Darth Maul: Varjojen metsästäjä

Michael Reaves
scifi > avaruusooppera
Darth Maul: Varjojen metsästäjä - Michael Reaves6.70

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Ilkka Äärelä. Sidottu.

Darth Maul, pahuuden armoton oppipoika...
juonitteluvyyhdessä juuri ennen Star Wars
– Episodi I:n tapahtumia

Darth Sidious on odottanut vuosia varjoissa. Nyt hän ottaa ensiaskeleen suuressa suunnitelmassaan, jonka päämäärä on saattaa Tasavalta polvilleen. Hän tapaa salassa neimoidialaiset yhteysmiehensä Kauppaliitosta neuvotellakseen Naboo-planeetan kauppasaarrosta. Mutta eräs lähettiläistä puuttuu, eikä Sidiousin tarvitse turvautua Voimaan vaistotakseen petoksen. Hän lähettää oppilaansa Darth Maulin petturin perään.

Coruscantissa, Tasavallan pääkaupungissa neimoidialainen pyrkii myymään tietonsa eniten tarjoavalle mahdollisimman nopeasti. Tietomeklari Lorn Pavanille tarjous on liian hyvä ohitettavaksi. Hän tarttuu siihen eikä aavista, että on nyt päässyt uudeksi nimeksi Darth Maulin tappolistalle, heti neimoidialaisloikkaajan jälkeen.

Samaan aikaan nuori jedioppilas nimeltään Darsha Assant on juuri valmistumassa jediritariksi. Hänellä on suoritettavanaan enää yksi tehtävä. Mutta tehtävän panokset kovenevat Coruscantin pimeän puolen viemäreissä ja kujilla. Siellä hän kohtaa Lorn Pavanin, jolla on mukanaan jedineuvostolle hinnalla millä hyvänsä saatava tieto.

Tasavallan kohtalo on Darshan ja Lornin harteilla. Mutta mitä mahdollisuuksia on nuorella, kokemattomalla jedillä ja tavallisella miehellä, kun vastassa on galaksin armottomin tappaja?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2001
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: star wars
Alkuperäinen nimi: Darth Maul: Shadow Hunter
Arvosanalla: 6.70/10
Arvosanoja: 36
Muokattu: maaliskuu 03, 2016