Sinisilmä (Pohjoistuulen jälkeläiset, #3)
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (89)
Kirjahyllytilastot

Sinisilmä

Anu Holopainen
Julkaistu: 2001 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kannen kuva: Jody A. Lee (alun perin ilmestynyt Mickey Zucker Reichertin The Western Wizard -kirjan kansikuvana). Sidottu.

Pohjoistuulten jälkeläisten matkassa

Katinna on jo kauan tiennyt pystyvänsä muuttumaan sudeksi täydenkuun aikaan, mutta vasta lähdettyään pakomatkalle oikukkaan Martenin kanssa hän tajuaa, kuinka hyödyllinen tuo kyky on. Shamaanien saarella susi saa ylivallan Katinnasta, eikä tyttö voi estää jääliskoa puremasta Martenia kohtalokkain seurauksin. Epätoivoissaan Katinna on valmis lähtemään shamaanien seurassa tutkimusmatkalle Kuolleiden valtakuntaan; ihmisten maailmaan syntyy nimittäin poikkeuksellisen paljon demonien henkien valtaan joutuneita kuolleita lapsia. Salaa hän toivoo tapaavansa Kuolleiden valtakunnassa jälleen Martenin. Mutta demonit ovatkin paljon luultua vaarallisempia, ja ilman suttaan Katinnalla tuskin olisi selviytymismahdollisuuksia...

Sinisilmä jatkaa Boreaksen lasten ja Mustan liekin tarinaa. Aikaa on kuitenkin vierähtänyt, ja silloiset nuorukaiset ovat harmaapartaisia patriarkkoja. Mutta yhä on Pohjoistuulten vuori kaunis ja salaperäinen ja pahan valtakunta synkkä ja kukistamaton.

(muokattu 02.01.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Tuulien koti (Vuorileijonan varjo, #8)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)JäälohikäärmeMahti (Korpinkehät, #3)

Kirja-arvioita (1)

Cesare avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Sinisilmä oli minulle se ensimmäinen lempikirja, muistan edelleen, kuinka palmikkopäisenä kakkosluokkalaisena toin sen kirjastoautosta kotiin kerta toisensa jälkeen. Nyt, kun uppouduin siihen uudestaan, koin jälleen saman upean tunteen kuin pienenä. Holopaisen rakentama maailma on hyvin realistinen huolimatta kaikkea verhoavasta, mutta huomaamattomasta taikuudesta. Metsänhenget pysyttelevät taka-alalla, ja tavallisilla ihmisillä on tavalliset ongelmansa. Kuitenkin portti ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Jukka Peltonen
Jäseniä yhteensä: 9029