Kirjaudu Rekisteröidy
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut
Luo tunnus
(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *
Ennustusten aika (Belgarionin taru, #2)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (387)
Kirjahyllytilastot

Ennustusten aika

David & Leigh Eddings
Julkaistu: 1991 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Queen of Sorcery

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia > korkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger. Sidottu.

1. laitos: Karisto, 1991. Sidottu. 3. painos 1996.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

Mythopoeic-palkintoehdokas 1983.

Belgarionin taru on moniosainen lukuisille kielille käännetty tarina fantasiamaailmasta, jota hallitsee tuhansia vuosia jatkunut taistelu Aldurin kivestä.

Rivan kuningassuku on määrätty tuon pyhän kiven vartijoiksi, mutta se ryöstetään heiltä viekkaudella. Paha Torak-jumala pyrkii kiven avulla jumalien ja koko maailman valtiaaksi.

Ikivanha ennustus kuitenkin kertoo, että kiven herruus ratkaistaan taistelussa, jossa Torak kohtaa nuoren kuninkaanpojan Rivan suvusta.

Kun ennustusten aika sitten koittaa, on tapahtumien polttopisteenä nuori Garion, maalaispoika, joka ei lainkaan aavista suurta elemäntehtäväänsä...

Belgarionin taru on huikea fantasia, täynnä merkillisiä juonenkäänteitä, rehevää huumoria ja maailmoja syleilevää elämisen riemua. Se on seikkailusatu kaiken ikäisille.

Muokannut Jussi (09.08.2016)

Tietoa kirjailijasta ::

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaikkivaltias (Rising Moon, #2)Seitsemän lyhyttä luentoa fysiikastaHiidenpata (Prydainin kronikka, #2)Sanojen portille lyhyestiNe Ammoiset: Lovecraftilaisia kertomuksia (Wanhain Herrain Huone, #220)

Kirja-arvioita (2)

Beldaran avatar
Kirjoittanut ()
5.0
(+4 tykkäystä)

Loistavaa. Ehdoton suosikkini koko sarjasta. Kirja oli ihanan jännittävä, mukaansatempaava ja salaperäinen. Vaikka sarjan ensimmäinen osa ei vakuuttaisi, kannattaa lukea tämäkin, koska viimeistään tämän luettuaan jää koukkuun Belgarionin taruun. Olen sitä mieltä, että Eddings on loistava kirjailija ja on luonut upean sarjan.
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut ()
4.0
(+1 tykkäystä)

Vaikuttaa siltä, että Eddings-kuume on vallannut minut uudelleen. Belgarionin tarun toinen osa tuli nimittäin luettua yhdessä hujauksessa, aivan kuten edelliselläkin kerralla. Ennustusten aika jatkaa Garionin ja kummapnusten salaperäistä matkaa. Tserek ja muut alornikuningaskunnat ovat jääneet taakse, ja seikkailu käynnistyy Arendiasta, sisällissodan repimästä maasta. Siellä vastakkain ovat mibreläiset, jotka kohteliaisuuksineen, turnajaisineen ja huokailevine neitoineen ... (lue lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa:
Darkki
Uusin jäsen: Ronda
Jäseniä yhteensä: 6715