Petoksen seitti - James Luceno5.76

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: Steven D. Anderson. Sidottu.

Galaksin tasavalta on hajoamaisillaan. Kauppaliitto hallitsee kuristusotteellaan Tasavallan reuna-alueiden lentoreittejä ja hankaloittaa planeettojen välistä kaupantekoa. Kaikki eivät kuitenkaan suostu sulattamaan monopolia: piraatit ja terroristit tekevät kaikkensa luhistaakseen Kauppaliiton vallan.

Kaikille vahingollisen tilanteen ratkaisu ei kiinnosta Coruscantin senaattoreita, jotka kinastelevat keskenään ja kilpailevat lahjuksista. Epävarman tilanteen huhutaan jopa hyödyttävän eniten Tasavaltaa johtavaa kansleri Valorumia. Kun jedimestari Qui-Gon Jinn ja hänen oppilaansa Obi-Wan Kenobi paljastavat kanslerin päänmenoksi suunnitellun salaliiton, vastustajien epäilyt raukeavat vain tuokioksi.

Horjuvan Tasavallan pelastamiseksi kansleri Valorum kutsuu koolle huippukokouksen. Korruption leimaaman kokouksen kulisseissa kolme Kauppaliiton jäsentä solmii liiton pimeän voimien kanssa. Heidän tietämättään musta lordi Darth Sidious on valmis jatkamaan myrkyllistä yhteistyötä aina Tasavallan tuhoon saakka.

Petoksen seitti on Star Wars -romaani, joka kertoo vaaran vuosista ennen Episodi I:n tapahtumia.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 2002
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: star wars
Alkuperäinen nimi: Cloak of Deception
Arvosanalla: 5.76/10
Arvosanoja: 29
Muokattu: lokakuu 10, 2015