Mustan kuningattaren varjo (Käärmesodan taru, #1)
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (115)
Kirjahyllytilastot

Mustan kuningattaren varjo

Raymond E. Feist
Julkaistu: 1998 (Like)
Alkuperäinen nimi: Shadow of a Dark Queen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Tarmo Haarala. Kansi: Tommi Hänninen. Sidottu.

Smaragdikuningattaren johtama voittamaton saauriarmeija valloittaa kaupungin toisensa jälkeen. Näiden liskojen edessä tuntuvat ihmisten voimat täysin riittämättömiltä. Alistettujen armeijoiden täytyy joko liittyä Smaragdikuningattaren armeijaan tai kuolla hirveällä tavalla.

Kaukana käytävästä sodasta kersantti de Loungville kokoaa omalaatuisella menetelmällä pientä iskujoukkoa, jota puolikeiju Calis johtaa. Tämän joukon jäseniksi ajautuvat onnettomien sattumusten summana myös kaverukset Erik von Darkmoor ja Rupert Avery – ystävysten kesken Ruu. Iskujoukon tarkoituksena on soluttautua Smaragdikuningattaren armeijaan ja löytää sen heikkous.

Maailmankuulun fantasiakirjailijan suurromaanissa sotilaat ja velhot seikkailevat, taistelevat ja juonittelevat – pelastaakseen maailman tai vain selviytyäkseen hengissä.

Silkkaa lukunautintoa. – San Francisco Chronicle

Fantasian lukijat nauttivat teoksen nopeasta toiminnasta, vetoavista hahmoista ja loistavasti rakennetusta miljööstä, ja jäävät kiihkeästi odottamaan seuraavaa taistelua. – Kirkus Review

muokattu 24.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

JäälohikäärmePerillinen (Perillinen, #4)Mifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Kuninkaiden viimeinen keino (Ensimmäinen laki, #3)Mifongin kadottama (Mifonki-sarja, #5)

Kirja-arvioita (2)

saaris5 avatar
Kirjoittanut
3.5
Pidin kirjasarjasta sen sekavasta kerronnasta huolimatta.
Jussi avatar
Kirjoittanut
3.5
Liken päätös aloittaa Feistin suomentaminen Käärmesodan tarulla on käsittämätön. Sarja on jatkoa aiemmille Midkemiaan sijoittuville kirjoille, joita oli ilmestynyt viisi kappaletta. Lukijan oletetaan tuntevan maailman, sen historian ja monet päähenkilöistä. Muuten tarinaan voi olla vaikea päästä sisälle. Käärmesota on myös selvästi heikompi kuin kirjailijan tunnettu esikoistyö, Riftwar Saga -trilogia. Kaikesta huolimatta Mustan kuningattaren varjo on kelpo luettavaa. ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 57 vierailijaa
Eija, Pisania
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552