Eläinten rauhanliike
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Eläinten rauhanliike

Paavo Rintala
Julkaistu: 1984 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, poliittinen fiktio, satiiri

Alanimike: Kirjeitä George Orwellille Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen. Kansi ja kuvitus: Kalle Korkeakivi. Sidottu, kansipaperi.

Eläinten rauhanliike sisältää 21 kirjettä George Orwellille, ”Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen”.

Järvien tasavalta on pieni läiskä maailmankartalla. Sen toisella puolen on mahtava KTPT eli Kaikkien Tasavaltalaisimpien Puusikojen Tasavalta, toisella taas Svenssonia eli pullahiirten kuningaskunta.

Järvien tasavallassa elelee monenmoista väkeä, piisameita, myyriä, Vanha Kirjastorotta ja muita rottia, rastaita, kaikenlaisia poliittisia eläimiä. Ja Myyrätohtori h. c. joka oli pitkään ollut mukana rauhaliikkeessä ja aikoi kirjoittaa siitä ”ainakin utopian, eräänlaisen väärän utopian, joka ei ole tullut utopistien mieleenkään”. Tasavaltaa oli kauan johtanut T.S. Mäyrä, jonka jälkeen valtaan oli astunut Kaljupää Saukko. Varsinkin hän oli perso rauhalle ja sitä myöten kaikki muutkin. Syntyy eläinten rauhanliike, ja siitä seuraa monenlaista…

Eläinten rauhanliike on satiiri pienen Järvien tasavallan rauhantahdon todellisesta luonteesta, pureva ja hauska romaani. Läheltä nähty.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Eevan päiväkirjaVariksen VelhoBileamin varjoTallinnasta pois – Groteskia virolaista proosaaJenkki kuningas Arthurin hovissa
Paikalla 3 jäsentä ja 26 vierailijaa
Jussi, Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455