafisan avatar
Kirjoittanut
5.0
Tällainenko maailmasta tulee meidän jälkeemme? Sotien runtelema, jossa kaupungit noudattavat omanlaista kieroutunutta darwinismiaan: syö tai tule syödyksi. Kirjoittaja on sekoittanut soppaan mytologioita ja nippelitietoja meidän ajastamme onnistuen nerokkaasti sivistämään ohimennen sekä herättämään kysymyksiä omista elintavoistamme. Kirjan loppu on täynnä käänteitä, joita ei olisi osannut aavistaa, osa surullisiakin, mutta sellaista elämä on. Kirja piti hallussaan koko ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.0

Kirja oli jokseenkin mielenkiinnoton, se ei napannut minua kiinni missään vaiheessa. Tarina ei vaikuttanut mahdolliselta, mikä on jo paljon sanottu kirjan tarjoamissa puitteissa. Tästä syystä kirjan lukemisessa meni aikaa, luin sitä pakolla aina muutaman kymmenen sivua kerrallaan, jotta saisin sen loppuun ja pois käsistäni. Katsoin elokuvan, koska toivoin sen olevan parempi. Tarinan idea on nimittäin aivan kiva. Mutta ei. Siis EI. Kirjallinen ja valkokankaalle sovitettu tulkinta olivat molemmat outoja.

Nella avatar
Kirjoittanut
2.5

Kirja on melko erikoinen enkä oikein saanut siitä kiinni. Juoni sinänsä on oikein hyvä ja teoksessa esitettävä tulevaisuus kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta tarina etenee kovin nopeasti. Aluksi kirja on rauhallinen ja samalla hyvin hämmentävä. Pian kuitenkin tapahtumat vain seuraavat toisiaan sellaisella vauhdilla, etten itse ainakaan meinannut pysyä perässä.

Teoksesta on vaikea etsiä mitään tiettyä kovin huonoa puolta, mutta jokin kyllä jäi nyt kaivertamaan ... (lisää)

Helinä avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin tämän kirjan ensimmäisen kerran noin yhdeksänvuotiaana, ja mieleni perukoille jäi kaihertamaan, oliko tästä ilmestynyt jatko-osia. Vuosi kului, toinenkin ja kolmas ja nyt vihdoin 12-vuotiaana muistin tämän kirjan. No pitihän se kirjastosta lainata, ja myös ne seuraavat osat piti lainata. XD Kirja koukutti jälleen, ja luin tämän sarjan noin kahdessa päivässä. :) En muuta tehnytkään kuin luin koko ajan. Kävelevät koneet on sarjan paras kirja.
alice_60 avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin tämän joskus noin vuosi sitten (voisi lukaista uudestaankin kun saisi tuon valtavan kirjapinon laskemaan). Pidin kirjasta kovasti. Taas hieman erilainen, synkemmänpuoleinen tulevaisuuden ennuste. Kun Valentine paljastuu pahikseksi, Tom ei ollut varma, mitä hänen pitäisi tehdä, joten hän turvautui Hesterin. Suosittelen!
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
Ässä
Uusin jäsen: Sami Säisä
Jäseniä yhteensä: 9751