Kaupparuhtinaan nousu

Raymond E. Feist
fantasia > korkea fantasia
Kaupparuhtinaan nousu (Käärmesodan taru #2) - Raymond E. Feist6.96

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Tarmo Haarala. Kansi: Tommi Hänninen. Kannen piirustus: Petri Hiltunen. Sidottu.

Yksi maailman suosituimmista fantasiasarjoista jatkuu! Käärmesodan tarun toinen osa.

Lyötyään Smaragdikuningatteren liskoarmeijan Roo Avery ja Erik Darkmoor palaavat kotimaahansa, mutta ihmiset ovat voittaneet vasta yhden verisen taistelun, eivät koko sotaa.

Samaan aikaan kun demoniarmeija kokoaa joukkojaan uutta hyökkäystä varten, Roo ja Erik joutuvat uusiin vaaroihin Krondorissa. Erik värväytyy upseeriksi yliluonnollisen vihollisen torjumista varten perustettuun armeijaan, joka aikoo odottamisen sijasta hyökätä vihollisen valtakuntaan, mutta sitä ennen hänen on taisteltava kaupungin pimeitä kujia hallitsevaa rikollisimperiumia vastaan.

Roo taas aikoo jättää verisen sotilaselämän taakseen ja tekee elämänsä vaarallisimman ratkaisun aloittaessaan uran kauppiaana. Vaikka Krondorin liikemaailma rakentuu juonittelun, salamurhien ja verikoston varaan, mikään ei voi estää Roota nousemasta Krondorin mahtavimmaksi kauppiasprinssiksi.

Sodan kaiut eivät jätä Roota ja Erikiä kuitenkaan rauhaan, ja pian ystävysten on jälleen tartuttava miekan kahvaan ja annettava säilän niittää veristä satoaan pelastaakseen kokonaisen kansakunnan ja toisensa!

Amerikkalaisen Raymond E. Feistin teokset ovat maailmalla saavuttaneet suuren suosion. Itse tarina on hyvä, ja mikä parasta muodostaa oman selkeän kokonaisuutensa... Fantasiakirjallisuuden ystävien kelpaa siis odotella kaikessa rauhassa jatkoa Käärmesodan tarinalle. – Juha K. Tapio, Kaleva

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2000
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Alkuperäinen nimi: Rise of a Merchant Prince
Arvosanalla: 6.96/10
Arvosanoja: 99
Muokattu: joulukuu 24, 2014

Käärmesodan taru -kirjasarja

Käärmesodan taru on jatkoa suomentamattomille The Riftwar Saga- ja Krondor\'s Sons -sarjoille.
Mustan kuningattaren varjo (Käärmesodan taru #1)6.80
Kaupparuhtinaan nousu (Käärmesodan taru #2)6.96
Paholaiskuninkaan raivo (Käärmesodan taru #3)7.00
Pirstoutunut kruunu (Käärmesodan taru #4)6.76

Kirja-arvioita

10/10 |
elokuu 08, 2007
Kaupparuhtinaan nousu on oma suosikkini käärmesodan tarusta. Ensimmäisessä osassa Feist osoitti pystyvänsä kirjoittamaan uskottavaa sodankäyntiä ja nyt pääosassa on politiikka. Vaikka Erik onkin edelleen melko kirkasotsainen patriootti ...