Eläinten rauhanliike

@ Paavo Rintala
Eläinten rauhanliike - Paavo Rintala N/A

Alanimike: Kirjeitä George Orwellille Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen. Kansi ja kuvitus: Kalle Korkeakivi. Sidottu, kansipaperi.

Eläinten rauhanliike sisältää 21 kirjettä George Orwellille, ”Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen”.

Järvien tasavalta on pieni läiskä maailmankartalla. Sen toisella puolen on mahtava KTPT eli Kaikkien Tasavaltalaisimpien Puusikojen Tasavalta, toisella taas Svenssonia eli pullahiirten kuningaskunta.

Järvien tasavallassa elelee monenmoista väkeä, piisameita, myyriä, Vanha Kirjastorotta ja muita rottia, rastaita, kaikenlaisia poliittisia eläimiä. Ja Myyrätohtori h. c. joka oli pitkään ollut mukana rauhaliikkeessä ja aikoi kirjoittaa siitä ”ainakin utopian, eräänlaisen väärän utopian, joka ei ole tullut utopistien mieleenkään”. Tasavaltaa oli kauan johtanut T.S. Mäyrä, jonka jälkeen valtaan oli astunut Kaljupää Saukko. Varsinkin hän oli perso rauhalle ja sitä myöten kaikki muutkin. Syntyy eläinten rauhanliike, ja siitä seuraa monenlaista…

Eläinten rauhanliike on satiiri pienen Järvien tasavallan rauhantahdon todellisesta luonteesta, pureva ja hauska romaani. Läheltä nähty.


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1984 (Otava)
Tietoja muokattu marraskuu 1, 2015