Vihreä hämärä
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Vihreä hämärä

Anya Seton
Julkaistu: 1974 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Green Darkness
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Irmeli Sallamo. Sidottu, kansipaperi.

Celia Marsdonilla on kaikkea mitä nainen voi toivoa. Hän on nuori, kaunis ja rikas. Hän on juuri mennyt naimisiin rakastamansa miehen kanssa ja muuttanut uuteen kotiinsa, perinteikkääseen Medfield Placen kartanoon.

Miksi Celia kuitenkin tuntee usein itsensä onnettomaksi? Miksi hän viime aikoina niin usein on joutunut taistelemaan kummallista, epämääräistä pelkoa vastaan. Ja miksi Richard, hänen miehensä, on alkanut käyttäytyä niin omituisesti, kuin vältellen?

Todelliset syyt ymmärtää vain yksi henkilö, intialainen lääkäri Akananda. Ja Akananda myös ainoana tietää kuinka Celia voidaan pelastaa, kun hän tiedottomana häilyy elämän ja kuoleman rajoilla ja länsimäinen lääketiede joutuu tunnustamaan avuttomuutensa. Celia on saatava palaamaan vuosisatojen taakse; hänen on aikaisemmassa hahmossaan, 1500-luvun Celiana elettävä menneet tapahtumat uudestaan – vasta sitten hän ja Richard pääsevät niistä vapaiksi.

Vihreä hämärä on kertomus jälleensyntymisestä ja suuresta rakkaudesta, jonka ovat verkkoonsa kietoneet salaperäiset voimat, 1500-luvun Englannista tähän päivään saakka ulottuvat. Se on täynnään mystiikkaa ja romanttisia tunnelmia, värikylläisiä henkilöitä ja aitoudessaan vangitsevaa ajankuvausta – kaikki ominaisuuksia, joita Anya Setonin aikaisempien historiallisten menestysromaanien lukijat ovat oppineet rakastamaan.

(muokattu 20.12.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

ViettelysHelsingin allaPerkele: Myytillisiä tarinoitaViimeinen erämaa (Etsijät, #4)Ruska (Kuura-trilogia, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 28 vierailijaa
Vierran, MARGO
Uusin jäsen: Sanna Korhonen
Jäseniä yhteensä: 8867