Karjalan lunnaat - Ilkka Remes6.70

Sidottu. Graafinen suunnittelu: Mika Tuominen.

Suomalainen nainen vastaan läntisen maailman tehokkain turvallisuuskoneisto. Panoksena kolmen presidentin henki – ja Karjala.

USA:n ja Venäjän huippukokous Helsingissä päättyy kulissien takana paniikkiin: isäntämaan Suomen sekä Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien elimistössä jäytää geeniteknisesti muokattu botulinus-myrkky, joka johtaa varmaan kuolemaan neljän vuorokauden kuluessa. Parannuskeinoa ei ole – paitsi vasta-aine, jota on vain salaperäisen naisen hallussa.

Nainen on Maria Fillmore, omaa sukua Mankki, joka on ryhtynyt Naton laajentumista jarruttavan venäläisryhmän käsikassaraksi selvittääkseen välit dramaattisen menneisyytensä kanssa.

Marian vaatimus pakottaa presidentit seinää vasten. Alkaa Suomen maaperälle ulottuva Yhdysvaltain historian suurin ja salaisin poliisioperaatio, jota johtaa CIA:n kovimpaan ytimeen kuuluva Harry McLeon.

Mutta Marian pahimmat viholliset eivät enää ole viranomaiset vaan venäläiset, joita hän on Suomen edun nimissä pettänyt – ja jotka ovat harhauttaneet häntä alusta asti. Maria joutuu viisivuotiaan tyttärensä kanssa raamatulliset mittasuhteet saavuttavaan painajaiseen, joka syöksee Suomen valtiojohdon perimmäisten kansallisten ratkaisujen eteen.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1998
Kustantaja: WSOY
Tyylit: jännitys
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.70/10
Arvosanoja: 27
Muokattu: syyskuu 25, 2015