Kultainen
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Kultainen

Lucius Shepard
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Golden
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: locus-palkinto, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Nidottu.

Locus-palkinto 1994 (kauhu).

He ovat kauniita, voimakkaita ja kuolemattomia. He ovat kokoontuneet Banatin linnaan keskustelemaan vampyyrisuvun tulevaisuudesta. Toiset haluavat pitää kynsin hampain kiinni julmasta ja eroottisesta menneisyydestä, toiset tähtäävät tulevaisuuteen unelmanaan uusi hengen aristokratia.

Mutta nyt linnan maanalaisten käytävien, salakammioiden ja murenevien patsaiden kätköissä on tapahtunut raaka murha, joka ei voi jäädä rankaisematta edes yön kansan keskuudessa. Tapausta selvittämään määrätään nuori vampyyri Michael Beheim.

Hänen on löydettävä syyllinen, muuten pidikkeetön valtataistelu uhkaa syöstä koko suvun kaaoksen veriseen kurimukseen. Samalla hän joutuu kohtaamaan oman kuolemattoman sielunsa synkät syvyyden.

Kultainen on omalaatuinen vampyyritarinan ja dekkarin risteytys, jossa Shepardin (mm. Lohikäärmeen varjossa, Kalimantan) barokkinen, virtuoosimainen kielenkäyttö pääsee täysin oikeuksiinsa.

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)VeriveljetVarjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Uusi aika 2: Varjosielut (Vampyyripäiväkirjat, #6)

Kirja-arvioita (1)

Hiistu avatar
Kirjoittanut
4.5
Lucius Shepardin "Kultainen" on minulle mieluinen vampyyriromaani. Perusjuoneltaan kirja on dekkari, jossa pyritään ratkaisemaan raakaa murhaa. Tehtävään määrätty tarinan päähenkilö, Michel Beheim, on paitsi entinen pariisilaispoliisi myös tuore vampyyri, joka huomaa nyt joutuneensa keskelle vanhempien, toinen toistaan petollisempien vampyyrien valtapeliä. Hänen mukanaan tehdään järjen sietokykyä koetteleva matka halki valtaisan Banatin linnan. Samalla tutustutaan sen ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 52 vierailijaa
Pisania, Darkki
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379