Kaupparuhtinaan nousu (Käärmesodan taru, #2)
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (98)
Kirjahyllytilastot

Kaupparuhtinaan nousu

Raymond E. Feist
Julkaistu: 2000 (Like)
Alkuperäinen nimi: Rise of a Merchant Prince

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Tarmo Haarala. Kansi: Tommi Hänninen. Kannen piirustus: Petri Hiltunen. Sidottu.

Yksi maailman suosituimmista fantasiasarjoista jatkuu! Käärmesodan tarun toinen osa.

Lyötyään Smaragdikuningatteren liskoarmeijan Roo Avery ja Erik Darkmoor palaavat kotimaahansa, mutta ihmiset ovat voittaneet vasta yhden verisen taistelun, eivät koko sotaa.

Samaan aikaan kun demoniarmeija kokoaa joukkojaan uutta hyökkäystä varten, Roo ja Erik joutuvat uusiin vaaroihin Krondorissa. Erik värväytyy upseeriksi yliluonnollisen vihollisen torjumista varten perustettuun armeijaan, joka aikoo odottamisen sijasta hyökätä vihollisen valtakuntaan, mutta sitä ennen hänen on taisteltava kaupungin pimeitä kujia hallitsevaa rikollisimperiumia vastaan.

Roo taas aikoo jättää verisen sotilaselämän taakseen ja tekee elämänsä vaarallisimman ratkaisun aloittaessaan uran kauppiaana. Vaikka Krondorin liikemaailma rakentuu juonittelun, salamurhien ja verikoston varaan, mikään ei voi estää Roota nousemasta Krondorin mahtavimmaksi kauppiasprinssiksi.

Sodan kaiut eivät jätä Roota ja Erikiä kuitenkaan rauhaan, ja pian ystävysten on jälleen tartuttava miekan kahvaan ja annettava säilän niittää veristä satoaan pelastaakseen kokonaisen kansakunnan ja toisensa!

Amerikkalaisen Raymond E. Feistin teokset ovat maailmalla saavuttaneet suuren suosion. Itse tarina on hyvä, ja mikä parasta muodostaa oman selkeän kokonaisuutensa... Fantasiakirjallisuuden ystävien kelpaa siis odotella kaikessa rauhassa jatkoa Käärmesodan tarinalle. – Juha K. Tapio, Kaleva

Muokannut Thialfi (24.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Brisingr (Perillinen, #3)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Ase itse (Ensimmäinen laki, #1)Mifongin kätkemä (Mifonki-sarja, #4)Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)

Kirja-arvioita (1)

Maailmanherra avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Kaupparuhtinaan nousu on oma suosikkini käärmesodan tarusta. Ensimmäisessä osassa Feist osoitti pystyvänsä kirjoittamaan uskottavaa sodankäyntiä ja nyt pääosassa on politiikka. Vaikka Erik onkin edelleen melko kirkasotsainen patriootti niin Roo'sta löytyy särmää. Tuleva kaupparuhtinas yllättää kerta toisensa jälkeen. Lainojen, korkojen, avioliittojen ja oveluuden täyttämä tarina, jonka loppupuolelta löytyy vielä sitä perinteistä sodankäyntiä.
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
Rinja, Echramath
Uusin jäsen: Uniela
Jäseniä yhteensä: 8188